HTML

Másik Magyarország

"Jelet kell hagynom, hogy volt egy másik Magyarország." S élesen látta ezt a másik hazát, melyet szívével és tollával védett, mint ősei karddal és buzogánnyal.- Márai

Címkék

2009 (1) 2010 (1) 2014 (1) amerikai külügyminisztérium jelentése (1) ateizmus (1) átlagmagyar (1) barát (1) büntetés (1) céltalanság (1) charta (1) cigány (2) cigányok (2) dinoszauruszok (1) elit (4) ellenségkép (3) előrehozott választás (1) ember (1) emberi lét (1) ep választás (1) értékvesztés (2) értelmiség (3) európa (2) európai magyar (1) európai parlamenti választás (1) európai unió (1) fejlődés (1) felelősség (2) fidesz (5) gázpisztoly (1) gondolatébresztő (1) gondolatok (1) gulyáskommunizmus (1) gyerek (1) gyurcsány (1) hajnal (1) hatalom (1) hatvany lajos (1) hazugság (1) hit (1) holokauszt (1) hülyék (1) hungaricum (1) idea (1) identitás (1) index (1) integrálódás (1) isten (1) jegyzetek (1) jobbik (3) jobboldal (2) jobbos (1) jövőkép nélküliség (1) kádárizmus (1) kapitalizmus (3) katasztrófa (1) kellemes ünnepeket (1) képregényhősök (1) kezdeti optimizmus (1) kis szocializmus (5) kormány (1) kormányzás (1) közélet (5) közerkölcs (1) kurucinfó (1) liberalizmus (1) lmp (1) lokálpatriotizmus (1) lottó (1) magántulajdon (1) magyar (2) magyarország (1) második kerület (1) mdf (1) megmondás (1) még köszönd is meg (1) melegfelvonulás (1) morális problémák (2) motiválatlanság (2) mszp (2) myvip (1) nacionalizmus (1) nemzet (1) nem láttuk hogy ekkora baj van (1) neoliberalizmus (1) nép (5) népostorzás (2) new generation (1) örkény (1) orosz grúz háború (1) ország (3) példakép (1) polgár (1) politika (3) politikai felhozatal (1) populizmus (2) program (1) racionalizmus (1) reakció (1) reform (2) rendőrség (1) rendszer (1) roma (1) s.o.s. (1) sablon (1) séma (1) szakértői (1) szdsz (4) szélsőjobb (1) sznob (1) szociopaták (1) szolidaritás (1) társadalom (7) törvény (1) trianon (1) ugar (1) újév (1) újra állományba helyezés (1) új kezdet (2) választás (2) változatosság gyönyörködtet (1) védelem (1) viszockij (1) vízfej (1) voks10 (1) west balkán (1) zsidó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • TitokJolán: bion-bion (2011.09.14. 23:07) Az európai magyar
  • Lance2010: azt kihagytam, hogy nemcsakhogy nehezebb bejutni, de egyes szakokon hat-tízszeres túljelentkezésrő... (2011.07.19. 02:28) A dinoszauruszok kihalása elhalasztva
  • 1.szóló: "A Jobbik baloldali..." Basszus, most értettem meg, hogy miért is nem a patkó jobbszélső ülésein ... (2010.06.30. 23:05) Transzformációk
  • életfa: Ideje van visszatérni a Szent Korona rendszeréhez. A szellemiségéhez és a gyakorlatához is. (2010.06.06. 10:42) Most komolyan?!
  • I. P. S.: Ha csak ebből az írásból indulnék ki, azt hinném, húszéves egyetemista vagy. Van is egy ismerősöm,... (2010.06.06. 01:18) Tégy a motiválatlanság ellen!

Látogatók

2009.03.23. 08:52 d.z.

Az előrehozott választás nem lehetőség

Tessék, uraim: megtörtént, amiről annyian beszélnek hónapok óta. A gazdasági válság dobott nekünk egy kiugrási lehetőséget. A töketlenkedő reformer lelép és átadja a helyét: valaminek. Ami most a kérdés: a név. 

Egy pillanatig próbáljuk meg a helyzetet az ország szempontjából nézni!

Tekintsük egyes számú axiómának, hogy az ország legjobb közgazdászai tudják a dolgukat, tehát a Reformszövetség javaslatai tényleg a Haza megmenekülését jelentik. Kevésbé romantikus egy ilyen jellegű csomag, mint mondjuk párezer buzogányos, lándzsás harcos, de hát Istenem, ez a huszonegyedik század: ha valakinek ezt sikerül levernie a nép torkán az egy hős.

Szóval, az előbbiből következő tételünk lehetne az, hogy, ha ennek a bizonyos csomagnak a háromnegyedét (azt, azért politikustól mégse várhatjuk el, hogy valamit úgy csináljon, ahogy elvárható volna) valaki nem veri keresztül a parlamenten: elbukunk.

És most ennek a fényében vizsgáljuk meg a lehetőségeinket! Négy van belőlük: Gyurcsány, pártkáder, szakember, előrehozott választás.

Gyurcsány úgy kerül a képbe, mint leendő miniszterelnök, hogy amennyiben az MSZP nem tud megállapodni a leendő jelöltről, de ragaszkodnak a hatalomhoz, akkor esetleg Feri egy "ezekkel nem lehet konstruktívan tárgyalni" - típusú sértődés keretében mégsem mond le. Utána meg a vízözön.

Az, hogy pártkádert raknak a bársonyszékbe, szinte elképzelhetetlennek tűnik. Ugyanis ennyire hülyék még ők sem lehetnek, másrészről meg keríteniük kell egy pártot, ami melléjük áll. Emellé meg nem fognak találni olyat.

Annak, hogy szakértőt raknak a kormány élére elég nagy a valószínűsége, viszont rohadt nehéz nevesíteni. Kevesen felelnek meg minden kritériumnak, néhánynak már az említése kapcsán is erős émelygés tölti el a lakosságot, még akkor is, ha amúgy az ilyen neveknek köszönheti, hogy amikortól már nem kellett hallania a nevet: jól élhetett. Ez se egy egyszerű lehetőség, de talán nem lehetetlen és azt be kell látnunk, hogy a lehető legjobbnak tűnik. Egy év alatt egy szakértői kormány a saját népszerűségével egyáltalán nem foglalkozva rendbe teheti a gazdaságot majd átengedheti a helyét a felelőtlen barmoknak. Persze ehhez ez utóbbiaknak mellettük kell szavazniuk.

Amire nincsen lehetőségünk az a bársonyos reformok, az ígérgetés, az alátámasztatlan kijelentések és a jövőkép-nélküliség, azaz a valami elleni politika, szűkítve a kört: a Fidesz.

Pár éve, mikor az ún. Polgári Szövetség fogta a szörfdeszkáját és egy rendes kádári mozdulattal meglovagolta a reformellenesség hullámait, sokan hittek még abban, hogy a színfalak mögött csak támogatást akarnak ahhoz, hogy végigcsinálják lényegében azt, amit Gyurcsány próbált meg, csak emészthetőbb módon. Na, ez akár lehet is így, lehet, hogy ők is reformerek, csak az itt a probléma, hogy ha igen, akkor bizony a Gyurcsány-féléből valók.

Ugyanis az első reformellenes hullám óta eltelt két és fél év, viszont ők nem tudtak továbblépni a kontrapolitikán. Azóta is konkrét célok és tervek nélkül hajtogatják, hogy: "erre nincs szükség", "mi máshogy csinálnánk","ne az emberekkel fizessék meg", "az országnak változás kell". Vagy éppen az adócsökkentést, amire mellesleg szükség van, csak éppen fedezetre is szükség volna hozzá. Kiadáscsökkentésre máshol, vagy az adózok körének tágítására. Máshogy nem megy. Ez egy ország, éspedig nem varázskalap. Ja, és közben mögé állnak mindenféle szocialista baromságnak és ígérnek, ígérnek, ígérnek.

Lehetett volna ezt csinálni pár hónapig, de nem hovatovább három évig. Szinte biztos, hogy egy választáson a Fidesz nyerne, ugyanis ez a politika bejött. Már hogy ne jött volna be egy ilyen szocialista utódállamban, mint a mienk. A probléma csak az, hogy nekik is ugyanaz a két lehetőségük van, mint mindenki másnak. Az államcsőd, vagy a durva reformok. Az elsővel talán nem kívánnak élni, a második viszont pontosan ugyanabba a hazugságspirálba küldi őket, mint amibe Gyurcsány jutott, azzal a különbséggel, hogy ő egy kampányt hazudott végig, ezek viszont három évet.

A Fidesz-kormányzás nem lehetőség. Ha valaki előttük eltakarítja a szart: esetleg. Viszont, ha most hatalomra jutnak: egyfajta deja vu-ként élhetjük újra az elmúlt három évünket.

17 komment · 4 trackback

Címkék: fidesz gyurcsány kormány hazugság előrehozott választás szakértői


A bejegyzés trackback címe:

https://masikmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr771019601

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.24. 11:44:03

Előrehozott választás? Minek?Az országnak új kormányfőre van szüksége. Kb. ennyi az, amivel mindenki egyetért egy rendkívül magába roskadt kisebbség kivételével :-). Szerencsére most már a régi kormányfő is így gondolja (nélküle ugyanis nem menne idő előt…

Trackback: Magyar csoda 2009.03.24. 10:49:47

Szakembert az ország élére!Ne legyenek illúzióink: a politikának elválaszthatatlan része a hatalmi harc és a szavazatokért folyó küzdelem. Hiába kompetens valaki és van meg benne a szándék, hogy a köz javát szolgálja, ha nem tud hatalomra kerülni, akkor c…

Trackback: POLémia 2009.03.23. 11:20:48

Az akadályról (Gyurcsány Ferencről)Történt ugyebár, ami történt. A kép látszólag tiszta: félreáll (hacsak…), egy lépést legalábbis, akit már nagyon-nagyon sokan szerettek volna félreállva látni; ki ezért, ki azért. Azt mondja, megteszi, mert úgy látja, ő…

Trackback: Konzervatórium 2009.03.23. 09:37:18

A baloldal húsz legjobb miniszterelnök-jelöltje, I. rész Az index és a Népszabadság is külön cikket szentelt Gyurcsány lehetséges utódainak, és Tóta W. Árpád is türelmetlen, neveket akar hallani. A Konzervatórium most összegyűjtötte a modern magyar balold…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.03.23. 10:24:13

Tetszik az írás. Lehet, hogy mégis működne a Fidesz, de valószínűbb, hogy nem.
Azt meg már régóta tudjuk, hogy az emberek hülyék itt Magyarországon.

nagyember 2009.03.23. 10:37:23

Szia D.Z.!
Annyiban igazad van, hogy az előre hozott választás realitása szinte nulla.
Azonban - ne haragudj - mintha csak a kormányszóvivőt hallottam volna, aki épp belső körben mondja el meglátásait.
A napi politikát kicsit félre téve, ritkán találkozok - eddig csak Bogár Lászlónál és Pozsgay Imrénél - azzal a felvetéssel, hogy talán a költségvetés bevételi oldalát is érdemes lenne alaposabban újra gondolni. Mert a lényeg - természetesen az hitel visszafizetés és a hitel felvétel problémái mellett -,hogy a Magyarországon tevékenykedő multik éves extra profit bevétele 20 milliárd amerikai dollár, amit egy az egyben kivisznek az országból - ja és miért is tehetnek ennyi profitra szert -, illetve a hazánkban tevékenykedő magán nyugdíj pénztárak éves szinten 2500 milliárd forintot vonnak ki az ország vérkeringéséből. ÉS akkor nem beszéltem még olyanokról, hogy az emberek egymáshoz viszonyulása, a magyar oktatás csődje, erkölcsi válság, neveletlen szülők neveletlen gyerekei stb.
Ezzel csak annyit, akrok mondani, hogy lehet itt beszélni, vitatkozni, arról, hogy Fidesz, MSZP, de azon ki gondolkodik el, hogy talán ha ez a teljesen atomizált társadalom, ha újra szervezné, magát - ehhez nem kellenek politikusok - akkor talán ki tudna állni magáért, és rákényszeríthetné a mindenkor hatalmon lévőket, hogy a tényleges problémákról beszéljenek, ne pedig ilyen színjátékot folytassanak!

2009.03.23. 12:10:42

A Reformszövetséget felejtsétek már el. Ez nem az aminek látszik, hanem egy nagytökés társaság megfizetett tanácsadoi, akik nem reformot akarnak, hanem még több pénzt maguknak. A Régi valódi REFORMSZÖVETSÉG--anno--azért gyült akkor az 1860-as években össze hogy megvitassák és megmutassák, mit és hogyan kell az országért tenni.Ök nem a "zemberek" adóit emelték és nem a nadrágszijat huzatták a nyakuknál , hanem lemondtak bizonyos elöjogokról és rengeteg pénzt adtak annak érdekében hogy valamit tegyenek. A mostani ak pedig csak a kisemberek életszinvonalát látják nagyon magasnak, a magyar béreket kiugrónak, és a magyar nyugdijakat lefaragandónak.Pedig ezen emberkék valamikor --nem is olyan rég--még másként daloltak. Ja, az is igaz, hogy ma már ezt jó pénzért teszik és boldog reformerek.Igaza volt FICO-nak, mikor azt találta mondani, hogy a magyar rendszerválltás utáni idöszak valamennyi pártjának tagjait, parlamenti képviselöit és a különbözö érdekcsoportok tagjait, az eddig müködö valamennyi kormány tagjait börtönbe kellene csukni, mert szétlopták az országot! Igaza van! És igaza van RÓNA PÉTER közgazdásznak is, aki megmondotta--nem adókat kell csökkenteni, hanem az állami kiadásokat kell keményen visszafogni és drasztikusan csökkenteni a müködési költségüket. Ez cca:1300 milliárd ft megtakaritás 1 évben! A kiinduló pont megvan, tessék lépni, tisztelt politikusok! Ja, de fájdalmas lemondani a jó helyröl? Akkor tettszettek volna jól és az esküjükhöz hiven dolgozni! Akkor nem tartanánk ma itt!

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.03.23. 12:19:55

kedves D.Z., a vége felé ezt írod: "...a második viszont pontosan ugyanabba a hazugságspirálba küldi őket [mármint a fideszt], mint amibe Gyurcsány jutott, azzal a különbséggel, hogy ő egy kampányt hazudott végig, ezek viszont három évet."

Ezt most jól olvasom? Amíg Gyurcsányi (nagyember) lelkén csak egy kampány hazugságai száradnak, addig a fideszén három év?
Már megbocsáss, de ilyesmit Vágó Istvántól olvastam utoljára a Heti Válaszban, amikor azt bírta lenyilatkozni, hogy az ország jelenlegi helyzetéért az ellenzék a legfőbb felelős.
Én nem vagyok különösebben jó véleménnyel a fidesz jelenlegi politikájáról, de azért ekkora durchmarschot ők sem képesek ellenzékből elkövetni.

A másik pedig az, hogy miért van az, hogy Izlandtól Litvánián és Lengyelországon át, Ausztrián keresztül egészen Szerbiáig(!) lehet időnként előrehozott választásokat tartani, csak éppen Magyarországon nem működik ez a csúnya szisztéma? Ezt én tényleg nem értem, magyarázd meg kérlek, kedves D.Z.! Vagy neked is minden árat megér a Zorbánviktor távoltartása a hatalomtól? :)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.03.23. 13:33:49

@nagyember:
Maximalisan egyetertek. azzal a kitetellel, hogy azokat a tokeseket, akik magas hozzaadott erteku termelest folytatnak ( p.l. Audi, p.l. Ericsson ), azokat beken kellene hagyni az adokkal.
@janos551:
Szinetn egyetertek. Egy kiegeszitessel. A tokesek baromira orultek, amikor a spanjaik nyertek 2002ben. Mert a zOrban labszagu magyarkodasanal sokkal jobb, modernebb es profitabilisabb a neolib politika.
Most, amikor az van, ami, most menekulnenek a fizetnivalo elol, amit ok (is) hoztak a nyakunkra. A fizetnivalot meghagyjak nekunk, a profitbol pedig tovabb reszesulnenek.
Kituno befektetesi politika. Ahogy Kohn mondana : renddkivul ogyes.

A cikkhez azt szolnam hozza, hogy augusztusig nem lesz kormany. Utana megy a toketlenkedes a koltsegvetessel, januarban meg kampany, aprilisban valasztas, 2010 augusztusaig nem lesz erdemi munka.
Ha most lennenek a valasztasok, az 2009 aug-2010 aug-ig tarto semmittevest meg tudnank sporolni.
Ja, tudom, jonne a zOrban, a haladarok ellensege. Hogy ne igy legyen, az meger meg 1 evi sodrodast, gazdasagi instabilitast, satobbi. Annal is inkabb, mivel akik ezt mondjak, azokat az instabilitas nem nagyon erinti.
Na erre mondjak azt, hogy mas farkaval verik a csalant.

feltételes reflex 2009.03.23. 13:33:57

@Gasper: Kedves Gasper, nem tudom, mit nem értesz ezen: A Fidesz ennyi (de inkább több) ideje mondogatja folyton, hogy ők bizony másként, jobban csinálnák. Ahogy a posztíró is idézi, "erre nincs szükség", "mi máshogy csinálnánk","ne az emberekkel fizessék meg", "az országnak változás kell".

Ellenzékből pedig sikerült megvétózni a vizitdíjat, a tandíjat, stb. Tehát még "konstruktívan" tenni is tudtak a megszorítások ellen.

Ha kormányra kerülve következetesek tudnak maradni, annak csak mindenki örülni fog (naná), de kíváncsi vagyok, ők hogy fogják megoldani. Maradjunk csak a vizitdíjas, kórházi napidíjas példánál: Szerinted honnan fognak pénzt előteremteni a normálisabb betegellátáshoz? Esetleg ők meg tudják győzni a saját támogatóikat, hogy azokat a pénzeket, amiket naponta kiadnak zsebbe, mostantól legálisan fizessék be? :)

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2009.03.23. 16:58:47

Kedves Gasper;

Igen, nagyjából jól értelmezted a mondandómat, hogy miért nagyjából azt később.

Sokat gondolkoztam, hogy ennyire durván fogalmazzam-e meg a véleményem a Fideszről, de ezt gondolom, úgyhogy ezt is írom.

A "polgári párt" pontosan úgy eljátszotta illetve, ha szaros bödön kiborulásának időpontjától számítjuk ezt: el fogja játszani a választók bizalmát, mint Gyurcsányék. Ugyanis nem tehetnek mást. Az adócsökkentés alap. Nem lehet mást csinálni. Viszont az állami kiadásokat radikálisan csökkenteni kell hozzá, ami egy sor olyasmivel fog járni, amit ők konzekvensen elutasítottak. Ismétlem: a dolog bevételi oldalához szinte hozzá se tudnak nyúlni, csak a kiadáscsökkentés maradt.

Az ország jelenlegi helyzetéért a kormány töketlenkedése a hibás. A szociális kiadásokhoz nem hozzányúlás a felelőtlen adóemelés és ezzel az ország konstruktívabb felének (vállalkozók, adófizetők) bedöntése.

A Fidesztől az utóbbi három év kommunikációja után csak ugyanezt várhatjuk. Töketlenkedést, bénázást, gyávaságot. Ugyanis ezzel kötelezték el magukat.

Ha gondolod, összegyűjthetek egy listát arról, hogy a Fidesz, ha kormánypárt lenne, hol nem tudna kiadást csökkenteni az utóbbi három év megszólalásai alapján. Ijesztő volna.

Az meg szimpátia kérdése, hogy valaki azt mondhatja, hogy majd ők kevesebbet lopnak, de azért ezt nőjük túl: a politikusok lopnak. Az egyik szavazótábor meg van róla győződve, hogy a másiké többet és vica versa. Úgyhogy akár rakhatunk egy nagy egyenlőségjelet is a kettő közé.

És elmondom még egyszer. A Fidesz a Gyurcsány-típusú hazugsággödör legaljára került. Elkötelezte magát a legnagyobb baromságok mellett és képtelen lesz kijönni belőle gyurcsányi bukás nélkül. Nagyon durva reformok kellenek, ez van. Fentebb említették, hogy lehet pénzt beszedni nem csak a lakosságtól. Mivel én nem vagyok közgazdász kénytelen leszek elhinni, hogy a multik tömeges munkahelyteremtése végső soron behozza az adókedvezményüket, mint ahogy minden adókedvezmény munkahelyet teremt. Lehet, le lehet róluk még szedni pénzt, de ebben ne nagyon bízzunk.

Mint ahogy abban se, hogy lakossági áldozat nélkül ezt meg lehet oldani. Ennek a dolognak rajtunk kell elcsattannia. Ha nem, akkor nem kezelik a problémát. Sorry, ez van.

A Fidesz eljutott arra a pontra, amikor a saját hülye szövegeik miatt kormányzás képtelenné, de ha más nem iszonyatosan gyengévé válna, amikor nagyon erős hatalom kell nagyon erős lépésekhez.

Én, személy szerint, ezért, úgy gondolom, hogy ezek most nem juthatnak hatalomra. Egy évig valakik takarítsák el a szart, amit Gyurcsányék összehoztak, aztán tőlem akár jöhet a Fidesz, vagy bárki más itt tetszelegni a dicsfényben, de most könyörgöm ne kerüljenek balfaszok a vezéri posztra!

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.23. 17:36:39

ahhoz hogy a maszop a 10%-ról egy év alatt fel tudjon jönni, igen kevés esélye van.

valóban, egy előre hozott válsztáson a fidesznek van jó esélye

ha egy év múlva lesznek a választások akkor viszont a jobbiknak.

naponta alakulnak jobbik szervezetek a leg kisebb településeken.

ahol én lakom ott a 700 lakosból 6 fő tag (+polgármester)

ott ahol egy fél falu kell a polgármester választáshoz mégis mit gondoltok hány szavazatot seperhet be a jobbik?

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.03.23. 19:19:58

kedves @d.z.: a fideszről nekem is bőven megvan a véleményem, noha azokkal a hangokkal nem értek egyet, hogy már jóelőre prejudikálunk, hogy ők mit fognak szarul csinálni kormányon. Ez megint csak arról szól, hogy mantrázzuk "a Zorbánviktor távoltartása a hatalomtól bármilyen áldozatot megér" szöveget.

Részben ebbe a fóbiába rokkant bele ez az ország, hiszen emlékezzünk csak vissza, hogy amíg volt Csurka és volt a ma már médiasztárrá lényegült Torgyán, addig nem ment ez a nagy orbánozás.

Fentebb írod: "Egy évig valakik takarítsák el a szart, amit Gyurcsányék összehoztak, aztán tőlem akár jöhet a Fidesz..."

Ez nekem is szimpatikus gondolat lehetne, csak nem ilyen egyszerű a helyzet. Itt sajnos nem egy évről van szó, hanem borzasztóan hosszú évekről, évtizedekről, hiszen az egész társadalom van olyan mentális és erkölcsi szarban, aminek csak töredéknyi részét teszi ki a takarítás, mint olyan.

De továbbra is kérdezem: miért van az, hogy Izlandtól Litvánián és Lengyelországon át, Ausztrián keresztül egészen Szerbiáig(!) lehet időnként előrehozott választásokat tartani, csak éppen Magyarországon nem működik ez a csúnya szisztéma?

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2009.03.27. 08:10:36

Kedves Gasper;

Az egy dolog, hogy egy még nem létező kormány idegesít halálra viszont, azt hiszem, hogy ez részemről jogos. Ugyanis ilyen szempontból hívő nem vagyok, és OV két darab szép szeméért nem fogom elhinni, hogy ők lennének alkalmasak erre a posztra, más okot meg nem nagyon adnak. Az meg egy másik dolog, hogy az ország kétharmadának ez elég.

Az előrehozott választásról meg annyit, hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy az lesz. Egy év szarakodásnál jobb. Azt a véleményemet viszont, hogy egy év igazi, kemény szakértői kormány jobb lett volna. Úgy tűnik a szocik ehhez is gyávák.

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.03.27. 09:26:02

"A Fidesztől az utóbbi három év kommunikációja után csak ugyanezt várhatjuk. Töketlenkedést, bénázást, gyávaságot. Ugyanis ezzel kötelezték el magukat."

Ezzel a feltételezéssel védeni a kommancsok töketlenkedését, bénázását, gyávaságát számomra nem komilfóóó.

Inkább adnék egy esélyt, az semmivel sem rosszabb, mint ülni továbbra is a meleg szarban

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2009.03.27. 09:29:10

Nem védem senki töketlenkedését. Nem akarom újra végignézni ezt a töketlenkedést.

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.03.27. 09:41:30

Akarod vagy sem - végig fogod nézni.
Soha nem értettem igazán a világtól elvonuló barlangban lakó remetéket.
Nem tudom, nem tudhatom, jól választottak é..?
Lassan viszont dereng valami.
Valamiféle magasabbrendű felé való vágyakozás miatt vonultak félre a világ zajától.
A sem ez, sem az motíválhatta őket. Nemdebár?
A mai remeték is barlangjukban maradnak választáskor.
Az is egy választás - aztán majd hivatkoznak arra, hogy ők előre megmondták, pedig nem is mondtak semmit.
Duzzogva otthonmaradtak, egyhelyben és vártak a csodára.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.03.27. 12:28:29

@d.z.: "Azt a véleményemet viszont, hogy egy év igazi, kemény szakértői kormány jobb lett volna."

De kikbők állna az a szakértői kormány, amit a ballib pártok összetákolnának most?
Jó három évtizede ugyanaz a közgazdasági iskola k*rja el a dolgokat ebben az országban.

Amúgy meg tényleg! Megy itt a blogoszférán is a csodavárás, mindenki baromira okos posztokat ír, holott egy egészséges társadalomban ilyen politikai szarakodás után már régen utcára vonulnának a népek, békésen kifejezni azon szándékukat, hogy ugyan most már húzzon a p*csába ez a garnitúra.
De nem! Mi a langyos lakásban, vagy munkaidőben a munkahelyünkön klaviatúrába oltjuk a nagy okosságokat és ennyivel meg is nyugtatjuk a lelkiismeretünket. Tragikomédia! Nincs még egy ilyen ország, ahol ennyi okos buksifej létezne.
Persze értem én, a blogoszféra kiváló lehetőséget nyújt egy kis önbecsapó terápiára.
Kedves D.Z., ne érts félre, én most nem rád gondoltam, csak az az igazság, hogy eluntam már -magammal egyetemben- ezt a sok, sehova nem vezető, kontraszelektált okosságot.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2009.03.27. 17:37:14

Okay, tőlem mehetünk tüntetni is.
süti beállítások módosítása