HTML

Másik Magyarország

"Jelet kell hagynom, hogy volt egy másik Magyarország." S élesen látta ezt a másik hazát, melyet szívével és tollával védett, mint ősei karddal és buzogánnyal.- Márai

Címkék

2009 (1) 2010 (1) 2014 (1) amerikai külügyminisztérium jelentése (1) ateizmus (1) átlagmagyar (1) barát (1) büntetés (1) céltalanság (1) charta (1) cigány (2) cigányok (2) dinoszauruszok (1) elit (4) ellenségkép (3) előrehozott választás (1) ember (1) emberi lét (1) ep választás (1) értékvesztés (2) értelmiség (3) európa (2) európai magyar (1) európai parlamenti választás (1) európai unió (1) fejlődés (1) felelősség (2) fidesz (5) gázpisztoly (1) gondolatébresztő (1) gondolatok (1) gulyáskommunizmus (1) gyerek (1) gyurcsány (1) hajnal (1) hatalom (1) hatvany lajos (1) hazugság (1) hit (1) holokauszt (1) hülyék (1) hungaricum (1) idea (1) identitás (1) index (1) integrálódás (1) isten (1) jegyzetek (1) jobbik (3) jobboldal (2) jobbos (1) jövőkép nélküliség (1) kádárizmus (1) kapitalizmus (3) katasztrófa (1) kellemes ünnepeket (1) képregényhősök (1) kezdeti optimizmus (1) kis szocializmus (5) kormány (1) kormányzás (1) közélet (5) közerkölcs (1) kurucinfó (1) liberalizmus (1) lmp (1) lokálpatriotizmus (1) lottó (1) magántulajdon (1) magyar (2) magyarország (1) második kerület (1) mdf (1) megmondás (1) még köszönd is meg (1) melegfelvonulás (1) morális problémák (2) motiválatlanság (2) mszp (2) myvip (1) nacionalizmus (1) nemzet (1) nem láttuk hogy ekkora baj van (1) neoliberalizmus (1) nép (5) népostorzás (2) new generation (1) örkény (1) orosz grúz háború (1) ország (3) példakép (1) polgár (1) politika (3) politikai felhozatal (1) populizmus (2) program (1) racionalizmus (1) reakció (1) reform (2) rendőrség (1) rendszer (1) roma (1) s.o.s. (1) sablon (1) séma (1) szakértői (1) szdsz (4) szélsőjobb (1) sznob (1) szociopaták (1) szolidaritás (1) társadalom (7) törvény (1) trianon (1) ugar (1) újév (1) újra állományba helyezés (1) új kezdet (2) választás (2) változatosság gyönyörködtet (1) védelem (1) viszockij (1) vízfej (1) voks10 (1) west balkán (1) zsidó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • TitokJolán: bion-bion (2011.09.14. 23:07) Az európai magyar
  • Lance2010: azt kihagytam, hogy nemcsakhogy nehezebb bejutni, de egyes szakokon hat-tízszeres túljelentkezésrő... (2011.07.19. 02:28) A dinoszauruszok kihalása elhalasztva
  • 1.szóló: "A Jobbik baloldali..." Basszus, most értettem meg, hogy miért is nem a patkó jobbszélső ülésein ... (2010.06.30. 23:05) Transzformációk
  • életfa: Ideje van visszatérni a Szent Korona rendszeréhez. A szellemiségéhez és a gyakorlatához is. (2010.06.06. 10:42) Most komolyan?!
  • I. P. S.: Ha csak ebből az írásból indulnék ki, azt hinném, húszéves egyetemista vagy. Van is egy ismerősöm,... (2010.06.06. 01:18) Tégy a motiválatlanság ellen!

Látogatók

2008.07.07. 22:30 d.z.

Buziságok

Ezrével jelennek meg a posztok a szombati eseményekkel kapcsolatban. Nem szokásom menni a tömeg után, de most beszállok, mert eléggé egysíkú, amit eddig olvastam a témával kapcsoltban. Mármint olyasféleképp egysíkú, hogy vagy anyjukba kívánja a kedves szerző az ellentüntetőket, vagy a melegekre hárítja az egészet. Az ilyesfajta szemléletek meg kicsit szúrják a szemem és rámjön a kényszer, hogy írjak valamit, pedig volna most éppen jobb témám is, de arra sajnos már nincs időm.

Kezdjük azzal az egészet, hogy normális ember nem kezd verekedni azért, mert a másik ember különbözik tőle és ezt akár nyilvánosan ki is mutatja. Normális ember ilyenkor arrább megy, behunyja a szemét, netán káromkodik egy halkat, megjegyzi, hogy mivé is lesz ez a mai világ, 'oszt megy is tovább, mert kenyeret kell keresni, esetleg tojást kell vennie a vasárnapi ebédhez.

Hogy milyen ember az, aki kimegy dobálózni, mert neki nem tetszik valami?

Fura. Elmebeteg, szociopata, komplexusos, esetleg szimplán idióta és még keresgethetnénk jelzőket. A történetben a furcsaság az, hogy ők hogyan értelmezik magukat. Erkölcsösnek, hazafinak, gyakran kereszténynek. Külön vicckategóriát képezett az a rész kurucinfón (béke poraira), ahova mindenféle jóemberek fotókat küldözgettek be magukról talpig feketében, baseball ütővel, a fotók alatt ilyesféle feliratokkal, mint " újabb keresztény érzelmű olvasónk buzdít a harcra ". Index címlapos blogoknak szokása ilyeneket bemásolni és melléírni, hogy kurvaanyád, de most így hirtelen nekem se ötlik más be erre. Kereszténység alapelvei közt van, hogy ilyesféle dolgokat nem művelünk. Végtelenül lejárató bír ez lenni más keresztény emberekre, akik még ne adj Isten komolyan is veszik a vallásuk. Meg az is érdekelne, hogy ez a nagyi miről is és hogyan beszélget az unokáival, mikor azok nála járnak. Ha jobban belegondolok, nem érdekel mégsem.

Hogy a melegeknek mennyi részük van ebbe a történetben?

Nyilván ők nem választották, hogy azok legyenek, így esett a dolog. Vonultak már fel náluk jóval semmirekellőbb emberek is Budapest utcáin most meg éppen olyan időket élünk, hogy ez nekik alkotmányos joguk, tehát kifogásolni valót nehezen lehet találni a történetben. Ha csak éppen azt nem, hogy bizonyos megnyilvánulásaik sértik a közerkölcsöt, de hát nem igazán hallottam olyasmiről az utóbbi időkből, hogy valakit közszeméremsértésért vittek volna be. Ami azt illeti, vannak, illetve voltak olyan fesztiválok, másfajta felvonulások, ahol meg lehetett volna tenni. Nem tették. Tekinthetjük ezt is egyfajta precedensnek. A magyar állampolgárok nagy része tisztában van azzal, hogy mi az, ami a törvény szerint tilos és mi az, amiért a rendőr büntet. Teszem azt közterületen nem szabad inni, de olyan rendőr nincs, akit ez önmagába érdekelne. Ha netán egy kukát részegen valaki szétrúg egy parkban, akkor a számlához ezt is hozzáírják. No de úgy tűnik, kezdünk eltérni a témától Kedves Olvasó, pedig erről szó sincs.

A jogrend egy érdekes valami, léte egy dolog, betartása és betartatása egy másik. Ha azt mondjuk, hogy egy ilyen felvonulás sérti a közerkölcsöt és betiltjuk, akkor újabb nyavalygásokat hallgathatunk jogvédők által az eddigiek mellé és tömegesen jönnek majd a kérelmek, hogy ezt is meg azt is tiltsák be. Szóval maradjunk annyiba így kettőezer nyolcban, hogy ne tiltsák be, csak adjanak neki egy keretet és a szervezők legyenek szívesek szabni egy határt, ami alatt nem engedik a részvételt. Teszem azt, ha hetero párok lóbálnának faszt/pinát papi reverendában az is szúrná a szemem, pontosan ugyanannyira, mint mikor melegek teszik ezt.

Arról megint csak ne legyenek illózóink, hogy a végtelenül toleráns Készenléti Rendőrség tagjai hogyan viszonyulnak a melegekhez és mennyire akarták is megvédeni őket az agressziótól.

Hogy akkor hogyan is kéne kinéznie egy ilyen eseménynek, illetve kik is voltak hibásak abban, hogy ez most ilyenre sikerült?

Először is, egy ilyen eseménynek az elfogadásról kéne szólnia, tehát a szélsőséges eltéréseket vissza kéne szorítani, mert így éppen ellenkező hatást vált ki a dolog. Már bocsánat a hasonlatért, kapok majd érte, de ha a Szent István körút közepén valaki nekiáll hugyozni, jogkövető állampolgár lévén rendőrt hívok, mások felpofozzák, de elfogadni kevesen fogják. Alapesetben szépen végig kéne vonulnia az utcán párezer embernek, akik pont olyanok, mint mink, csak hát éppen melegek.

Szóval akkor ki is a hibás a szombatért?

Mindenki, wazze.

Az ellentüntetők, mert megragadtak valami félállati szinten. A rendőrök, mert nem akarták végezni a dolguk. A melegek közül egyesek, mert úgy viselkednek, ahogy. A politikai elit, mert egyszerű emberi dolgokban is csak a szavazatot keresi. A társadalmunk, mert ez a legnagyobb problémája. Az egész istenverte világ hibás, mert olyan amilyen. Ha nem egy ilyen bolygón élnénk, biztos le lehetne vezetni egy ilyen rendezvényt normálisan.

Csakhogy a bolygó, amin élünk ilyen, a homo sapiens szintúgy, a probléma és a megoldás megint csak. Egyszer majd el kéne azon gondolkodni, hogy mégis mi az, ami előre viszi a világot, mert időnként úgy néz ki, mintha állnánk egy helyben ugyanazokkal a vadbarmokkal, ugyanabban a felosztásban, csak a környezet változik.

13 komment

Címkék: társadalom szociopaták közerkölcs melegfelvonulás


A bejegyzés trackback címe:

https://masikmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr20557969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.07.07. 23:01:37

Itt a nyár, szóval kevesebbet fogok írogatni, de azért próbálok aktív maradni. Ha lesz időm írok majd a Horthy-rendszer aktualitásáról, illetve arról, hogy milyen értékeknek kéne szerepet játszaniuk a jövő Magyarországán, de ez egy kicsit fajsúlyosabb, szóval majd ha van időm...

Addig is szép nyarat, jó szórakozást mindenkinek!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.08. 02:51:16

Száz szónak is egy a vége:

"Alapesetben szépen végig kéne vonulnia az utcán párezer embernek, akik pont olyanok, mint mink, csak hát éppen melegek."

Erről van szó: semmi közbotrányokozás, semmi szeméremsértés, semmi blaszfémia. Egymás provokálása még soha nem vitte előrébb egyetlen probléma megoldását sem.

És: engem senki nem fog tudni lebeszélni arról, hogy ezek mögött a botrányok mögött (nem kicsit, nagyon) a ma hatalmonlévők "kombinációi" húzódnak meg. Nekik érdekük. Ki másnak?

ü
bbjnick

ekkerjoz 2008.07.08. 06:36:31

Emlékeztetném a jelenlévőket arra, hogy máshol is komoly hagyományai vannak a felvonulók dobálásának, háromszáz éve idegesítik egymást a népek, állítom, hogy régen feledésbe merült a valódi ok, a többség csak hagyományból verekszik, acsarkodik, illetve politikai uszításra.
Portadowban a protestánsok évente egyszer átvonulnak a katolikus városrészen, minden felvonulóra jut egy-egy rendőr, mégis mindig bunyó lesz a vonulásból.
Ugyanakkor Írországban és Angliában rendezik a "legjobb" melegvonulást és azt követő afterparty-t, az identitásbeli különbség csakis a vallásra korlátozódik.

Nálunk 7-8 évig különösebb botrány nélkül vonultak a buzik (bocsánat, de egy valamirevaló homoszexuális rosszul van a "meleg" kifejezéstől, tőlük tudom), tavalyelőtt kezdett erősödni ellenük a gyűlölet, ahogy minden más, liberálisok által támogatott rendezvény ellen, lásd pl. kendermagosok.

A politika örömmel kapaszkodik ilyen csoportokba, mindkét oldalnak alkalom ugyanis arra, hogy uszítson a másik oldal ellen. Amíg meg tudják osztani az embereket, addig kényelmesen hátradőlhetnek a politikusok, lesz szavazóbázisuk. A hivatásos politikus ugyanis csak a közönnyel szemben tehetetlen, éhen halnának, ha háromszor egymás után senki nem menne szavazni.

De sajnos mennek/megyünk, szavazunk, nehogy a másik oldal nyerjen. Közben kicsit gyűlölködünk, acsargunk.

Ez a szégyen, hogy mindenkit lehet manipulálni, ezáltal a demokráciát, mint intézményt használni saját maga ellen.
Sokan inkább szeretnének már diktatúrát, csak rend lenne végre.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.07.08. 08:03:14

Nem kell ahhoz diktatúra, hogy rend legyen, mert a követelmények jórésze adott...
A probléma elsősorban az, hogy az emberek jórésze elképesztően buta, és képtelenek saját tetteik másokra gyakorolt hatását is felmérni, nemhogytágabb értelemben szemlélni a mai viszonyokat.
Megvannak a szükséges törvényi rendelkezések, azokat csak be kellene tartatni. Ahol hibás, vagy nem értelmezhető a szabályozás, ott pedig pontosítani kell.
Egyszerű lenne, de évek óta senki nem csinál semmit.
Ha ez változna, és vállalnák, hogy a többségi társadalom érdekében rendet tartanak, akkor merőben más viszonyok uralkodnának.

Biztosítani kell az alkotmányos jogokat mindenki számára.
A többség védelmét az agresszív bűnözőkkel szemben.
Nem csak a melegeket kell megvédeni azoktól, akik a káoszt okozták hétvégén, hanem minden magyar embert.

ruszkibaka · http://ruszkibaka.blog.hu 2008.07.08. 09:09:28

már majdnem azt éreztem,hogy egyetértek..csak a címe a bejegyzésnek..meghogy nálunk semmirekellőbb...miért?a buzik" azok???

ekkerjoz 2008.07.08. 09:13:06

Igen, viszont a művelt, tanult, okos buziknak lehetett volna annyi eszük, hogy a Meleg Méltóság Menetében nem a melegek menetére, hanem inkább az emberi méltóságra helyezik a hangsúlyt.
Egyáltalán nem ez volt a céljuk, sokkal inkább a deviancia látszott a korábbi években, emlékezzünk például, tavaly az egyik kezében a Bibliát, másikban a nemiszervét tartó egyén performanszára.
Ebből a szemszögből igen kevés a különbség a dobáló és a provokáló iq-ja között.
Idióta emberekkel csak erőből lehet intézkedni, akár a gyülekezési joguk, sőt a személyes szabadságuk árán is védeni kell a testi épségüket, illetve a csendes többség érdekeit. Ha ez nem működik demokratikus módon, vagyis az állam nem képes ellátni egyik fő feladatát, a törvények végrehajtását, mert ugye az állampolgárok sem tartják be a rájuk eső részt, akkor talán változtatni kell a játékszabályokon.

lukas 2008.07.08. 10:01:09

Mindenről szólnak ezek csak a homoszexualitásról, és a másság elfogadásáról nem. Nem fér a fejembe, hogy tudja valaki annyira gyűlölni a másik embert azért , mert buzi, hogy az amúgy átlagos unalmas, és tunya életéből felébredve odamenjen és balhézzon, dobáljon, káromoljon. Az orránál nem lát tovább az ilyen. Én hiszem, hogy ezek az emberek, nem választották a homoságot. Jó, vannak divatbuzik, de az más. És akkor ha a cukorbetegek mennének felvonulni, hogy "én is teljes értékű ember vagyok" akkor nagyon sarkítva őket is dobáljuk meg? Hiszen van egy állapot, amivel nekik együtt kell élniük. Ezt el kell fogadni. Kell, nem lehet. Kell.

lukas 2008.07.08. 10:02:41

off: Ha még nem lenne véleménye valakinek Budapestről ajánlom: www.indavideo.hu/video/Budapest_a_lehuzas_fovarosa

Vidéki 2008.07.08. 10:15:53

T.D.Z.!
Papírforma szerint mindenkit hibáztatsz, de írásodból az derül ki, hogy szíved inkább a melegekhez húz, ezért nem jeleníted meg kellő súllyal provokációik méretét.
A hatóságok miért adtak kitöltetlen engedélyt akármilyen provokáció elkövetésére?
Mielőtt az engedélyt megadták, miért nem vizsgálták a tervezett felvonulás tartalmát?
A felvonulási engedélyt miért nem kötötték a provokációs és közszeméremsértő tartalmak kiszűréséhez?
Ha a felvonulók ragaszkodtak a provokációs és közszeméremsértő tartalmak megjelenítéséhez, miért adtak nekik ilyen óriási rendőri biztositást, ahelyett, hogy a rendőri erőket a bűnüldözési feladatokra használták volna fel, ahol óriási a lemaradás?

mescalito 2008.07.08. 10:59:15

Kedves D.Z.
Szerencsére csak a bolygónk egy része ilyen. A szerencsésebb felén atrocitások nélkül lezajlanak az ilyen felvonulások. Mint ahogyan nálunk is zajlottak tizen-nemtudom hány évig, csak az utóbbi években fordult meg az evolúció a parazita politikusaink hathatós közreműködésével. Sikeresen kifejlesztettek egy új törzset a "Kossuthtériopitekuszt", amely törzs sajnos egyre nagyobb területet hódít el a homo sapiens elől.
Tegnap hallottam egy szociológustól, egy új fogalmat, amely a legjobban jellemzi a Kossuthtériopitekuszt.
GYŰLÖLETFÜGGŐSÉG
Azt hiszem érdemes gondolkodni ezen a kifejezésen.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.07.08. 11:45:36

Utolsó írás, mielőtt felszállnék a vonatra.

A náluk semmirekellőbbet nem úgy értettem, szerintem az írás egészéből kiderült, hogy nincs velük semmi bajom, mint azt az utolsó kommentelő meg is jegyezte. A cím meg polgárpukkasztás, szokásom, bocsánat, de én így szeretem csinálni.

Másik. Szerintem is az a baj, hogy nincs rend. Teljesen normális demokráciákban is fenn lehet tartani a rendet, nálunk valahogy nem. Nem kell gondolkozni más államformákon, mert azért jó ez, csak kurvára nem így kéne működnie.

Áh és vidéki. Pontosan azt és úgy hibáztattam, ahogy írtad. Ez a lényeg: elbaszta ezt mindenki, akinek a leghalványabb köze is volt hozzá. Nem húz a szívem a melegekhez, de súlyosabbnak tartom az erőszakot, mint a közszeméremsértést.

Másik: mescalito. Azt írod, hogy a világ más tájain le lehet vezetni egy ilyet normálisan. Nos, nekem az afféle normalitás nem nagyon hiányzik, ha nem haragszol. Nyugaton is pont ugyanannyi vadbarom van, mint itthon, az egyetlen különbség, hogy ott egész apparátusok épülnek gyerekkortól kezdve befolyásolásra. Pontosan ugyanolyan arányban vannak azok az emberek, akik képtelenek demokratikus rendszerbe létezni, csak őket úgy szabadítják meg a felelősség terheitől, hogy normális politikai garnitúrákat raknak elébük. Nálunk meg a politika összeígér mindent két szavazatért, ami megkövetelné, hogy sok legyen a felelősségteljes ember, akik meg ugye nincsenek, ebből következik, hogy proletárpolitikát kapunk és hovatovább húsz éve döglünk a semmittevésben.

Nem egyszerűek ezek a dolgok.

Viszlát és gyertek gyakran!

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.09. 17:28:40

Szerintem az a tragédia, hogy ilyen közszeméremsértő felvonulásokkal nehéz lesz a melegeket elfogadtatni.
Ismerek pár homokost: zenészeket, táncosokat, képzőművészeket, akik írtóznak az ilyen prolivircsaftoktól és irtóznak attól, hogy ilyen sztereotipiák alakulnak ki róluk. Ugyanis egy ilyen felvonulás nem jelent egyenlőségjelet a melegek többségével.

Arról nem is beszélve, hogy úgy kell a balhé a hatalmon lévőknek, mint egy falat kenyér. Erre meg kiváló alkalom egy ilyen buziparádé, ahová szinte tárt karokkal várják a sok balhézó gyűlölködő hígagyút, akiknek egész egyszerűen nem lett volna szabad azon a helyen gyülekezési jogot biztosítani. Persze akkor különösebb hírértéke sem lett volna a dolognak.
Most meg jöhet a Fletó magyarchartás ötletekkel, hogy újra ő legyen a nemzet megmentője. Kuvára unom már ezt a történetet!!!
És ez a lebutított ország valahogy mindig beveszi a cumit.

crimson 2008.08.12. 16:23:50

d.z.,
Öröm olvasni a blogodat, sajnos kevesen vannak, akik a józan ész álláspontján vannak. Csak így tovább!

vidéki,
Az a benyomásom, hogy inkább Neked nehezebb semlegesen hozáállnod a témához. Meg tudom érteni, ha a felvonulás NÉHÁNY résztvevőjének a viselkedése felháborított. Hülyék mindenhol vannak. Itt is voltak, nem vitás. De ha nem tetszik, amt csinálnak, akkor ne nézd. Provokálni csak azt lehet, aki hagyja, és innentől kezdve ő a nagyobb hülye. Lásd Zidane... :-)

A melegfelvonuláson látott kétféle hülyeség között viszont az a nagy különbség, hogy az egyiket legrosszabb esetben is csak egy öncélúan feltűnősködő "köcsög buzinak" tarthatod, míg a másik fél minősítése minimum egy ostoba, agyatan, a másik testi épségét veszélyeztető agresszív csürhe.

A két csoport közül szerintem az utóbbi a veszélyesebb. És ez a fajta elmebaj gyorsabban is terjed és jobban fertőz.

Száz szónak is egy a vége: az, hogy valaki hülye, még nem jogosít fel engem arra, hogy én is hülye legyek. Ennyi önérzete azért legyen az embernek...

Szép napot mindenkinek!
süti beállítások módosítása