HTML

Másik Magyarország

"Jelet kell hagynom, hogy volt egy másik Magyarország." S élesen látta ezt a másik hazát, melyet szívével és tollával védett, mint ősei karddal és buzogánnyal.- Márai

Címkék

2009 (1) 2010 (1) 2014 (1) amerikai külügyminisztérium jelentése (1) ateizmus (1) átlagmagyar (1) barát (1) büntetés (1) céltalanság (1) charta (1) cigány (2) cigányok (2) dinoszauruszok (1) elit (4) ellenségkép (3) előrehozott választás (1) ember (1) emberi lét (1) ep választás (1) értékvesztés (2) értelmiség (3) európa (2) európai magyar (1) európai parlamenti választás (1) európai unió (1) fejlődés (1) felelősség (2) fidesz (5) gázpisztoly (1) gondolatébresztő (1) gondolatok (1) gulyáskommunizmus (1) gyerek (1) gyurcsány (1) hajnal (1) hatalom (1) hatvany lajos (1) hazugság (1) hit (1) holokauszt (1) hülyék (1) hungaricum (1) idea (1) identitás (1) index (1) integrálódás (1) isten (1) jegyzetek (1) jobbik (3) jobboldal (2) jobbos (1) jövőkép nélküliség (1) kádárizmus (1) kapitalizmus (3) katasztrófa (1) kellemes ünnepeket (1) képregényhősök (1) kezdeti optimizmus (1) kis szocializmus (5) kormány (1) kormányzás (1) közélet (5) közerkölcs (1) kurucinfó (1) liberalizmus (1) lmp (1) lokálpatriotizmus (1) lottó (1) magántulajdon (1) magyar (2) magyarország (1) második kerület (1) mdf (1) megmondás (1) még köszönd is meg (1) melegfelvonulás (1) morális problémák (2) motiválatlanság (2) mszp (2) myvip (1) nacionalizmus (1) nemzet (1) nem láttuk hogy ekkora baj van (1) neoliberalizmus (1) nép (5) népostorzás (2) new generation (1) örkény (1) orosz grúz háború (1) ország (3) példakép (1) polgár (1) politika (3) politikai felhozatal (1) populizmus (2) program (1) racionalizmus (1) reakció (1) reform (2) rendőrség (1) rendszer (1) roma (1) s.o.s. (1) sablon (1) séma (1) szakértői (1) szdsz (4) szélsőjobb (1) sznob (1) szociopaták (1) szolidaritás (1) társadalom (7) törvény (1) trianon (1) ugar (1) újév (1) újra állományba helyezés (1) új kezdet (2) választás (2) változatosság gyönyörködtet (1) védelem (1) viszockij (1) vízfej (1) voks10 (1) west balkán (1) zsidó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • TitokJolán: bion-bion (2011.09.14. 23:07) Az európai magyar
  • Lance2010: azt kihagytam, hogy nemcsakhogy nehezebb bejutni, de egyes szakokon hat-tízszeres túljelentkezésrő... (2011.07.19. 02:28) A dinoszauruszok kihalása elhalasztva
  • 1.szóló: "A Jobbik baloldali..." Basszus, most értettem meg, hogy miért is nem a patkó jobbszélső ülésein ... (2010.06.30. 23:05) Transzformációk
  • életfa: Ideje van visszatérni a Szent Korona rendszeréhez. A szellemiségéhez és a gyakorlatához is. (2010.06.06. 10:42) Most komolyan?!
  • I. P. S.: Ha csak ebből az írásból indulnék ki, azt hinném, húszéves egyetemista vagy. Van is egy ismerősöm,... (2010.06.06. 01:18) Tégy a motiválatlanság ellen!

Látogatók

2009.02.25. 22:59 d.z.

Hozzáfűzés az amerikai külügyminisztérium jelentéséhez

Olyat szólt nekem az Index ma este, hogy nem jó Magyarországon romának lenni az USA szerint. Hát ez így és ebben a formában talán igaz is. Ellenben, mint egy, abból a tízmillióból, akit a Jóisten magyar állampolgársággal vert meg, volna egy-két hozzáfűzni valóm ehhez az izéhez.

Namármost, nem tudom a Kedves Olvasó hogy van azzal, amikor egy óceán másik feléről szólnak bele az ember életébe, de szerintem meglehetősen frusztráló egy jelenség.

Például fogalmam sincs, hogy ez a mindentudó gépezet, ez az Ámerika hogyan viszonyul az alkotmányos jogokhoz? Mert, hogy megdicsérték a mi kormányunkat, hogy az állampolgári jogokat úgy amúgy tiszteletben tartja. Ami azért kicsit vicces, mikor több száz fős maffiák élnek vígan évekig, amíg aztán nem csinálnak valami kurva nagy hülyeséget, mint nemrég. No, nem mintha ez a maffia létét fenyegetné, de néhány fejest kiír belőle pár évre. Azt meg se érdemes említeni, hogy hetente pár embert le szokás itthon szúrni ilyen-olyan indokból. Néhányan túlélik, mások nem. Tegnap meg mondjuk a rendőrség nem vett észre 18 sörétet egy 5 éves gyerekben. Ezek mennek itthon. Nekem ez a helyzet az élethez való jog nagy ívű leszarásának tűnik.

Vagy például arra is kíváncsi lennék, hogy szerintük miért jutottunk ebbe a helyzetbe?

Miért is szar romának lenni? Nem kellett ehhez véletlenül nagyon elkúrni 5 kormányzási ciklust?! Előfordulhat az, hogy néhány leszarom, dilettáns kormány a nagy demokrata képében olyan szépen megijedt a saját szavazóbázisától, illetve annak elvesztésétől, hogy még csak eszébe se jutott valami életstílus változást előidézni náluk?

De hagyjuk is ezt az egészet. Kultúrember tudja, hogy nem a romákkal van a baj, hanem a bűnözéssel, meg azzal a jól ismert ingyenélő életstílussal, ami amúgy szögesen ellentétes a gazdasági berendezkedésünkkel. A romák is áldozatok, a probléma csupán az, hogy amikor az egyik ember pár dilettáns kormánynak esik áldozatul a másik meg az előző késének, akkor a társadalomnak nincs mérlegelési lehetősége. Az első sittre megy. És sajnálni se szabad, mert volt választási lehetősége. Kevesebb, mint egy jobb anyagi körülmények közt nevelkedett társának, de volt.

Aztán meg érdekelne, hogy mit ismernek ezek a jóemberek a mi politikánkból?

Azt például tudják, hogy bár az ún. kormányunk évek óta kormányzásképtelen egy ritka szar időszak közepén, mégis inkább hagyja az országot tétlenségben, mint, hogy más próbálhassa meg azt, ami nekik nem megy? És netán azt, hogy az ellenzékünknek az egyetlen célkitűzése a kormányzás, amihez például hajlamos olyasféle dolgokat meglépni, hogy a kormánynak bármiféle épkézláb ötletét (jó, lássuk be: nincs belőlük sok), amitől talán még ebben a pár évben egy picit jobb lenne, gyorsan megvétózza valami degenerált indoklással, csak hogy pár százalékkal többet nyerhessen 2010-ben? Hallottak arról, hogy a liberális pártunknak a gazdasági világválság közepén a fű legalizálása a legnagyobb gondja?!

Láttak már nemzetet, ami megszűnt nemzetnek lenni? Tudják milyen az, amikor az ember alatt az országa először kétfelé - jobbra és balra - szakad, hogy aztán egy kis idővel később már négy darabban lássa, mikor már feketére és fehérre is osztódott?!

Kedves amerikai külügyminisztérium!

Van egy bizalmas információm önöknek:

Szar itt mindenkinek. Nem kell hozzá romának lenni.

8 komment

Címkék: roma cigány kapitalizmus ellenségkép morális problémák kis szocializmus amerikai külügyminisztérium jelentése


A bejegyzés trackback címe:

https://masikmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr48966474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fodorlina 2009.02.26. 13:07:10

Szar volt ott mindig. Ezert jöttem el onnan husz eve, es egy percre sem bantam meg

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.27. 13:02:38

Kedves D.Z.!

Az USA külügy szót sem érdemel:-( Nagyhatalmi manipulációk --- kábé, mint a szovjet külügy ténykedései anno ---; ha bejön nekik, akkor nagyon büszkék, és, nyilván, ők az okosak, ha nem, akkor még mindig ott a tengerészgyalogság és az atomfenyegetés:-( Szerintem ez az alapattitűd, ha akarnánk sem tudnánk érdemben befolyásolni a véleményüket, tevékenységüket. Nem rólunk szól a történet, hanem róluk. Hogy mi nyögjük? Ja, az rajtunk kívül senkit sem érdekel.

És: a "cigánykérdés". Ez, bizony, egy már 1990-ben lejátszott történet. És (hogy mondjunk/írjunk valami vígasztalót is) nem csak rajtunk múlott.

Az alapszituáció az volt a rendszerváltozásnál, hogy a szoc. nagyipar megszűnt. Több millió embernek odalett a megélhetése. Szóba került az adóságátütemezés, hogy Magyaro. lélegzethez juthasson, hogy legyen lehetősége gazdasága újjáépítésére. És ekkor: Antall határozott bíztatásokat/ígéreteket kapott (többek között Kohltól), hogy egy-két-há-négy éven belül EU-tagok leszünk, tehát semmi vész, az integráció révén a magyar gazdaság (mint a közös európai gazdaság része) regenerálódni fog. Mint tudjuk ez elmaradt. Ehelyett hol zsarolt minket a Nyugat, hol elvárásokat fogalmazott meg, időnként persze hitegetett is. És teltek az évek. Nekünk maradt az adóságtörlesztés, a kiárusítás (mint egyetlen forráslehetőség), a befektetők utáni kuncsorgás. Szerintem nem kell részletezni, mi történt itt az elmúlt húsz évben...

A lényeg: egy olyan ország, ahol a munkaképes korúak kevesebb, mint a fele dolgozik, az, nyilvánvalóan, működésképtelen. Ez a tény, és a szükségképpen egyre növekvő államadóság teljesen ellehetlenítette Magyaro.-ot. A cigányok is ennek áldozatai. (Ha lennének munkahelyek számukra is, akkor bizony nem itt állnánk.) Valószínűleg ez a probléma magja, az összes többi csak következmény vagy "ráadás".:-(

Vagy jön egy olyan kormányzat (pontosabban: politikai garnitúra), aki a többi kelet-közép-európai országgal összefogva eléri az Eu-ban, hogy az alapproblémák kezelésével foglalkozzanak (tehát az legyen az EU célja, hogy ezekben az országokban megfelelő mennyiségű és minőségű munkahely jöjjön létre a lakosság megélhetését biztosítandó) vagy ....

Hát (szerintem) kábé így vagyunk.

ü
bbjnick

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.02.28. 22:09:51

@bbjnick: Ehelyett az a tendencia - úgy tűnik - hogy "passzív összeugrasztás" folyik. Magyarán generálják a közép-európai (volt szoc) országok között a feszültségeket elhallgatással, simlizéssel és mackótempóval: hol innen, hol onnan harapnak le egy falatot... természetesen az egyenlőség kedvéért. Csak semmi hátrányos megkülönböztetés! Mindenki nyakig a szoáréban. Persze őket kivéve. Az egyenlők között vannak egyenlőbbek, tudjuk jól...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.01. 21:42:13

Mára már a okok is tisztulnak: az unni jó lett törökké s nem ereszt, az összeugratás meg arra jó, hogy ne tudjunk együtt fellépni ellene - hogy legalább kevésbé facsarják a prést.
Divide et impera - tudták ezt már az antik Rómában is - korábban is, csak azok a közmondások nem maradtak fenn.
72-ben, mikor UNESCO cserediákként (20 nap) elvittek minket Strasbourgban (Strassburgban) az Európa Tanács épületét megnézni, kaptunk egy kitűzőt. 17 éven át az íróasztalom mögött a falvédőbe tűzve lapított. Bár óvatosságra inthetett volna a palota titkárának kérdése. Honnan valók vagyunk? Magyarország? Az ugy, ott van az Ural mellet?
Mindez az Európa Tanács székházában. 20 éve elővettem az aprócska jelvényt (a tűje jóval hosszabb) s most azon kell gondolkoznom, eltegyem-e most, mikor már nem kell dugdosni.
Pedig igazán szép: éjkék zománcban 12 apró aranycsillagocska...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.03.01. 23:02:50

@Mormogi Papa:

Kedves Mormogi Papa! tedd el jól azt a kitűzőt, mert eljön még az ideje, hogy újból büszkén kitűzhető lesz. Ha nem nekünk, akkor az unokáinknak:-)

Attól, hogy most méltatlanok ülnek az alatt a zászló alatt, attól még az a zászló ugyanaz marad:

"Jel 12
Jel 12.1
Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony, öltözete a Nap, lába alatt a Hold, fején tizenkét csillagból korona."

ü
bbjnick

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.01. 23:36:41

@bbjnick: Igen, láttam ezt a változatát is, például egy igen rendes orvos rendelőjében a naptár szélébe tűzve - a tucat csillagból párat kitakart Mária feje :-)

Martian (törölt) 2009.03.07. 00:04:57

Az USA-ban azért nincs pl. indiánkérdés, mert a túlnyomó többségüket még az országalapítás korában és később lemészárolták... hát így könnyű... talán nekünk anno is ezt a példát kellett volna követnünk..?
:))
süti beállítások módosítása