HTML

Másik Magyarország

"Jelet kell hagynom, hogy volt egy másik Magyarország." S élesen látta ezt a másik hazát, melyet szívével és tollával védett, mint ősei karddal és buzogánnyal.- Márai

Címkék

2009 (1) 2010 (1) 2014 (1) amerikai külügyminisztérium jelentése (1) ateizmus (1) átlagmagyar (1) barát (1) büntetés (1) céltalanság (1) charta (1) cigány (2) cigányok (2) dinoszauruszok (1) elit (4) ellenségkép (3) előrehozott választás (1) ember (1) emberi lét (1) ep választás (1) értékvesztés (2) értelmiség (3) európa (2) európai magyar (1) európai parlamenti választás (1) európai unió (1) fejlődés (1) felelősség (2) fidesz (5) gázpisztoly (1) gondolatébresztő (1) gondolatok (1) gulyáskommunizmus (1) gyerek (1) gyurcsány (1) hajnal (1) hatalom (1) hatvany lajos (1) hazugság (1) hit (1) holokauszt (1) hülyék (1) hungaricum (1) idea (1) identitás (1) index (1) integrálódás (1) isten (1) jegyzetek (1) jobbik (3) jobboldal (2) jobbos (1) jövőkép nélküliség (1) kádárizmus (1) kapitalizmus (3) katasztrófa (1) kellemes ünnepeket (1) képregényhősök (1) kezdeti optimizmus (1) kis szocializmus (5) kormány (1) kormányzás (1) közélet (5) közerkölcs (1) kurucinfó (1) liberalizmus (1) lmp (1) lokálpatriotizmus (1) lottó (1) magántulajdon (1) magyar (2) magyarország (1) második kerület (1) mdf (1) megmondás (1) még köszönd is meg (1) melegfelvonulás (1) morális problémák (2) motiválatlanság (2) mszp (2) myvip (1) nacionalizmus (1) nemzet (1) nem láttuk hogy ekkora baj van (1) neoliberalizmus (1) nép (5) népostorzás (2) new generation (1) örkény (1) orosz grúz háború (1) ország (3) példakép (1) polgár (1) politika (3) politikai felhozatal (1) populizmus (2) program (1) racionalizmus (1) reakció (1) reform (2) rendőrség (1) rendszer (1) roma (1) s.o.s. (1) sablon (1) séma (1) szakértői (1) szdsz (4) szélsőjobb (1) sznob (1) szociopaták (1) szolidaritás (1) társadalom (7) törvény (1) trianon (1) ugar (1) újév (1) újra állományba helyezés (1) új kezdet (2) választás (2) változatosság gyönyörködtet (1) védelem (1) viszockij (1) vízfej (1) voks10 (1) west balkán (1) zsidó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • TitokJolán: bion-bion (2011.09.14. 23:07) Az európai magyar
  • Lance2010: azt kihagytam, hogy nemcsakhogy nehezebb bejutni, de egyes szakokon hat-tízszeres túljelentkezésrő... (2011.07.19. 02:28) A dinoszauruszok kihalása elhalasztva
  • 1.szóló: "A Jobbik baloldali..." Basszus, most értettem meg, hogy miért is nem a patkó jobbszélső ülésein ... (2010.06.30. 23:05) Transzformációk
  • életfa: Ideje van visszatérni a Szent Korona rendszeréhez. A szellemiségéhez és a gyakorlatához is. (2010.06.06. 10:42) Most komolyan?!
  • I. P. S.: Ha csak ebből az írásból indulnék ki, azt hinném, húszéves egyetemista vagy. Van is egy ismerősöm,... (2010.06.06. 01:18) Tégy a motiválatlanság ellen!

Látogatók

2009.04.27. 10:41 d.z.

Kis országos helyzetelemző

Jó dolog ez az internet. Olvashat az ember sok százféle véleményt egy témáról is. Aminek amúgy rendszerint több eredménye nincs is, mint hogy szerzőjének elmebeli állapotáról képet ad, mindenesetre már ez is hatalmas előrelépés. Nagyobbnál nagyobb baromságokat olvashatunk frissen, ropogósan, hülyébbnél hülyébb kommentekkel, és nézhetjük, amint idiotizmus terén egymásra licitálnak kedves honfitársaink. Igazán jó szórakozás. A dolog trükkje az, hogy olvassunk minél váltakozóbb véleményeket és ehhez tartozó oldalakat!

Vizsgáljunk meg két történet, ítéletet pedig alkosson a Kedves Olvasó!

"Levágta barátnője fejét egy magyar gárdista"

Hát úgy tűnik nő az elborult agyú emberek száma az országban, magát a történetet most hagyjuk. Az érdekesség az index tálalása: nem fiatalember, nem férfi: magyar gárdista. Amit rendszerint elutasítanak, a kategorizálást, a társadalmi csoportok kollektív bűnösségére való utalásokat, na, ezeket most gyorsan összehozták. Persze, gárdába be kell lépni, cigánynak meg születik az ember, szóval nem ugyanaz a helyzet, mindenesetre érdekes, hogy amikor az ellenségünkről derül ki, hogy szarba lépett, milyen gyorsan lemondunk az elveinkről.

Na, ezek után persze az ember kíváncsi, hogy reagálják ezt le az erkölcs vitézei, a szélsőjobbos bohócok. Hát így. Volt két lehetőségük: vagy magukkal ellentmondásba kerülve - nem először, lásd az állampolgári jogokhoz való viszonyulásukat - kikérik maguknak, hogy őket kollektívan elítéljék valamiért, vagy fejet lehajtva kérnek bocsánatot, hogy vannak ilyenek náluk. Megtalálták a harmadikat. Hogy nem náluk van ilyen. Illetve akiknél meg van ilyen, azok az első verziót választották.

"Reakció - csodaszarvas, szentkorona, minden multi húzzon haza"

Hogy széljobbosokkal, kommunistákkal mit kell csinálnia az embernek, az egy érdekes dolog. Például elhatárolódhat, ha neki az jó, eredménye nem sok lesz. Kezeletlen problémák termékei ők. Amivel lehetne változtatni a helyzeten, ahhoz a pártjaink bénák.

Cikkeket is írhatunk róluk: röhögni jó lehet, ha komolyan vesszük őket, ők is komolyan veszik magukat, az meg nem előnyös. Számon kérhetjük a jobboldal meg a szavazóinak viselkedését, ehhez mondjuk kéne egy jobboldal a magunk által alkotott fantáziavilágon kívül is.

A dolog eredménye: semmi. Az olvasók egyik fele vérig van sértve, hogy bezzeg a szocik milyen galádságokat csináltak, a másik fele nem érti, hogy ez most mi volt. Bár matematikailag több rész nem maradt, mindenesetre a "többi" meg gondolkozik, hogy a reakció szerkesztőségéből lehet, tényleg szerkesztőséget kéne csinálni.

2 komment

Címkék: index hülyék reakció kurucinfó változatosság gyönyörködtet


A bejegyzés trackback címe:

https://masikmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr571088892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.27. 23:30:22

Kedves DZ!

Így jártam: bőszen nekiálltam egy bejegyzést írni a posztod által fölvetett témában, de túl nagyot fogtam:-D

Szóval, amint a végére érek, idelinkelem neked:-)

ü
bbjnick

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.28. 21:55:13

@bbjnick: A linket majd megnézem - ezt történetesen olvastam délelőtt, csakhogy elment a kedvem, nem kommentálom.