HTML

Másik Magyarország

"Jelet kell hagynom, hogy volt egy másik Magyarország." S élesen látta ezt a másik hazát, melyet szívével és tollával védett, mint ősei karddal és buzogánnyal.- Márai

Címkék

2009 (1) 2010 (1) 2014 (1) amerikai külügyminisztérium jelentése (1) ateizmus (1) átlagmagyar (1) barát (1) büntetés (1) céltalanság (1) charta (1) cigány (2) cigányok (2) dinoszauruszok (1) elit (4) ellenségkép (3) előrehozott választás (1) ember (1) emberi lét (1) ep választás (1) értékvesztés (2) értelmiség (3) európa (2) európai magyar (1) európai parlamenti választás (1) európai unió (1) fejlődés (1) felelősség (2) fidesz (5) gázpisztoly (1) gondolatébresztő (1) gondolatok (1) gulyáskommunizmus (1) gyerek (1) gyurcsány (1) hajnal (1) hatalom (1) hatvany lajos (1) hazugság (1) hit (1) holokauszt (1) hülyék (1) hungaricum (1) idea (1) identitás (1) index (1) integrálódás (1) isten (1) jegyzetek (1) jobbik (3) jobboldal (2) jobbos (1) jövőkép nélküliség (1) kádárizmus (1) kapitalizmus (3) katasztrófa (1) kellemes ünnepeket (1) képregényhősök (1) kezdeti optimizmus (1) kis szocializmus (5) kormány (1) kormányzás (1) közélet (5) közerkölcs (1) kurucinfó (1) liberalizmus (1) lmp (1) lokálpatriotizmus (1) lottó (1) magántulajdon (1) magyar (2) magyarország (1) második kerület (1) mdf (1) megmondás (1) még köszönd is meg (1) melegfelvonulás (1) morális problémák (2) motiválatlanság (2) mszp (2) myvip (1) nacionalizmus (1) nemzet (1) nem láttuk hogy ekkora baj van (1) neoliberalizmus (1) nép (5) népostorzás (2) new generation (1) örkény (1) orosz grúz háború (1) ország (3) példakép (1) polgár (1) politika (3) politikai felhozatal (1) populizmus (2) program (1) racionalizmus (1) reakció (1) reform (2) rendőrség (1) rendszer (1) roma (1) s.o.s. (1) sablon (1) séma (1) szakértői (1) szdsz (4) szélsőjobb (1) sznob (1) szociopaták (1) szolidaritás (1) társadalom (7) törvény (1) trianon (1) ugar (1) újév (1) újra állományba helyezés (1) új kezdet (2) választás (2) változatosság gyönyörködtet (1) védelem (1) viszockij (1) vízfej (1) voks10 (1) west balkán (1) zsidó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • TitokJolán: bion-bion (2011.09.14. 23:07) Az európai magyar
  • Lance2010: azt kihagytam, hogy nemcsakhogy nehezebb bejutni, de egyes szakokon hat-tízszeres túljelentkezésrő... (2011.07.19. 02:28) A dinoszauruszok kihalása elhalasztva
  • 1.szóló: "A Jobbik baloldali..." Basszus, most értettem meg, hogy miért is nem a patkó jobbszélső ülésein ... (2010.06.30. 23:05) Transzformációk
  • életfa: Ideje van visszatérni a Szent Korona rendszeréhez. A szellemiségéhez és a gyakorlatához is. (2010.06.06. 10:42) Most komolyan?!
  • I. P. S.: Ha csak ebből az írásból indulnék ki, azt hinném, húszéves egyetemista vagy. Van is egy ismerősöm,... (2010.06.06. 01:18) Tégy a motiválatlanság ellen!

Látogatók

2008.03.27. 18:45 d.z.

Össznépi paranoia

Nos, az ember összeír valami baromságot arra számítva, hogy majd a már megszokott olvasói hümmögnek rá valamit, erre kirakja az Index címlapra. Mondjuk jellemző. A másik cikkem ami kint volt legalább ekkora port kavart és ott se számoltam ezzel. Nem mintha nem volna jó érzés "beszólni", de legalább előtte tudjam már meg, hogy idejönnek ötezren.
Azért annak örülök, hogy a lényegi elképzelésem arról, hogy megpróbálok olyan témákat feldobni, amiről "kultúrkörökben" viszonylagos kuss van, meghozza a hatását.
Azaz a hozzászólásokban ad valamilyen képet arról, hogy mekkora szakadék van ilyen kérdésekben a mi kis népünkön belül: méretes.
Úgy tűnik, hogy itt nálunk van jobb meg baloldali cigánykérdés. Pontosabban vannak jobb meg baloldali fóbiák.
Ha például egybeszőjük azt a két gondolatot, hogy senkit nem ítélünk el a származása alapján, továbbá azt, hogy az ország teli van ingyenélőkkel, a népesség nagy részének már valamilyen feloldhatatlan paradoxont állítottunk. A baloldaliak, vagy liberálisok pillanatokon belül nemzetfóbiát kapnak, és a pofánkba vágják, hogy már mér nem léhűtő szkinheadekkel propagáljuk a nézeteinket, és úgy egyáltalában véve miért kell folyton a kirekesztő véleményünkkel hátráltatni az új, szépséges, multikulturális Magyarország eljövetelét?
Közben pillanatokon belül feltűnik a színen a másik verzió is: a libsifóbia. Mert ugyebár nyilvánvaló mindenki számára, hogy aki nem ismeri el, hogy az összes létező problémánkról (az ingyensör hiányától elkezdve) a rajtunk élősködő kisebbségek és a szemét kormányzat tehet, az egy megátalkodott neoliberális-kommunista-cionista torzszülött.

Én meg nézek, hogy mi a szart sikerült félreértelmezhetően leírnom?
Hát kérem szépen, nekem ugyan semmit. Hogy pontosan fogalmazzak: nem én írtam félre, hanem mi tettük. És tesszük minden egyes nap.
Mégpedig azzal, hogy véleményünket magunkba fojtva, rettegünk attól, hogy egyszer csak valaki majd azt mondja majd nekünk, hogy te öcsém bizony egy pszichopata állat vagy. Vagy rosszabb esetben azt, hogy egy elvakult szabadelvű idióta, aki az anyját is hagyná hogy megerőszakolják tőle húsz centire. Pedig alapesetben nem. Illetve addig biztos hogy nem, amíg üvöltési kényszer nélkül meg tudod hallgatni más véleményét.
Meg aztán ott a másik verzió is, hogy tényleg az vagy. Akkor mit csinálsz? Megbeszéled szépen a dolgaidat a haverjaiddal, akik már rég ugyanúgy gondolkodnak mint te, úgyhogy majd szépen bólogatnak, hogy persze igazad van, s így már legalább többen lesztek hülyék.

No, és ha végül egyszer úgy döntesz, hogy mégis csak utána kéne nézni egynek s másnak evvel a témával kapcsolatban, és hirtelen felindulásodban be is támadod a google-t, nem kell nagy reményeket fűzni ahhoz, hogy milyen oldalak sietnének felvilágosítani...

Na, kérem alássan így történt az, hogy itthon még az emberek értelmesebbje is akkora baromságokat tud hozzáfűzni az ilyesféle beszélgetésekhez, hogy csak Istenre számíthatunk, ha egyszer tényleg azt mondja valaki, hogy: "hát bazmeg mégis csak kezdeni kéne valamit ezzel a szociális hálóval..."
Indulna is mindenki haza egyenesíteni a kaszát.

Szólj hozzá!

Címkék: közélet cigányok


A bejegyzés trackback címe:

https://masikmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr36399468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása