HTML

Másik Magyarország

"Jelet kell hagynom, hogy volt egy másik Magyarország." S élesen látta ezt a másik hazát, melyet szívével és tollával védett, mint ősei karddal és buzogánnyal.- Márai

Címkék

2009 (1) 2010 (1) 2014 (1) amerikai külügyminisztérium jelentése (1) ateizmus (1) átlagmagyar (1) barát (1) büntetés (1) céltalanság (1) charta (1) cigány (2) cigányok (2) dinoszauruszok (1) elit (4) ellenségkép (3) előrehozott választás (1) ember (1) emberi lét (1) ep választás (1) értékvesztés (2) értelmiség (3) európa (2) európai magyar (1) európai parlamenti választás (1) európai unió (1) fejlődés (1) felelősség (2) fidesz (5) gázpisztoly (1) gondolatébresztő (1) gondolatok (1) gulyáskommunizmus (1) gyerek (1) gyurcsány (1) hajnal (1) hatalom (1) hatvany lajos (1) hazugság (1) hit (1) holokauszt (1) hülyék (1) hungaricum (1) idea (1) identitás (1) index (1) integrálódás (1) isten (1) jegyzetek (1) jobbik (3) jobboldal (2) jobbos (1) jövőkép nélküliség (1) kádárizmus (1) kapitalizmus (3) katasztrófa (1) kellemes ünnepeket (1) képregényhősök (1) kezdeti optimizmus (1) kis szocializmus (5) kormány (1) kormányzás (1) közélet (5) közerkölcs (1) kurucinfó (1) liberalizmus (1) lmp (1) lokálpatriotizmus (1) lottó (1) magántulajdon (1) magyar (2) magyarország (1) második kerület (1) mdf (1) megmondás (1) még köszönd is meg (1) melegfelvonulás (1) morális problémák (2) motiválatlanság (2) mszp (2) myvip (1) nacionalizmus (1) nemzet (1) nem láttuk hogy ekkora baj van (1) neoliberalizmus (1) nép (5) népostorzás (2) new generation (1) örkény (1) orosz grúz háború (1) ország (3) példakép (1) polgár (1) politika (3) politikai felhozatal (1) populizmus (2) program (1) racionalizmus (1) reakció (1) reform (2) rendőrség (1) rendszer (1) roma (1) s.o.s. (1) sablon (1) séma (1) szakértői (1) szdsz (4) szélsőjobb (1) sznob (1) szociopaták (1) szolidaritás (1) társadalom (7) törvény (1) trianon (1) ugar (1) újév (1) újra állományba helyezés (1) új kezdet (2) választás (2) változatosság gyönyörködtet (1) védelem (1) viszockij (1) vízfej (1) voks10 (1) west balkán (1) zsidó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • TitokJolán: bion-bion (2011.09.14. 23:07) Az európai magyar
  • Lance2010: azt kihagytam, hogy nemcsakhogy nehezebb bejutni, de egyes szakokon hat-tízszeres túljelentkezésrő... (2011.07.19. 02:28) A dinoszauruszok kihalása elhalasztva
  • 1.szóló: "A Jobbik baloldali..." Basszus, most értettem meg, hogy miért is nem a patkó jobbszélső ülésein ... (2010.06.30. 23:05) Transzformációk
  • életfa: Ideje van visszatérni a Szent Korona rendszeréhez. A szellemiségéhez és a gyakorlatához is. (2010.06.06. 10:42) Most komolyan?!
  • I. P. S.: Ha csak ebből az írásból indulnék ki, azt hinném, húszéves egyetemista vagy. Van is egy ismerősöm,... (2010.06.06. 01:18) Tégy a motiválatlanság ellen!

Látogatók

2008.03.20. 09:45 d.z.

Nincs reform, nincs koalíció

Szóval Herr Führer megmondta a szegény gyáva szocialistáknak, hogy: lófaszt! Fogtok ti majd most visszahátrálni az egészségügy privatizációjától, mikor már majdnem megvagyunk!
Inkább bontjuk a koalíciót, 'oszt próbáljatok választást nyerni!

Ti meg próbáljatok bekerülni a parlamentbe...

Mert, azért lássuk be, hogy a Magyarországon lakozó kedves, jószívű, toleráns liberálisok se nagyon fognak erre a Kóka-Horn-Fodor triumvirátusra szavazni, mert mégiscsak sok ám az, amit itt nekünk összehoztak hülyeségből 18 év alatt.
Nem véletlenül van a felmérések szerint a támogatottságuk valahol egy százalék környékén, s nem véletlenül van az sem, hogy ritka az olyan liberális szavazópolgár, aki könnyet ejtett, mikor Demszky Ötszázmilliárdosmetró Gábort megdobálták 15-én.

Akkor meg mire jó ez az egész fenyegetőzés a kiugrással, ha egyértelmű, hogy nekik ez az utolsó ciklusuk, mint parlamenti párt?

Nos, itt két lehetőség merül fel:
Az első az volna, amit minden jóhiszemű kapitalista választópolgár gondol ebben a helyzetben: hogy mindenképp végig akarják vinni az egészségügy reformját, még akkor is, ha közben a szocik golyóit kell szorongatniuk...
A második lehetőség meg az, hogy érzik: itt az ő pályafutásuknak a vége. Kiprivatizálták a haveroknak a fél országot, és most már csak az a kérdés, hogy: az egészségügyébe belebuknak-e?
Ezt az utóbbit persze nem az egész SZDSZ-re gondolom, biztos vagyok benne, hogy a tagok mind az első verzióban hisznek, de a vezetőség rosszindulatáról meg vagyok győződve. Hülyézzen le, akinek jól esik.

Most, akkor meg mit is kéne csinálni az egészségüggyel?


Félreértés ne essék, az egészségügyön már nem segíthet más, mint ha magánkézbe adják. Lehet, hogy a biztosító profitál rajta, és ez etikailag nincs ám a helyén, de legalább ahhoz sem fűződik érdeke, hogy a nehezen beszedett pénzt kilapátolja az ablakon... A több-biztosító jó dolog.

Az a baj, hogy pillanatnyilag még jobban járunk, ha meghagyjuk ezt az egész szart állami kézben, és később csináljuk végig, ha olyan erő van hatalmon, akinél legalább a remény megvan, hogy normális privatizációs tendert ír ki. Ergo, amíg a parlamentünk úgy néz ki ahogy, és ez a négy párt van bent, addig jobb, ha foggal-körömmel küzdünk az egészségügy állami kézben maradásáért.
És persze azért, hogy valamiképp berugdaljunk egy olyan pártot a parlamentbe, amelyben (persze csak annyira, amennyire politikussal szemben remény van) meg lehet bízni.

3 komment

Címkék: szdsz reform


A bejegyzés trackback címe:

https://masikmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr21388912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emeric 2008.03.20. 17:36:15

Egyszer minden véget ér. Nem panaszkodhatnak,hogy üres zsebbel távoznak.Már csak legfeljebb lócitrom
maradt a sok szabadságból.Bár kiváncsi
lennék ezekre az üveg zsebekre.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.03.20. 17:53:19

Szerintem Abszurdisztánban sok minden belefér a dologba, úgyhogy a szadeszt sem kéne még temetni. Én személy szerint 2002-ben már temettem -volt is realitása- aztán jól visszakúsztak a hatalomba. Bármennyire is reményteli (legalábbis nekem) hogy erodálódik ez az egész garnitúra, ebben az országban bármi megtörténhet. Peti bukásakor sem volt túl népszerű a csapat, aztán jött ez a gyomorforgató Fletó és fordított. Igaz, akkor még nem ment ennyire gallyra az ország.

nyelv-ész 2008.03.23. 09:49:55

Sajnálatos módon az egészségbiztosítók profitorientált működése mindenhol a világon ugyanazt eredményezte: az egészségügyi szolgáltatások színvonalának leépülését (itt most nem arra gondolok, hogy van-e légkondi a kórházban), valamint a legrászorultabb rétegek fokozatos kiszorulását az e.ü. ellátásból. Nyilván a kinek van sok pénze és egészséges, azt éri meg biztosítani.

A versenyt nem a biztosítók szintjén kell megteremteni, hanem az egészségügyi szolgáltatók szintjén. A mai felemás rendszer tartalmaz ilyen elemeket, ezt tovább lehetett volna vinni, de ehelyett ezek a hiénák inkább gyorsan nagy pénzt akarnak szakítani, és a biztosítókon élősködni. (A biztosítók meg rajtunk.)
süti beállítások módosítása