HTML

Másik Magyarország

"Jelet kell hagynom, hogy volt egy másik Magyarország." S élesen látta ezt a másik hazát, melyet szívével és tollával védett, mint ősei karddal és buzogánnyal.- Márai

Címkék

2009 (1) 2010 (1) 2014 (1) amerikai külügyminisztérium jelentése (1) ateizmus (1) átlagmagyar (1) barát (1) büntetés (1) céltalanság (1) charta (1) cigány (2) cigányok (2) dinoszauruszok (1) elit (4) ellenségkép (3) előrehozott választás (1) ember (1) emberi lét (1) ep választás (1) értékvesztés (2) értelmiség (3) európa (2) európai magyar (1) európai parlamenti választás (1) európai unió (1) fejlődés (1) felelősség (2) fidesz (5) gázpisztoly (1) gondolatébresztő (1) gondolatok (1) gulyáskommunizmus (1) gyerek (1) gyurcsány (1) hajnal (1) hatalom (1) hatvany lajos (1) hazugság (1) hit (1) holokauszt (1) hülyék (1) hungaricum (1) idea (1) identitás (1) index (1) integrálódás (1) isten (1) jegyzetek (1) jobbik (3) jobboldal (2) jobbos (1) jövőkép nélküliség (1) kádárizmus (1) kapitalizmus (3) katasztrófa (1) kellemes ünnepeket (1) képregényhősök (1) kezdeti optimizmus (1) kis szocializmus (5) kormány (1) kormányzás (1) közélet (5) közerkölcs (1) kurucinfó (1) liberalizmus (1) lmp (1) lokálpatriotizmus (1) lottó (1) magántulajdon (1) magyar (2) magyarország (1) második kerület (1) mdf (1) megmondás (1) még köszönd is meg (1) melegfelvonulás (1) morális problémák (2) motiválatlanság (2) mszp (2) myvip (1) nacionalizmus (1) nemzet (1) nem láttuk hogy ekkora baj van (1) neoliberalizmus (1) nép (5) népostorzás (2) new generation (1) örkény (1) orosz grúz háború (1) ország (3) példakép (1) polgár (1) politika (3) politikai felhozatal (1) populizmus (2) program (1) racionalizmus (1) reakció (1) reform (2) rendőrség (1) rendszer (1) roma (1) s.o.s. (1) sablon (1) séma (1) szakértői (1) szdsz (4) szélsőjobb (1) sznob (1) szociopaták (1) szolidaritás (1) társadalom (7) törvény (1) trianon (1) ugar (1) újév (1) újra állományba helyezés (1) új kezdet (2) választás (2) változatosság gyönyörködtet (1) védelem (1) viszockij (1) vízfej (1) voks10 (1) west balkán (1) zsidó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • TitokJolán: bion-bion (2011.09.14. 23:07) Az európai magyar
  • Lance2010: azt kihagytam, hogy nemcsakhogy nehezebb bejutni, de egyes szakokon hat-tízszeres túljelentkezésrő... (2011.07.19. 02:28) A dinoszauruszok kihalása elhalasztva
  • 1.szóló: "A Jobbik baloldali..." Basszus, most értettem meg, hogy miért is nem a patkó jobbszélső ülésein ... (2010.06.30. 23:05) Transzformációk
  • életfa: Ideje van visszatérni a Szent Korona rendszeréhez. A szellemiségéhez és a gyakorlatához is. (2010.06.06. 10:42) Most komolyan?!
  • I. P. S.: Ha csak ebből az írásból indulnék ki, azt hinném, húszéves egyetemista vagy. Van is egy ismerősöm,... (2010.06.06. 01:18) Tégy a motiválatlanság ellen!

Látogatók

2008.04.15. 17:44 d.z.

Műsorunkat megszakítjuk...

Éppenséggel már nagyon ideje volna részletezni a baloldali szavazótábornak hívott üres halmazt, ugyanakkor a "szürke" magyar hétköznapok győztek az elvont téma felett, úgyhogy a cikk elkészülte egy kicsit későbbre tolódik. Ez a mostani viszont egy aktuálpolitikai véleménynyilvánítás lesz, amiben két dologra is szeretnék kitérni.

Éljen a politikai felelősség!

Jó itthon a közhangulat. Egyre csak javul. Valami kisebbségi komplexusos jóemberek úgy gondolják, hogy őket magyarságuk miatt nem szolgálják ki. Másik kétezer meg annyira öntudatos demokrata, hogy csapnak is a "fasisztáknak" egy jó kis reklámot.

Most őszintén. Ki nem szarja le, hogy ki az a Tomcat? Nézegesse a videóit a saját közönsége, legyen a kurucinfo hőse, ha bűncselekményt követ el dugják rács mögé, de könyörgöm, ne tegyük meg a "magyar fasizmus" reklámarcává! Már csak azért se, mert ilyesmije nem kéne, hogy legyen az elébb említett fogalomnak.
Magyar fasizmus mellesleg nem létezik, én is csak azért használom kifejezésként, mert ezt már legalább jól megemésztette a magyar társadalom. Meg lényegesen rövidebb leírni, mint azt, hogy hungarista-horthysta-nemzeti-érdekliberális-szalonkonzervatív.
Amúgy meg ők is pontosan annyira magyarok, mint én, vagy a kedves Olvasó. Ugyanis annak születtek. Aztán választottak maguknak egy sajátos szubkultúrát. Egy olyat, amiben realitása van annak, hogy egyesek magyarabbak a többinél.
Ennek az egésznek pontosan annyi hírértékének kellene lennie, mint a hétvégi goapartynak.
Mindemellé megjegyezem, hogy bűncselekményt nem lehet; nem szabad semmilyen ideológiával alátámasztani. Ha valaki egyszer megteszi, azt vigyék a sittre, és siránkozzék a szubkultúrájának, hogy a szemét cionista ávós söpredék bevitte.
Tiszta röhej, hogy a belpolitikai erővonalakat párezer paranoiás idióta szabja meg. A fasiszta-antifasiszta politikai szélmalomharccal biztos jól lehet a tábort növelni. Nem tudom, hogy a baloldal nyer-e az ilyesféle péntek esték után szavazókat, de talán kéne már találni valami más megoldást erre a célra. Mondjuk, alakítsanak kormányt.

Sztrájk, vagy sztrájk?

Lassan egy hete tapasztalhattuk meg, hogy milyen, ha a BKV úgy dönt, hogy nem végzi a dolgát. És még legalább egy pénteken ebben az élményben részesülhetünk.

Mindenesetre ez a sztrájk közelében sincs annak, amit Gaskóék csinálnak szolidaritásra hivatkozva. A szakszervezet nem azt követeli, hogy ne racionalizálják a BKV működését, csak azt, hogy ne ész nélkül. Továbbá azt, hogy a főváros legyen oly kedves, és vegye már ki a részét a társaság működtetéséből. Elvégre nincs még egy ilyen hely a földön, ahol a közlekedési vállalatot egyedül az állam, meg a jegyek és bérletek működtetik. Na jó, városállamokat leszámítva.

Metrót építünk, de a buszokból kirohad a motor? Hogy is van ez főpolgármester úr? Valóban "donor" buszok állnak halmokban a telephelyeken, miközben a Szabadság Fővárosa számolatlanul szórja a pénzt tanácsokra, végkielégítésre, meg látszatprojectekre? Állambácsihoz megyünk, hogy nálunk itt nincs pénz, mikor nekünk kéne azt odatenni?

Válasz: Igen, kedves állampolgár, nálunk bizony ez van.

Válasz: Akkor meg tényleg ne járjon a busz, amíg ezt nem tetszik megcsinálni. Végül is ráfér egy kis testmozgás a városra.

Mint, ahogy a felelős állampolgár nem tudott egyetérteni a VDSZSZ hülyeségeivel, s idegbajt kapott, mikor nyolc órával az utazása előtt jelentették be a munkabeszüntetést, ugyanúgy kénytelen lesz kibírni a BKV sztrájkot. Itt most tényleg a mi érdekeinkről van szó. Pár ilyen nap még belefér.

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://masikmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr75426895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.04.18. 10:42:54

Mondok én egy mostanság sokat emlegetett közhelyet.
Ha Fletókám kiköltözik abból a bizonyos villából, majd csont nélkül visszaadja azt Piroskával a jogos örökösöknek, akkor lehet hogy elhiszem neki hogy csakis szolidaritásból járkál antifasiszta tüntetésekre.

Más.
Négyes metróról jutott eszembe.
Volt két hete a Kossuthon a Műegyetem Közlekedésmérnöki karának dékánjával, vagy egyik professzorával egy igen tanulságos interjú. A pasi tételesen lebontotta forintosítva, hogy a négyes metró jelenleg ismert árából nagy vonalakban meg lehetne oldani Bp. közlekedésszerkezeti gondjainak jelentős részét. De tényleg.
Ilyeneket mondott, hogy pl két új Duna híd cca. 50 mrd, vagyis 10 %-a a tetves négyes metrónak! Meg még sorolta a dolgokat, úgyhogy csak figyeltem nagyokat.

Rájöttem, hogy ugyan az a helyzet manapság, mint amikről annak idején Mikszáth, vagy Móricz írt. Azzal az orbitális különbséggel, hogy a kiegyezés után két évtized elegendő volt ahhoz, hogy felépüljön az eklektikus Budapest. Tokkal, vonóval.
Úgyhogy mégsincs ugyan az. Bárcsak olyan elitünk lenne ma, mint Mikszáth idején volt. Előrébb lennénk.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.04.18. 12:20:14

Úristen, a dualizmus politikáját ne is hozzuk fel, mert sírva fakadok. Azért azt tegyük hozzá, hogy akkoriban más is volt a közönség, mely választotta azokat politikusokat.
A Gyurcsány meg tényleg tisztára moshatná a kezét azzal a villával kapcsolatban, mielőtt az ország első számú antifasisztájává nevezi ki magát.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.04.18. 12:53:48

Na ja,
akkoriban az ilyen Gyurcsány féle tekergőket még vizesnyolcasnak hívták és tényleg csak locsolót adtak a kezükbe mondjuk a Ganz udvarán.

ekkerjoz 2008.04.25. 23:11:10

Azért ez a vizesnyolcasokra nézve sértő, mert udvarsöprés után kellett a port megfogni valahogy, a köz érdekében, hát hogyan lehetne Ferencre ennyit bízni?

Én, mint az AFIT egykori ipari tanulója, seprési és vizesnyolcasi jogosítvánnyal, komolyan sértve érzem magam...

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.04.27. 07:34:04

Na jó, az más kérdés, hogy Fletókámat az első munkábaállás utáni délutánon páros lábbal rúgta volna valagba a művezető. Séróból felismerve, hogy a csávó tökéletesen alkalmatlan a reá bízott feladatra. Na de az egy másik világ volt.
süti beállítások módosítása