HTML

Másik Magyarország

"Jelet kell hagynom, hogy volt egy másik Magyarország." S élesen látta ezt a másik hazát, melyet szívével és tollával védett, mint ősei karddal és buzogánnyal.- Márai

Címkék

2009 (1) 2010 (1) 2014 (1) amerikai külügyminisztérium jelentése (1) ateizmus (1) átlagmagyar (1) barát (1) büntetés (1) céltalanság (1) charta (1) cigány (2) cigányok (2) dinoszauruszok (1) elit (4) ellenségkép (3) előrehozott választás (1) ember (1) emberi lét (1) ep választás (1) értékvesztés (2) értelmiség (3) európa (2) európai magyar (1) európai parlamenti választás (1) európai unió (1) fejlődés (1) felelősség (2) fidesz (5) gázpisztoly (1) gondolatébresztő (1) gondolatok (1) gulyáskommunizmus (1) gyerek (1) gyurcsány (1) hajnal (1) hatalom (1) hatvany lajos (1) hazugság (1) hit (1) holokauszt (1) hülyék (1) hungaricum (1) idea (1) identitás (1) index (1) integrálódás (1) isten (1) jegyzetek (1) jobbik (3) jobboldal (2) jobbos (1) jövőkép nélküliség (1) kádárizmus (1) kapitalizmus (3) katasztrófa (1) kellemes ünnepeket (1) képregényhősök (1) kezdeti optimizmus (1) kis szocializmus (5) kormány (1) kormányzás (1) közélet (5) közerkölcs (1) kurucinfó (1) liberalizmus (1) lmp (1) lokálpatriotizmus (1) lottó (1) magántulajdon (1) magyar (2) magyarország (1) második kerület (1) mdf (1) megmondás (1) még köszönd is meg (1) melegfelvonulás (1) morális problémák (2) motiválatlanság (2) mszp (2) myvip (1) nacionalizmus (1) nemzet (1) nem láttuk hogy ekkora baj van (1) neoliberalizmus (1) nép (5) népostorzás (2) new generation (1) örkény (1) orosz grúz háború (1) ország (3) példakép (1) polgár (1) politika (3) politikai felhozatal (1) populizmus (2) program (1) racionalizmus (1) reakció (1) reform (2) rendőrség (1) rendszer (1) roma (1) s.o.s. (1) sablon (1) séma (1) szakértői (1) szdsz (4) szélsőjobb (1) sznob (1) szociopaták (1) szolidaritás (1) társadalom (7) törvény (1) trianon (1) ugar (1) újév (1) újra állományba helyezés (1) új kezdet (2) választás (2) változatosság gyönyörködtet (1) védelem (1) viszockij (1) vízfej (1) voks10 (1) west balkán (1) zsidó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • TitokJolán: bion-bion (2011.09.14. 23:07) Az európai magyar
  • Lance2010: azt kihagytam, hogy nemcsakhogy nehezebb bejutni, de egyes szakokon hat-tízszeres túljelentkezésrő... (2011.07.19. 02:28) A dinoszauruszok kihalása elhalasztva
  • 1.szóló: "A Jobbik baloldali..." Basszus, most értettem meg, hogy miért is nem a patkó jobbszélső ülésein ... (2010.06.30. 23:05) Transzformációk
  • életfa: Ideje van visszatérni a Szent Korona rendszeréhez. A szellemiségéhez és a gyakorlatához is. (2010.06.06. 10:42) Most komolyan?!
  • I. P. S.: Ha csak ebből az írásból indulnék ki, azt hinném, húszéves egyetemista vagy. Van is egy ismerősöm,... (2010.06.06. 01:18) Tégy a motiválatlanság ellen!

Látogatók

2008.05.29. 19:34 d.z.

Most akkor mi lesz?

Mondja meg valaki kérem!

Isten tudja mikor, a holnapi nap és a 2010-es év tavasza közti intervallumban választásokat fogunk tartani. Az időpont már-már lényegtelen, az biztos, hogy az esemény egyszer bekövetkezik. A versenyben induló társaságok megvannak. Színek, sorszámok leosztva. Az egyetlen probléma, hogy se ma, se az addig hátralevő időben halvány információfoszlányt nem fogunk kapni arról, hogy mégis mi lesz, ha már a célszalag átszakadt.

Jó, rendben, megértem, hogy ebben az országban nem lehet választást nyerni másképp. Ha megemlítjük azt a szót, hogy „kormányprogram”, mindenki rémülten hátrál a szavazófülkében és kezdi keresni a listán a pártot, amely még csak annyit mondott: a világ szép lesz, és kedves kis nyulacskák fognak szivárványon ugrálni holnaptól.

Megértettem a rendszert és azt is felfogom, hogy annak, aki még a hazája érdekét keresi, és nem a kedvenc színét, az kénytelen szerencsejátékot űzni. Kérem alássan: lottózunk a jövőnkkel. Igaz, hogy a Fidesz szociális demagógiával szedte össze a táborát, de csak nem fogják már azt csinálni, amit eddig mondtak? Olyan nem lehet, hogy ezt valaki még egyszer megpróbálja a Medgyessy után, nemdebár? Igazából tök mást fognak csinálni, de majd jól kommunikálják, és rendbekapják az országot! Ez az, ez lesz, most már tudom, kire szavazok! Vagy mégsem? Mi van, ha mégis...

Vagy szavazzak azokra, akik még nem tudtak egy normális kormányzási ciklust összehozni? Náluk legalább tudom, mit várhatok. Bár, mintha mostanában már ők se lennének az igaziak. Lehet, hogy ők kezdenének el csak igazán osztogatni egy-két százalékért? Vagy jöjjön a Dávid Ibolya? ...

Valahol itt akad meg az ember gondolkodása. Mi az Istenér' kell nekem ezen agyalni?!
Mondják meg, hogy mit akarnak csinálni, én meg eldöntöm, hogy nekem az tetszik-e, vagy sem!

Kormányprogramot ide! Nem érdekel, hogy a lumpenproli elhányja magát tőle, mikor meghallja és az se, hogy mik lesznek a következményei. Ezeknek a tömegeknek, amelyek hajlamosak benyelni ezt a populista baromságot van egy sajátossága. Nem önszervezők. Nem fognak felállni, hogy mi most kérem, megalapítjuk az anti-kormányprogram pártot. Inkább elmennek, isznak egy sört és szidják a kormányt. Lelkük rajta, minket nem érint.
Abba inkább nem mennék bele, hogy mi történik akkor, ha valaki erős vezéri képességgel és homályos ideológiákkal összegyűjti ezeket. Most már lépjünk túl ezen. Ha helyzet van, majd lövünk.

A vicc az egészben, hogy közben meg az okosak beszélnek nagy pofával a polgárosodásról meg polgári szemléletről.

Ilyen?
Itt?
Így?!

9 komment

Címkék: választás populizmus lottó


A bejegyzés trackback címe:

https://masikmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr63493906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2008.05.29. 20:07:42

Jelen pillanatban nem vagyok biztos, hogy időközi választások lesznek.
Nem vagyok biztos abban, hogy kitart még két évig a fidesz lendülete.
Nem hiszem, hogy két évig kitart Orbán.
Nem tudom, kibírok-e itthon további két évet...

Fekete Pestis 2008.05.29. 20:40:02

dz,
tudod az a baj, hogy ma magyarorszagon a normalis, alkoto ( sot : lassan a termelo ) munka "elittevekenysegge" valt. Es ugye tudjuk, hogy ennek a halmaznak a szamossaga sokkal de sokkal kisebb, mint a halmaz komplementerenek szamossaga.
Hogy ez mit jelent, az szvsz trivialis. Azt jelenti, hogy az olyan program, amitol a lumpenproli elhanyja magat, az nem eletkepes.
Ezt a gordioszi csomot csak egy 2/3-dal lehetne atvagni. Akkor ugyanis a Fidesz ugy meg tudna valtoztatni a kozjogi berendezkedest ( gyengebben kedveert : be tudna magat betonozni ), hogy a jovoben szuksegtelen lesz a szamara a negyevenkenti " prolivadaszat". A prolivadaszat, amelyet 19eFt-kel meg huszonhatodik havi nyugdijakkal folytatnak.
Sajnalatos modon az orszag nem termel annyit, hogy mindenki uri modon elhessen. Hogy miert, ez mas kerdes ( foleg munkaetikai okokbol, illetve a hibas precepciok miatt ). Egy ertelmes ember, ha 30 ehezoje, de csak egy adag kajaja van, nem azt csinalja, hogy mindenkinek ad egy kicsit, ugyanis akkor garantaltan mindenki ehendoglik. Hanem azt csinalja, hogy ( ilyen vagy olyan szempontok alapjan ) kivalaszt egy ( max ketto ) embert, akinek odaadja a kajat. Igy csak 28 (29) ember veszik ehen, ami megis csak kisebb a 30-nal. Az ertelmes politikus kivalasztja azt a csoportot ( p.l. kozeposztaly), akit hagy gyarapodni ( p.l. adocsokkentes altal ), a tobbinek meg koppanas. 2/3 hianyaban ennek sulyos kovetkezmenyei lennenek.

Megjegyzem, a " ha helyzet van, legfeljebb lovunk" megoldassal nem nekem, hanem az EU-nak ( meg AI-nak, stb ) lennenek gondjai. Ha nagyon cinikus akarnek lenni, akkor azt mondanam, hogy meg mindig olcsobb igy fenntartani a kozrendet, mint " szocialis transzferekkel". De nem akarok cinikus es demagog lenni, igy nem modnok ilyet ;)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.05.29. 21:55:35

Az a helyzet, hogy már megin' a zorbánviktor. Egész egyszerűen észre kéne már venni, hogy ez az ország abba rokkannt bele, hogy csak ne jöjjön vissza a zorbán. Ennek lett itten minden alárendelve. Mert annál bármi jobb. Még a Luciferi is.

Vegyük már észre emberek! Ennek így semmi értelme. Jelenleg a zemeszpé kormányoz a zeszdésszel (még ha máshogy is látszódik a dolog) . Ennyi. Nem kell előre fosni a fidesztől, nem fognak ők visszajönni a hatalomba, miután már Ti is előre paráztok tőlük. Így nem fog nekik úgyse menni. Úgyhogy aggodalomra semmi ok. Marad ez a jólmegszokott hígfos ami most van. Ha nem a Fletóval, akkor majd Bajnaival, vagy Szilikatival. Tökmindegy.

ps.: saját szakmámból kiindulva: a '98-'02 közötti kulturpolitika hatványozottan liberálisabb volt, mint a mostani. Annak ellenére mondom ezt, hogy sok szar Szent István szobrot állítottak országszerte, de becsszó, az csak a felszín volt. A művészeti életben sokkal jobb lehetőségek voltak. Pártállástól függetlenül!!!

Egyébként meg elnézéseteket kérem, ha indulatos voltam, de vannak nekünk nagyobb bajaink, mint a zorbánvektor.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.05.29. 23:52:01

Blah. Az, hogy én hogyan fogok viselkedni az adott szituációban az más kérdés. Nyilvánvalóan Fideszre szavazok, nem azért mert olyan nagyon szimpatikusak nekem, hanem azért, mert nincs más verzió. Meg kell adni nekik a hatalmat, lehetőleg kétharmadosat, hogy változtassanak. A probléma az, hogy nem lesznek kötelezve rá, miután nem is ígértek semmit. Azaz, megyek szavazok és imádkozok. Engem ez irritál. azorbántól nem félek. Az más dolga. Szerintem van egy lehetőségünk ara, hogy ez jól sül el. Csak szeretnék biztos lenni benne. Csakhogy az én megbizonyosodásom által a szavazóbázis egyharmada eltűnne.

Paszternak 2008.05.30. 03:27:45

Tök jó, a szavazásnálminden pártnál fideszes színű gombra lehet kattintani :o)


Nekem óccsó játék volt, mer hülyegyerek vagyok.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.05.30. 11:28:50

1) Kormányprogram nélkül nincs szavazat! Én olyan pártra nem szavazok, amelyik egy tisztességes kormányprogramot sem tud összedobni. Ha nem lesz ilyen párt, akkor inkább szavazás helyett otthon maradok és nézem a tévében a Pirx pilótát.
2) Fekete Pestis! a politika nem egydimenziós hivatás! Ha egy adag kajám van és harminc éhezőm és én egyet megetetek, a többit éhen hagyom veszni, akkor nem vagyok politikus ("vezető"). Akkor vagyok politikus, ha a harminc élére állok és elindulunk együtt kaja után...

ü
bbjnick

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.05.30. 11:52:36

kedves d.z.,
egyébként hasonlóan vagyok én is ezzel a dologgal, ahogy írod.
A problémám inkább az, hogy egy még megsem alakult hipotetikus összetételű kormányzatról megy már előre a szöveg. Itt nem rád gondolok, hanem en bloc a szürkeállomány meg Napkelte meg ATV, meg TV2 együttes újabb agymosására. Láthatólag beindították jó előre a kár mérséklését.
Ez van.

Vidéki 2008.06.02. 09:54:52

T. Fekete Pestis!
Érdekes a hasonlatod, amiben a 30 éhező ember és az egyetlen adag élelmiszer elosztásának dilemmájáról írsz.
Egy tudós így fogalmazta meg a megoldást: A hierarchia szerepe, hogy kijelölje a felesleges egyedeket!

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.03. 18:56:10

Ha már a hasonlatoknál tartunk én összevonnám a kettőtökét.

Szerintem a felelős politikus kiválasztja a harminc fős társadalmából azokat, akik akarnak is élelmet keresni, utána elindul velük és megkeresi.

süti beállítások módosítása