HTML

Másik Magyarország

"Jelet kell hagynom, hogy volt egy másik Magyarország." S élesen látta ezt a másik hazát, melyet szívével és tollával védett, mint ősei karddal és buzogánnyal.- Márai

Címkék

2009 (1) 2010 (1) 2014 (1) amerikai külügyminisztérium jelentése (1) ateizmus (1) átlagmagyar (1) barát (1) büntetés (1) céltalanság (1) charta (1) cigány (2) cigányok (2) dinoszauruszok (1) elit (4) ellenségkép (3) előrehozott választás (1) ember (1) emberi lét (1) ep választás (1) értékvesztés (2) értelmiség (3) európa (2) európai magyar (1) európai parlamenti választás (1) európai unió (1) fejlődés (1) felelősség (2) fidesz (5) gázpisztoly (1) gondolatébresztő (1) gondolatok (1) gulyáskommunizmus (1) gyerek (1) gyurcsány (1) hajnal (1) hatalom (1) hatvany lajos (1) hazugság (1) hit (1) holokauszt (1) hülyék (1) hungaricum (1) idea (1) identitás (1) index (1) integrálódás (1) isten (1) jegyzetek (1) jobbik (3) jobboldal (2) jobbos (1) jövőkép nélküliség (1) kádárizmus (1) kapitalizmus (3) katasztrófa (1) kellemes ünnepeket (1) képregényhősök (1) kezdeti optimizmus (1) kis szocializmus (5) kormány (1) kormányzás (1) közélet (5) közerkölcs (1) kurucinfó (1) liberalizmus (1) lmp (1) lokálpatriotizmus (1) lottó (1) magántulajdon (1) magyar (2) magyarország (1) második kerület (1) mdf (1) megmondás (1) még köszönd is meg (1) melegfelvonulás (1) morális problémák (2) motiválatlanság (2) mszp (2) myvip (1) nacionalizmus (1) nemzet (1) nem láttuk hogy ekkora baj van (1) neoliberalizmus (1) nép (5) népostorzás (2) new generation (1) örkény (1) orosz grúz háború (1) ország (3) példakép (1) polgár (1) politika (3) politikai felhozatal (1) populizmus (2) program (1) racionalizmus (1) reakció (1) reform (2) rendőrség (1) rendszer (1) roma (1) s.o.s. (1) sablon (1) séma (1) szakértői (1) szdsz (4) szélsőjobb (1) sznob (1) szociopaták (1) szolidaritás (1) társadalom (7) törvény (1) trianon (1) ugar (1) újév (1) újra állományba helyezés (1) új kezdet (2) választás (2) változatosság gyönyörködtet (1) védelem (1) viszockij (1) vízfej (1) voks10 (1) west balkán (1) zsidó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • TitokJolán: bion-bion (2011.09.14. 23:07) Az európai magyar
  • Lance2010: azt kihagytam, hogy nemcsakhogy nehezebb bejutni, de egyes szakokon hat-tízszeres túljelentkezésrő... (2011.07.19. 02:28) A dinoszauruszok kihalása elhalasztva
  • 1.szóló: "A Jobbik baloldali..." Basszus, most értettem meg, hogy miért is nem a patkó jobbszélső ülésein ... (2010.06.30. 23:05) Transzformációk
  • életfa: Ideje van visszatérni a Szent Korona rendszeréhez. A szellemiségéhez és a gyakorlatához is. (2010.06.06. 10:42) Most komolyan?!
  • I. P. S.: Ha csak ebből az írásból indulnék ki, azt hinném, húszéves egyetemista vagy. Van is egy ismerősöm,... (2010.06.06. 01:18) Tégy a motiválatlanság ellen!

Látogatók

2008.06.24. 19:36 d.z.

A rasszizmus intézményesítése

Eddig, (cirka húsz évig) bennragadt a kérdés a szélsőjobb bugyraiban, amit ugye normális embernek nem szokása komolyan venni. Aztán jött egy hirtelen mozdulat: a bili kiborult és tartalma elárasztotta az országot. Beleivódott a köztudatba, hogy eggyel nőtt a közös problémáink száma. Úgy hívják: cigánykérdés.

 

Kimondom. Nem azért mert jól esik, jobb lett volna, ha megmaradunk annál az elméletnél, hogy ingyenélő faszkalapokat kívánunk leküzdeni, de nem sikerült. Nem azért, mert a magyar társadalom rasszista, hanem egyszerűen a politikai elitünk idiotizmusa miatt. Ugyanis elnevezhettük volna ezt felzárkóztatási kérdésnek, nemzeti közmunka programnak, akárminek: lássuk be a cigánykérdésnél bármi jobban hangzik. Csakhogy pontosan egy hete ezt az ország vezetése meglőtte, mégpedig azzal, hogy a kisebbségi ombudsman jogellenesnek nyilvánította a monoki modellt. Félreértés ne essék, nem a jogszerűség vitatása a probléma, hanem az, hogy az a bizonyos közszereplő nyilvánított véleményt. Ezzel ugyanis a problémát visszavonhatatlanul leszűkítette a cigányságra és gyakorlatilag intézményesítette a rasszizmust. Deklarálta, hogy a segélyek munkához kötése a roma kisebbség ellen irányul és ez fatális hiba volt, jóvátehetetlen. Olyasmi, amit ez a garnitúra már nem fog magáról lemosni.

 

És akkor most nézzük is meg, hogy jutottunk idáig.

 

A probléma elharapódzásának története röviden a következő volna:

 

Mikor tizennyolc évvel ezelőtt rendszert váltottunk az államnak el kellett engednie az állampolgárok kezét, ugyanis úgy döntöttünk, hogy nekünk kapitalizmus kell. Ennek megvoltak a maga vesztesei: azok az emberek, akik nem voltak képesek önerejükből megélni. Sajnos nem tökéletes egy rendszer se, de ez legalább megadja a lehetőségét annak, hogy aki akar feljebb jusson, ha megvan a kellő tehetsége hozzá. A rendszerváltás egyik fatális mulasztása azzal kapcsolatban történt, hogy az addig munkára kényszerített "plebsznek" fogalma se volt, hogy mit kezdjen magával, ugyanis úgynevezett polgári mentalitásról ők még nem is hallottak, szüleik a közelébe se voltak soha. És akkor hirtelen elvárták tőlük, hogy oldják meg a helyzetet, ugyanúgy, mint mindenki más, aki normálisan szocializálódott ( már amennyiben lehet ilyesmiről beszélni a Kádár-rendszer esetében - esetünkben azokról van szó, akik legalább otthon hallottak arról, hogy mi is az a kapitalizmus ) . Nyilvánvaló volt az ő bukásuk, hacsak nem indult volna meg időben egy közmunka és továbbképzési program, mely során újból hasznos társadalmi elemmé válhattak volna. Ezt az állam sorozatosan elhalasztotta és ennek eredménye az, hogy most már csak egyre radikálisabb megoldásokról lehet szó. Azok, akik segélyeken éltek továbbörökítették a Kádár-rendszer filozófiáját, miszerint az állam majd gondoskodik róluk, és továbbra is ezt teszik, miközben a rendszer már rég nem az.

 

A probléma orvoslása az évek során általában egy ponton bukott el. Az úgynevezett liberálisok, illetve jogvédők úgy gondolták, hogy a segélyezési rendszer átalakítása rasszista intézkedésnek minősül. A helyzet az, hogy az, hogy hagyták, hogy két különböző értékrendű társadalmi réteg alakuljon ki egymás mellett az, ami a rasszizmust megszülte. Van egy réteg, ami bár fájdalmasan, de beleszokott az új rendszerbe és van egy, akinek ezt elhalasztották és továbbra is halasztják.

 

Nyilvánvaló, hogy két különböző mentalitás, két rendszer, két Magyarország nem tud egymás mellett megélni és ez előbb-utóbb konfliktushoz vezet. Az idő most érkezett el.

 

A szociális rendszer mai állapotában egyetlen dolgot tud biztosítani a cigányságnak: a permanens nyomort, a fokozatos lezüllést és a végleges biztosítékát annak, hogy sose tudjon felzárkózni. Ugyanis pillanatnyilag nem érdekük az, és ami azt illeti, fogalmuk sincsen, hogy mihez, illetve miért kéne.

 

A liberális modell ott bukott el, hogy normálisan szocializálódott embereknek tekintette a felzárkóztatni kívántakat, akik küzdenek azért, hogy a nyomorból kitörjenek.

 

A helyzet az, hogy ezeket a tömegeket újra kell szocializálni, mert nem értik a rendszer működését. Meg kell nekik mutatni, a tudás, a munka, a pénz értékét. Kényszerrel, mert másképp nem megy.

 

A monoki modell kiterjesztése, országossá tétele garantálná, hogy az új értékrend meghonosodjon a segélyen élő felnőtt lakosság körében. Az ő gyermekeiknek kötelező taníttatása, erkölcsi nevelése biztosítaná, hogy ők is átveszik azt. Komplex problémákra nem léteznek egyszerű megoldások, de az új út csak ezzel kezdődhet, ugyanis mindenekelőtt a mentalitást kell legyűrni. Miután ez megtörtént, biztosítani kell a felemelkedés lehetőségét, szakképzésekkel, programokkal, amivel csak lehet. De csak ez után. A sorrend felcserélése elkerülhetetlenül a tolerancia, a hagyományos értékek és ezáltal a cigányság ellehetetlenüléséhez vezet.

18 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://masikmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr38537654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.06.24. 21:54:24

Azon én is ledöbbentem, hogy a kisebbségi ombudsman negligálta ezt a dolgot.
Végre azt hittem, hogy egy alulról (önkormányzati szinten) építkező dolog példát adhat az országban.
És valóban az a legaljasabb, hogy az egész dolgot a cigánygyűlölettel akarják összemosni, holott a közmunka minden normális országban elfogadott dolog. Ráadásul amíg a segélyek és a minimálbér, sőt az átlagbér ilyen szinten konvergál, addig valóban nem fognak segély helyett dolgozni az emberek.
Egész egyszerűen tragikus, ami ebben az országban zajlik!!!

Ebben az országban lófaszt kap minden olyan kezdeményezés, amit "politically correct " le lehet nyomni a víz alá. Az eredményeket egy ideje meg már láthatjuk is.

A '20-as évek Magyarországának (nagy szar volt akkor is, mondjuk nem a fejekben, mint most) egyik kulcsfontosságú eleme a közmunka volt. Volt is a dolognak eredménye.

Prophet 2008.06.24. 23:43:23

Egy kopasz mondta tegnap a kocsmában, hogy Magyarországon ma az egyik legnagyobb probléma a fajgyűlölet.. irigyeltem, én még nem jutottam el a felismerés ennek a szintjére, messze van még a Nirvana.

Az ombudsman a saját farkába harapott: eredetileg nem csak a cigányokról szólt a dolog, a segélyből élőkről. A monoki (?) polgármester is előadta, hogy itt magyarokról is beszélünk... aztán egyből előbújt a dzsinn, hogy itt üldözik a cigányokat. Ki mondta, hogy őket? Akinek nem inge, ne vegye magára. Vagy a cigányok vegetálnak megélhetésszerűen segélyből? Értjük az üzenetet...

Lehet, hogy az A8-as hátsó ülésén ez nem jutott eszébe. Sajnos lett volna értelme a dolognak, buknia kellett.

ekkerjoz 2008.06.24. 23:52:05

A kisebbségi "ombucc" is csak egy politikus, annak is a legalja, ami a gerincességet illeti.

Sváb lévén tudom, milyen kisebbségben élni, nagyon is kibírható. Nem tudom, milyen nyomorban élni, biztosan nehéz.

Nem hiszem el, hogy értelmes munkával, a munka sikerével, értékével ne lehetne hatni olyanra, aki pénzt akar keresni.

Érdekes módon éppen a roma kisebbségi politikusok színe-java tiltakozik mindig a közmunka ellen, svábok, őrmények, görögök soha.

Egy generációnak muszáj lesz közmunkán edződnie, "alantas" munkát végeznie (mindig ezzel jönnek a díszcigányok, pedig nincs alantas munka, én aztán kerestem már pénzt mindennel, és soha nem szégyelltem).

Toljuk itt magunk előtt a nyomort, segélyekkel tartjuk fenn, amit magunktól vonunk el. Francokat, egyszer kéne megszüntetni a segélyezést, felkészülni a balhéra, és hamar vége lenne a cigánykérdésnek, ha kénytelenek lennének dolgozni a pénzért.

Egyik idióta párt sem meri ezt felvállalni, mert féltik a szavazatokat, pedig a cigányok éppen egyformán szavaznak mindkét oldalra, ehhez értenek igazán...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.06.25. 01:29:00

Ha megengeditek:

Magyaro.-on nem a "cigányprobléma" a legsúlyosabb kérdés/probléma, hanem a "doktrinér liberalizmus" (valójában vulgárliberalizmus és/vagy ideológiai bűnözés) kérdése/problémája.

Amit az úgynevezett liberális politikai tényezők Magyaro.-on az elmúlt húsz évben romboltak/pusztítottak, ahhoz Dzsingisz kán, Nagy Szulejmán és Sztálin minden siserehada is kevés lett volna.

A cigányok ennek az eszeveszett ámokfutásnak, ön- és országpusztításnak csak nyomorult eszközei és áldozatai. Ezek a "szerencsétlenek" (leginkább történelmi okok miatt) mindig is a társadalom perifériáján vagy éppen azon kívül éltek (éltek: éppen ahogy tudtak), ma is ez a helyzet, s (túlélésükhöz) mindig is a többségi társadalom szimpátiájára, támogatására, jóindulatára, együttműködési és befogadási hajlandóságára kellett támaszkodniuk. Számukra a non plus ultra-t, a sikerek sikerét, a befogadás, a többségi társadalomba való sikeres integrálódás jelentette (ami nem azonos a nemzetiségi, kulturális identitás feladásával). És akkor jönnek ezek az ideológiai bűnözők és gazdaságpolitikájukkal a legmélyebb nyomorba, gonosz, uszító, hazug és tartalmatlan "emberjogi és kisebbségi" álpolitikájukkal a nyílt konfrontációba taszították ezeket az embereket. (Hát nem?! Hát de.)

Először (és mindenek előtt) a liberálisnak nevezett hazug és aljas kisebbségpolitikát kellene mindörökre elfelejteni és elkezdeni újjáépíteni a bizalmi viszonyt (ami bármily meglepő: évszázadokon keresztül létezett), az összes többi már mindjárt egyszerűbb lesz (lenne). (Hát nem?! Hát de.)

A monoki modellről (ha megengeditek): (ideidézem Sámán mester blogjába, a reszvetelidemokracia.blog.hu-ba (ajánlom szeretettel, sz'tem igen tanulságos kis blog) elkövetett bejegyzésem egy részletét):

"Pomogács legyek, ha értem, min vitatkoznak már itt a népek hetek-hónapok óta. Ha csak nem az a cél, hogy mindent totálisan összekeverjenek, akkor ebben az országban mindenki meghülyült.

(...): létezik a segély intézménye és létezik a közmunka intézménye. A segély egy szociális jellegű juttatás, a közmunkáért kapott bér pedig munkabér. Aki dolgozik kapjon munkabért, aki nem dolgozik (de rászorul), kapjon segélyt. Hol itt a probléma? (Értem én, hogy a közmunka-bér mindenféle járulékokkal terhelt, és segélyt osztani olcsóbb egy önkormányzatnak, mint munkát adni az embereknek. De hát ha ez a gond, akkor erről kell beszélni és nem másról. Tessék a megfelelő szintű jogszabályokat úgy megváltoztatni, hogy ne legyen drágább munkát adni, mint segélyezni. (...)) Ennyi. Az összes többi csak a legcsúnyább bolsevi-náci időket idéző uszítás (teszem hozzá: valamennyi ), demagógia, korrupció és elmebaj (teszem hozzá: valamennyi )."

És még: mi nem követhetünk el törvénytelenséget. Ha a monoki modell törvénytelen, akkor olyan megoldást kell találni / olyan törvényi módosításokat kell kieszközölni, ami törvényesen és eredményesen javít a mai lehetetlen helyzeten.

ü
bbjnick

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.25. 08:44:50

bbjnick

Pontosan ez volt a lényeg. Erre gondoltam én is, hogy ez a húsz évig folytatott politika volt az, ami lezüllesztette és veszélybe sodorta a cigányságot.

És igen, ha a monoki modell törvénytelen, akkor törvényesíteni kell, nincs mese. Kérdés az, hogy meglépi-e ezt valaki még időben, vagy ezzel is várunk még egy pár évet, mikor aztán tényleg kurva nagy gáz lesz?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.06.25. 12:34:29

minden rasszizmus nélkül feltettem egy videót a blogomba. tanulságos.

blogica234 2008.06.25. 14:01:51

Szociális munkásként dolgoztam, ahol a segélyezettek 90%-a cigány volt! Volt aki 80 ezer Ft-os segélyt kapott a semmiért. Közben magyar csicskája volt, akitől elszedte a pénzét, és nyomorban tartotta! Nem egy cigány a képembe nevetett, amikor arra bátorítottam, hogy dolgozni kelle!
"Ugyan már, - volt gyakran a válasz - maga elmenne dolgozni, ha több segélyt kapna, mint amit 3 műszakban adnak?"

"Igen, én el" - volt a válasz. Balek magyar vagyok! Vagy mégsem?!?

Szóval az utóbbi időben szimpatizálok a szélsőjobbal! Munkára kell fogni őket, aki pedig nem dolgozik, ne is egyék!!! Legalábbis ne a dolgos magyarok tartsák el!
Ki az országból az élősködőkkel! Nem kell őket bántani, csak kitoloncolni!
Építsenek magunknak saját hazát!

shenk 2008.06.25. 21:54:32

A post minden szava a szívemből szól.
Viszont, szerintem, ha el akarjuk kerülni a szokásos riposztokat, amiket a már fenntebb említett liberális/libertariánus szócséplőktől kaphatunk, amikor felhozzuk például a monoki ügyet, akkor szerencsésebb lenne kerülni a cigány/roma/kisebbsés szavakat, és amikor ezt vágják a fejünkhöz, akkor ragaszkodjunk ahhoz, hogy itt nem róluk van szó, hanem magyar állampolgárokról. Hiszen ők is azok.
Nekem az a problémám, hogy a magyar társadalom egy része, állampolgártársaink egy bizonyos csoportja nem hajlandó (fenntebb tisztázott okokból kifolyólag) munkát vállalni. Ennyi. Erre mit mond az ÖCO meg az ombudsman? Ha erre is felhozzák a rasszizmust, akkor már csak annyit tudok mondani, hogy: "Miért ön úgy gondolja, hogy ez az életvitel a romákra jellemző? Hmm, nem is gondoltam volna. És mit gondol, miért van ez így?"

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.06.26. 13:19:15

Kedves d.z.!

"Kérdés az, hogy meglépi-e ezt valaki még időben, vagy ezzel is várunk még egy pár évet, mikor aztán tényleg kurva nagy gáz lesz?" -írod.
Szerintem nincsenek éveink, lehet, hogy már heteink sem, ha nyomban nem történik valami érdemi, akkor...

Kedves blogica!

"Volt aki 80 ezer Ft-os segélyt kapott a semmiért. Közben magyar csicskája volt, akitől elszedte a pénzét, és nyomorban tartotta!" - írod.

Akikről te beszélsz azok elsősorban bűnözők és csak másodsorban (mondhatni: mellesleg) cigányok. Az ilyen helyzetekre a jog következetes alkalmazásával lehet az egyetlen érdemi gyógymód. Szerintem.

Petőfi írja:
"Haza csak ott van, hol jog is van,
S a népnek nincs joga."

Ő, valószínűleg, még tudta, miről beszél. Egységes, egyenlő, mindenkire nézvést azonos szintű, minőségű és következetességű joggyakorlat és -szolgáltatás. Hát nem?! Hát de.:-)

ü
bbjnick

shenk 2008.06.27. 02:47:46

Én is pont erre gondoltam. Engem, meg az államháztartást egyáltalán nem érdekli, hogy az egyelőre jogosan, de erkölcsileg, emberileg, s a józan ész szerint megkérdőjelezhető módon szociális juttatásokból, illetve a már jogilag is elítélendő, bűnözésből élő emberek milyen színnel, génkészlettel, akármivel rendelkeznek. Ha az alkotmány szerint mindenki egyenlő, akkor érvényesítsük már ezt MINDEN területén az életnek. Semmi más nem kéne ide, csak a pozitív megkülönböztetés eltörlése, jobb jogrend, és annak maradéktalan betartatása.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.01. 17:36:45

A liberalizmus (szabadelvűség) az egyén jogait hirdeti mindenek felett. Csakhogy a jogok lényegében azért léteznek, és akarnak azokból még többet, mert az általuk utált konzervativizmus felállított egy rendet, amelyben éltek.
A liberális ily módon kivágja maga alól a fát.

Van a romáknak/cigányoknak egy alig 10%-os rétege, amelyik dolgozik, úgy él ahogy "mi." Tehát beilleszkedett.
Viszont sajnos nem csak szegények, nem is elég tájékozottak/műveltek. Ha a beillezskedés lenne az erény náluk, lenne némi motiváció. Szükségesnek gondolok egy roma értelmiséget is. Sőt, roma iskolát, roma tanárral. Oda tartozni erény lenne. Ott nem akarnának tanárt verni.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.01. 17:37:52

Egyedül a Fidesznél látom, h egyáltalán FOGLALKOZIK a kérdéssel. Akármilyen mértékben is, de legalább nem szarja le. A baloldal jótékonysága kimerül abban, h nyomorban hagyjuk, aki a helyzetet felismeri az meg rasszista. Na neee....

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.01. 17:41:23

". Számukra a non plus ultra-t, a sikerek sikerét, a befogadás, a többségi társadalomba való sikeres integrálódás jelentette (ami nem azonos a nemzetiségi, kulturális identitás feladásával)"
Ez jó lenne, ha így lenne.

Maradéktalanul egyetértek:"Ha az alkotmány szerint mindenki egyenlő, akkor érvényesítsük már ezt MINDEN területén az életnek."

shenk 2008.07.01. 18:07:29

Azért az elég nyilvánvaló, hogy a fidesz nem azért foglalkozik a kérdéssel, mert annyira érdekli őket a társadalmi igazságosság, meg az egyenlő teherviselés, illetve egyenlő jogok, hanem mert ezzel szavazókat nyerhetnek maguknak. Lehet, hogy nem is keveset. Az más tészta, hogy veszíthetnek is. Majd ügyesen fogják kommunikálni, a jó esetben valamiféle intézkedéseket. Rossz esetben nagyon jól fogják kommunikálni a semmit.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.07.01. 18:54:50

Pff, amúgy a Fidesz sem nagyon üvöltözi, hogy mit és hogyan szeretne ebben a kérdésben tenni. Én kb. két hete eldöntöttem, hogy olyan pártra nem szavazok, aki nem írja le pontokba szedve, hogy mit és hogyan kíván tenni az ügy érdekében. Ha az a Jobbik lesz, akkor rájuk szavazok. Ha az MSZP, akkor rájuk. Leszarom, hogy ki és miért, csak csinálja meg.

(persze olyan módon, ahogy szerintem az oké. ha pontokba szedik, hogy több pénz kell nekik, akkor nyilván nem szavazok oda. a jobbikos dologra meg ne nagyon reagáljatok, inkább poén volt amit az elébb mondtam)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.01. 21:56:06

Szerintem ha valamelyik politikai erő ebben az országban a cigányságtól akar szavazatokat gyüjteni, akkor ebben elsősorban a ballib oldal jár az élen. Persze minden más párt nyomul az ő szavazataikra, de az SZDSZ és az MSZP élen jár az ügyben.

Egyébként a '90-es években volt egy felmérés cigánygyűlölet ügyben, ahol az MSZP szavazóbázis végzett az élen. Hiába no, elég sok bugris tahó van köztük, aki nem szívleli roma honfitársait.
Antiszemitizmus kérdése dettó ugyan azt a számszaki eredményt hozta ki...

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.07.01. 22:05:42

Hát ja, ez se pártpolitikai kérdés, sajnos. Mármint tisztázni kéne, hogy bizonyos csoportok mire számíthatnak egy adott párt hatalomra kerülésének esetén. Teszem azt az ingyenélők.

Így viszont az MSZP egy nemlétező anti-rasszista szavazóbázis élére kiálthatja ki magát, miközben vezérük egy zsidóktól lopott villában tölti napjait.
Stb.

Vicc az egész politikánk.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.02. 11:41:15

Na ez az, ha őszintén gondolná a Fletó a dolgokat, akkor nem lenne gyomra a Szemlőhegy utcában dekkolni. Az egész egy nagy átverés, semmi több.
süti beállítások módosítása