HTML

Másik Magyarország

"Jelet kell hagynom, hogy volt egy másik Magyarország." S élesen látta ezt a másik hazát, melyet szívével és tollával védett, mint ősei karddal és buzogánnyal.- Márai

Címkék

2009 (1) 2010 (1) 2014 (1) amerikai külügyminisztérium jelentése (1) ateizmus (1) átlagmagyar (1) barát (1) büntetés (1) céltalanság (1) charta (1) cigány (2) cigányok (2) dinoszauruszok (1) elit (4) ellenségkép (3) előrehozott választás (1) ember (1) emberi lét (1) ep választás (1) értékvesztés (2) értelmiség (3) európa (2) európai magyar (1) európai parlamenti választás (1) európai unió (1) fejlődés (1) felelősség (2) fidesz (5) gázpisztoly (1) gondolatébresztő (1) gondolatok (1) gulyáskommunizmus (1) gyerek (1) gyurcsány (1) hajnal (1) hatalom (1) hatvany lajos (1) hazugság (1) hit (1) holokauszt (1) hülyék (1) hungaricum (1) idea (1) identitás (1) index (1) integrálódás (1) isten (1) jegyzetek (1) jobbik (3) jobboldal (2) jobbos (1) jövőkép nélküliség (1) kádárizmus (1) kapitalizmus (3) katasztrófa (1) kellemes ünnepeket (1) képregényhősök (1) kezdeti optimizmus (1) kis szocializmus (5) kormány (1) kormányzás (1) közélet (5) közerkölcs (1) kurucinfó (1) liberalizmus (1) lmp (1) lokálpatriotizmus (1) lottó (1) magántulajdon (1) magyar (2) magyarország (1) második kerület (1) mdf (1) megmondás (1) még köszönd is meg (1) melegfelvonulás (1) morális problémák (2) motiválatlanság (2) mszp (2) myvip (1) nacionalizmus (1) nemzet (1) nem láttuk hogy ekkora baj van (1) neoliberalizmus (1) nép (5) népostorzás (2) new generation (1) örkény (1) orosz grúz háború (1) ország (3) példakép (1) polgár (1) politika (3) politikai felhozatal (1) populizmus (2) program (1) racionalizmus (1) reakció (1) reform (2) rendőrség (1) rendszer (1) roma (1) s.o.s. (1) sablon (1) séma (1) szakértői (1) szdsz (4) szélsőjobb (1) sznob (1) szociopaták (1) szolidaritás (1) társadalom (7) törvény (1) trianon (1) ugar (1) újév (1) újra állományba helyezés (1) új kezdet (2) választás (2) változatosság gyönyörködtet (1) védelem (1) viszockij (1) vízfej (1) voks10 (1) west balkán (1) zsidó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • TitokJolán: bion-bion (2011.09.14. 23:07) Az európai magyar
  • Lance2010: azt kihagytam, hogy nemcsakhogy nehezebb bejutni, de egyes szakokon hat-tízszeres túljelentkezésrő... (2011.07.19. 02:28) A dinoszauruszok kihalása elhalasztva
  • 1.szóló: "A Jobbik baloldali..." Basszus, most értettem meg, hogy miért is nem a patkó jobbszélső ülésein ... (2010.06.30. 23:05) Transzformációk
  • életfa: Ideje van visszatérni a Szent Korona rendszeréhez. A szellemiségéhez és a gyakorlatához is. (2010.06.06. 10:42) Most komolyan?!
  • I. P. S.: Ha csak ebből az írásból indulnék ki, azt hinném, húszéves egyetemista vagy. Van is egy ismerősöm,... (2010.06.06. 01:18) Tégy a motiválatlanság ellen!

Látogatók

2009.08.25. 19:37 d.z.

Cirkusz

Most, hogy mindenki el van foglalva a pazarló hazai intézményeinkkel, korrupt és hozzá nem értő vezetőikkel, szeretném megragadni az alkalmat, hogy véleményt formáljak egy ezeknél sokkal pazarolóbb és bénább szervezetről. 

Úgy hívják, hogy Európai Unió.

Egy semmilyen hosszú távú céllal, tekintéllyel nem rendelkező dologról szeretnék beszélni, amelynek igen régi fennállása alatt alapvető értékekről, kulturális elvárásokról nem sikerült megegyezniük az azt alkotó országoknak. És sajnos nem csak erről. Hadsereg, pénzügy, szervezeti felépítés, igazgatás: mind olyan témák, amelyekben évtizedek alatt nem történt érdemi előrelépés. Közben ötévente választásokat tartunk minden tagországban, milliárdokból, hogy megválasszunk egy testületet, melynek kizárólag tanácsadói hatásköre van.

Minden valamire való hazai (ha van értelme ilyen szóösszetételt használni) és külföldi párt hangoztatja, hogy ez a szervezet már nem gazdasági érdekekről szól, hanem Európa integrációjáról, miközben soha semmiben nem nyilvánított határozott véleményt, vagy bírálta volna felül valamely tagállama hülyeségét, ne adj Isten fegyveresen avatkozott volna be valamely Európát veszélyeztető konfliktusba.

Egy teljes mértékben használhatatlan, újabb vízfej nőtt mindnyájunkra, ami kizárólag az uborka alakjáról tud határozottan megnyilvánulni.

Ez így és ebben a formában egy bohózat.

Pedig nem feltétlen kellene annak lennie.

Szegény hazánkban a csatlakozáskor sokan gondolták úgy - kommunizmus mindörökké -, hogy ezzel a „nacionalizmusnak” vége - még él a fejekben, hogy az "rossz" -, miközben Európa egyetlen esélye a működésre a nacionalizmus kiterjesztése. Az állampolgárok gondolkodásának kell átállnia arra, hogy nem csak országukért felelősek, hanem Európáért is. Ez viszont csak akkor fordulhat elő, ha érdemi eredménye van az európai politizálásnak és tekintélye van az unió hatalmának.

És mi adná meg a tekintélyt? Egyrészről az európai értékek tiszteletben tartása, tartatása, másrészről maga a hatalom, a tagországok belügyeibe való beleszólási lehetőség. Persze, ettől tart minden tagállam, de a mostani rendszernek nincs értelme, nem vezet előre.

Egy olyan Európai közösségnek, amelyben egy tagállam megteheti, hogy minden európai alapelvet figyelmen kívül hagyva a közösség egyik hivatalos nyelvét és ezzel kisebbségének jogait korlátozza, továbbá egy másik tagország elnökét kitiltja, majd mindezt normálisnak, nemzeti érdeknek állítja be, annak nincsen és nem is lesz soha tekintélye.

Leöntötték a vámuniót egy adag ideológiai öntettel és etetik a több százmillió állampolgárral, hogy mi pedig most integrálódunk.

Lófaszt, az nem így néz ki.

5 komment

Címkék: európai unió nacionalizmus integrálódás vízfej


A bejegyzés trackback címe:

https://masikmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr901337960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

histar007 2009.09.03. 21:18:09

A lényeget jól látod, az európa jog forrásainál keresendő a probléma:
A közösség olyan jogi esetekben járha el kizárólagosan, amely jogiról a tagállamok kölcsönösen lemondtak. Na most a belügyeiről eddig senki sem mondott le, vagyis nincs is jog "a zuniónak" beleszólni. Amúgy pedig a joganyag létrehozói nem is gondoltak ilyen esetekre, hiszen arrafele ez valahogy eszébe sem jut senkinek.
A magas diplomáciában még mindig 1 szabály van, ha nem megy szépszóval, akkor kell a hadsereget villantani. Erre a gyengébb meg majd kooperál. Igen, ez megy a játszótéren is: ha nincs érv akkor van erő, és az erősebbé lesz a lapát.
Nekünk pedig nincs erőnk senkivel szemben sem, mi vagyunk a szövetség amerikai foci csapatában a vízhordók.

Detlef · http://www.gazdapiac.com 2009.09.08. 18:16:51

Bocs, ez kicsit OFF, de valami miatt nem tudok üzenetet küldeni a blogírónak, és szerintem érdekel titeket. Szóval van egy nagyon jó magyar kezdeményezés, a lényege, hogy a vásárló ne a bevásárlóközpontokban tévelyegjen és drága külföldi élelmiszert vegyen, miközben a magyar gazdák kiöntik a tejet, és a földön hagyják megrohadni az almát. Részletesen itt:

www.tutihir.hu/gazdasag/1409-egy-oldal-vevknek-es-termelknek.html

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.10.30. 12:50:46

@Detlef: ez egy jó kezdeményezés, meg fogom nézni az oldalt. Viszont az a baj ezzel, hogy a legtöbb ember túl kényelmes ahhoz, hogy így vásároljon, megy inkább a teszkóba:(

Én mindenesetre adok egy esélyt az oldalnak, és az efféle értékesítésnek, mert jó ötletnek tartom.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.24. 03:31:39

Áldott, békés karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

magyarido.blog.hu/2009/12/24/dies_est_laetitiae

a magyarido.blog.hu szerzői

tony zionist 2010.01.24. 20:05:42

én nemmel szavaztam, engem ne hibáztass :p
süti beállítások módosítása