HTML

Másik Magyarország

"Jelet kell hagynom, hogy volt egy másik Magyarország." S élesen látta ezt a másik hazát, melyet szívével és tollával védett, mint ősei karddal és buzogánnyal.- Márai

Címkék

2009 (1) 2010 (1) 2014 (1) amerikai külügyminisztérium jelentése (1) ateizmus (1) átlagmagyar (1) barát (1) büntetés (1) céltalanság (1) charta (1) cigány (2) cigányok (2) dinoszauruszok (1) elit (4) ellenségkép (3) előrehozott választás (1) ember (1) emberi lét (1) ep választás (1) értékvesztés (2) értelmiség (3) európa (2) európai magyar (1) európai parlamenti választás (1) európai unió (1) fejlődés (1) felelősség (2) fidesz (5) gázpisztoly (1) gondolatébresztő (1) gondolatok (1) gulyáskommunizmus (1) gyerek (1) gyurcsány (1) hajnal (1) hatalom (1) hatvany lajos (1) hazugság (1) hit (1) holokauszt (1) hülyék (1) hungaricum (1) idea (1) identitás (1) index (1) integrálódás (1) isten (1) jegyzetek (1) jobbik (3) jobboldal (2) jobbos (1) jövőkép nélküliség (1) kádárizmus (1) kapitalizmus (3) katasztrófa (1) kellemes ünnepeket (1) képregényhősök (1) kezdeti optimizmus (1) kis szocializmus (5) kormány (1) kormányzás (1) közélet (5) közerkölcs (1) kurucinfó (1) liberalizmus (1) lmp (1) lokálpatriotizmus (1) lottó (1) magántulajdon (1) magyar (2) magyarország (1) második kerület (1) mdf (1) megmondás (1) még köszönd is meg (1) melegfelvonulás (1) morális problémák (2) motiválatlanság (2) mszp (2) myvip (1) nacionalizmus (1) nemzet (1) nem láttuk hogy ekkora baj van (1) neoliberalizmus (1) nép (5) népostorzás (2) new generation (1) örkény (1) orosz grúz háború (1) ország (3) példakép (1) polgár (1) politika (3) politikai felhozatal (1) populizmus (2) program (1) racionalizmus (1) reakció (1) reform (2) rendőrség (1) rendszer (1) roma (1) s.o.s. (1) sablon (1) séma (1) szakértői (1) szdsz (4) szélsőjobb (1) sznob (1) szociopaták (1) szolidaritás (1) társadalom (7) törvény (1) trianon (1) ugar (1) újév (1) újra állományba helyezés (1) új kezdet (2) választás (2) változatosság gyönyörködtet (1) védelem (1) viszockij (1) vízfej (1) voks10 (1) west balkán (1) zsidó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • TitokJolán: bion-bion (2011.09.14. 23:07) Az európai magyar
  • Lance2010: azt kihagytam, hogy nemcsakhogy nehezebb bejutni, de egyes szakokon hat-tízszeres túljelentkezésrő... (2011.07.19. 02:28) A dinoszauruszok kihalása elhalasztva
  • 1.szóló: "A Jobbik baloldali..." Basszus, most értettem meg, hogy miért is nem a patkó jobbszélső ülésein ... (2010.06.30. 23:05) Transzformációk
  • életfa: Ideje van visszatérni a Szent Korona rendszeréhez. A szellemiségéhez és a gyakorlatához is. (2010.06.06. 10:42) Most komolyan?!
  • I. P. S.: Ha csak ebből az írásból indulnék ki, azt hinném, húszéves egyetemista vagy. Van is egy ismerősöm,... (2010.06.06. 01:18) Tégy a motiválatlanság ellen!

Látogatók

2008.06.02. 19:09 d.z.

Zsidócigány

Érdekes cím egy posztnak, ugye? Semmi feszengés, ez csak a Másik Magyarország blog új üzletpolitikája, hogy index címlapra kerüljön. Gondolom feltűnt mindenkinek, hogy ha valaki ezeket a fogalmakat használja, az kijut? De félretéve az iróniát, a cikk tényleg erről fog szólni, bár eléggé kötetlen stílusban, ezzel meg még ismerkednem kell, ugye.

Vannak olyan témák, amikkel kapcsolatban felesleges a számat tépnem. De tényleg. Nem tudom hogy történt, de ide például értelmes emberek járnak.

Ez a magyar blogoszféráról nem mondható el. Azok a posztok példának okáért, melyek index címlapra kerülnek, akármilyen témával kapcsolatban is - elég nagy a skála - máris borítékolhatják, hogy valahol a huszadik és az ötvenedik hozzászólás táján valaki elkezd:

a; zsidózni
b; cigányozni
c; kormányt szidni
d; ellenzéket szidni

A mai napsütötte hétfői nap alkalmából például az autozz.blog.hu-ra került ki egy poszt, melyben arról lehetett olvasni, hogy egy paraszt autós átment a piroson, majd mikor egy gyalogos erre felhívta a figyelmét: jól helybenhagyta.

Szomorú dolog. Én például az egyik hozzászóló véleménye után elgondolkodtam, hogy veszek gázpisztolyt. Érdekes egy szerkezet, ma sokat olvastam róla, viszonylag nagy eséllyel meg tud védeni, de ha más nem, kettő, valamennyire pontosan leadott lövés után van egy-két órád, hogy rohamléptekben elszaladj. Persze nem rohangálnék vele csak úgy passzióból, de amennyiben úgy hozza a sors, hogy Nyugati, Blaha, vagy egyéb egzotikus helyen kell sétálnom éjjel, biztos megnyugtató dolog tud lenni. Kétszáz kiló izom is az lehet, de azt már nem fogok növeszteni.

Egy szó, mint száz: előbb-utóbb megjelent a hozzászólások közt az alternatív szál, melyben inkább arról volt szó, hogy a kormány zsidó, s hogy az embert mér' baszogatják, ha hungarista?

Na, most itt jön az a fejezet, amikor elkezdem verni a fejemet a falba, hogy miért nem írtam még egy három oldalas kiadványt arról, hogy mégis miért emeletes baromság ez. Belinkelném, azt' mindenki boldog volna. Napjában hatszor. Nem baj, megéri.

Persze megírni nem írtam meg, a számat meg feleslegesen járatni utálom, mint már említettem. Úgyhogy hagyom hadd dühöngje ki magát az, akinek van ehhez még energiája. Azaz essék csak egymásnak a két véglet. Jó kis terv.

Elkezdik osztani egymásnak a baromságot és a végén csak jól felerősítik egymás sztereotípiáit.

Én meg továbbra is fáradt vagyok. Szerintem már mindenki más is. Egy ideig próbálkozik az ember, míg rájön, hogy ezek bizony csak a magukfajtákkal tudnak kommunikálni. Szól az ember valamit, amit mindkettő egy az egybe felvállalna, de igazából meg se hallják, mert valami hiányzik belőle.

Vagy a "zsidó", vagy "azorbán", vagy a "magyar gárda".

Ellenségkép az kell mindenkinek. Be kell tudni határolni pontosan, hogy milyen színű, szagú, kinézetű az, aki a nyomorukról tehet. Megjegyzem legtöbbször a meghatározás végeredménye a tükörből visszapillantó alak volna, de hát a tükör hamis képet ad, meg miért is foglalkozna az ember a saját dolgával...

Érdekes például, hogy széljobbon már a zsidón, mint fogalmon se egy rasszt, vagy vallást, vagy valami kézzelfogható valamit értenek, hanem egy szakállas, kipás embert, aki még szombatonként is az összes lehetséges lépését arra használja fel, hogy tisztességes magyar emberekből rángassa elő a nehezen összekuporgatott pénzét. Meg amúgy is.

Közben a zsidóság próbál önszervezkedni és a MAZSIHISZ féle antiszemita-az-egész-ország kijelentésektől független véleményt létrehozni. Lásd judapest.org. A legjobb az volna, ha tiszta fejjel a JP-en megjelenő dolgokat olvasnák az emberek, mégiscsak hitelesebb, ha első kézből hallják, hogy hogyan gondolkodnak ők a saját identitásukról.

Ja, hogy akkor eltűnik az általam faszán felépített ellenség?
Kit fogok minden nyomorult reggel elküldeni a pokolba?
Mi lesz a mércéje jónak és a rossznak?!

Cigánykérdés ugyanez. Felülről van egy igény arra, hogy létezzék a probléma, a társadalom alja meg szidja egymást miatta, úgyis az efféle konstruktív kommunikációt tanulja húsz éve.

Szélbal, neoliberálisok egykutya. Mondják a demagóg baromságot, amit egy logikai csavarral rájuk erőltettek.

Mert, hát persze annyira senki nem hülye, hogy majd megmondják neki, hogy mi legyen és ő meg rögtön azzá válik!

Megmondják neki, hogy mi ne legyen és innentől kezdve csak a lelkiismeretére van bízva, hogy akkor antirasszista lesz-e, vagy netán antiszemita. Azaz szélbalos, vagy széljobbos.

Az ellenségkép az kell mindenkinek.

Kinek a "zsidók", kinek a "nemzeti oldal".

11 komment

Címkék: zsidó cigány ellenségkép gázpisztoly


A bejegyzés trackback címe:

https://masikmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr40499914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.02. 19:40:16

Gyorsan még amíg én vagyok az első kommentelő.

Gondolom mindenki érti, hogy milyen emberekre célzok, s, hogy egy bizonyos intelligencia felett az anti-rasszizmust hajlamos az ember különálló fogalomként értelmezni, s támogatni...

No, ezt még le kellett írnom.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.02. 20:36:07

Bocsás még én nem tudom, szerinted nincs cigányprobléma ebben az országban?
Vagy elöszőr is mi a cigányprobléma szerinted?

ekkerjoz 2008.06.02. 20:40:48

Nagyon igaz, ellenségképe mindenkinek van. De az ellenség mellett, akad-e vajon példaképe is? Szerintem alig. Nincsenek ideálok, követendő példák, legalábbis nagyon sokan, nagyon rossz példaképeket választanak.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.02. 20:58:02

weisz manfréd huba

Jajjj. Nem szeretem, ha nekem kell cigányügyben véleményt nyilvánítanom, mert már nagyon sokszor megtettem, de várjunk egy pillanatot, begyűjtök linkeket régebbi cikkekből.

masikmagyarorszag.blog.hu/2008/03/27/ossznepi_paranoia

Asszem ez mindent elmond, ha van még kérdés ezer örömmel állok rendelkezésedre!

ekkorjoz

Példakép nem nagyon van. Illetve választhatsz azok közül, melyeket a média segítségével a modern társadalom megformált magának. Az a baj, hogy ezeket a példaképeket sokan nem tudják elfogadni. Na, ez most erős volt, ez önmagában kurva jó volna!
Viszont, így ezek a népek elkezdenek magukra hagyatkozva példaképeket keresni. S ez még gyerekkorban indul el, mikor az ember igencsak alkalmatlan önmagában a feladatra.
Úgyhogy általában ezek a próbálkozások olyan eredménnyel végződnek amilyennel.
Szerintem.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.02. 22:57:40

jó akkor már értem mit akartál mondani, és ha tényleg értem egyetértek, azzal a kitételell, hogy ez csak bal oldalról felülről irányitott.

ekkerjoz 2008.06.03. 10:19:40

Szeretném úgy intézni, hogy minél kevesebb ellenségem legyen, és minél több példaképem. Nem egyszerű.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.06.03. 16:24:14

azt vettem észre, hogy ha valaki más véleményen van, máris a kurva anyját, hülye köcsög, meg minden. mint a hülye gyerek, aki azóta nem szereti a tökfőzeléket, mióta a haverjától hallotta...a különbség az, hogy azok 8 évesek, amúgy meg felnőtt emberként kellene viselkedni...

shenk 2008.06.07. 21:43:10

Én most a cikk azon vetületére reagálnék inkább, ami manapság a blogokon folyik, mint a téma megvitatása, kommentelés. Röviden: borzalom. Hosszabban: kurvára elegem van abból, hogy a sok idióta kommentelő bármilyen témát el tud vinni a politika irányába, és onnantól lőttek az egésznek. Régen pl a bkvfigyelőn végifolvastam az összes kommentet, manapság a 20. táján felk**ja valaki az agyam, és inkább ctrl-x. És ez tényleg szinte minden blogra jellemző már. Tényleg ennyi a hülye ember, vagy van egy réteg, aki mindenhová betalál, és "elrontja" a párbeszédet?

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.07. 23:00:33

Egyszerűen nincs megfelelő társadalmi kommunikáció, így viszont mindenki ott üvölti bele a maga baromságát a többi képébe, ahol nem szégyelli.

A felülről gerjesztett politikai szegregáció alul elég ocsmány módon mutatkozik meg, röviden.
süti beállítások módosítása