HTML

Másik Magyarország

"Jelet kell hagynom, hogy volt egy másik Magyarország." S élesen látta ezt a másik hazát, melyet szívével és tollával védett, mint ősei karddal és buzogánnyal.- Márai

Címkék

2009 (1) 2010 (1) 2014 (1) amerikai külügyminisztérium jelentése (1) ateizmus (1) átlagmagyar (1) barát (1) büntetés (1) céltalanság (1) charta (1) cigány (2) cigányok (2) dinoszauruszok (1) elit (4) ellenségkép (3) előrehozott választás (1) ember (1) emberi lét (1) ep választás (1) értékvesztés (2) értelmiség (3) európa (2) európai magyar (1) európai parlamenti választás (1) európai unió (1) fejlődés (1) felelősség (2) fidesz (5) gázpisztoly (1) gondolatébresztő (1) gondolatok (1) gulyáskommunizmus (1) gyerek (1) gyurcsány (1) hajnal (1) hatalom (1) hatvany lajos (1) hazugság (1) hit (1) holokauszt (1) hülyék (1) hungaricum (1) idea (1) identitás (1) index (1) integrálódás (1) isten (1) jegyzetek (1) jobbik (3) jobboldal (2) jobbos (1) jövőkép nélküliség (1) kádárizmus (1) kapitalizmus (3) katasztrófa (1) kellemes ünnepeket (1) képregényhősök (1) kezdeti optimizmus (1) kis szocializmus (5) kormány (1) kormányzás (1) közélet (5) közerkölcs (1) kurucinfó (1) liberalizmus (1) lmp (1) lokálpatriotizmus (1) lottó (1) magántulajdon (1) magyar (2) magyarország (1) második kerület (1) mdf (1) megmondás (1) még köszönd is meg (1) melegfelvonulás (1) morális problémák (2) motiválatlanság (2) mszp (2) myvip (1) nacionalizmus (1) nemzet (1) nem láttuk hogy ekkora baj van (1) neoliberalizmus (1) nép (5) népostorzás (2) new generation (1) örkény (1) orosz grúz háború (1) ország (3) példakép (1) polgár (1) politika (3) politikai felhozatal (1) populizmus (2) program (1) racionalizmus (1) reakció (1) reform (2) rendőrség (1) rendszer (1) roma (1) s.o.s. (1) sablon (1) séma (1) szakértői (1) szdsz (4) szélsőjobb (1) sznob (1) szociopaták (1) szolidaritás (1) társadalom (7) törvény (1) trianon (1) ugar (1) újév (1) újra állományba helyezés (1) új kezdet (2) választás (2) változatosság gyönyörködtet (1) védelem (1) viszockij (1) vízfej (1) voks10 (1) west balkán (1) zsidó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • TitokJolán: bion-bion (2011.09.14. 23:07) Az európai magyar
  • Lance2010: azt kihagytam, hogy nemcsakhogy nehezebb bejutni, de egyes szakokon hat-tízszeres túljelentkezésrő... (2011.07.19. 02:28) A dinoszauruszok kihalása elhalasztva
  • 1.szóló: "A Jobbik baloldali..." Basszus, most értettem meg, hogy miért is nem a patkó jobbszélső ülésein ... (2010.06.30. 23:05) Transzformációk
  • életfa: Ideje van visszatérni a Szent Korona rendszeréhez. A szellemiségéhez és a gyakorlatához is. (2010.06.06. 10:42) Most komolyan?!
  • I. P. S.: Ha csak ebből az írásból indulnék ki, azt hinném, húszéves egyetemista vagy. Van is egy ismerősöm,... (2010.06.06. 01:18) Tégy a motiválatlanság ellen!

Látogatók

2009.05.11. 09:39 d.z.

Hogyan képviseltessük magunkat Európában?

A magyarországi választásokat Hungaricummá kéne tenni. Minden alkalomra turistákkal megrakott buszokat kellene szétszórni a nagyobb városokban, bemutatni nekik az érdekességeket, hogy mik itt a lehetőségek, most épp miről szavazunk, ehhez képest a pártok mivel kampányolnak és egyáltalában véve milyen is az a bizonyos echte ungarische szavazás. Végén mindenki egy új élménnyel és egyfajta megkönnyebbüléssel térhetne vissza országába, legyen az bármilyen, bárhol.

 

 

Kicsit későn kaptam észbe, a választási plakátok már javában elborították az utcákat, mikor elkezdtem azon gondolkodni, hogy most épp mit is fogok csinálni, mármint választás témában. Nem vagyok pártember, fan, supporter, vagy nevezzük bárhogy is. Nem húzogatok ikszet mert valamelyik "olyan cuki". A plakátokat nézegetve, egy-két tévés elszólást hallgatva egyre erősödött bennem a gondolat, hogy ezt most kihagyom. Egyszerű okból: ez, most nem erről szól. Mint ahogy az önkormányzati választás, Március 15, vagy Október 23 sem a törpediktátor Viktorrol, vagy a népnyúzó Gyurcsány-Bajnairól szól - elvileg -, ez sem. Most, éppen, arról kívánunk dönteni, hogy mit akarunk elérni Európában, milyen irányba akarjuk terelni az öreg kontinenst, hogyan, kikkel képviseljük érdekeinket, mint nemzet a nemzetek között?

Ehhez pedig kevés az "Egy ország mondja elég". Könyörgöm, miből? Az EU-ból? Vagy Gyurcsány-Bajnai-szoci-fóbiából küldjek embereket képviselni a hazát, akikről nem tudom, hogy mit akarnak csinálni? Ehhez kevés a Göncz Kinga, akiről viszont tudjuk, hogy képtelen az ország érdekeit képviselni. Nem mellesleg a náci veszély sem elég, vagy a világválság - aminek, európai szintű kezelése lehetne téma, de nem az -: nem erről döntünk.

A mainstreamből négy oldali elképzeléstelenség és a hazai problémák meglovagolása ömlik egy ettől teljesen független témakörben.

Így aztán még végleges kiábrándulásom előtt fogtam magam és megnéztem a hat lehetséges párt honlapját program után kutatva, egyrészről, hogy találok-e (most nem röhejes, hogy ez sem biztos ilyenkor?), másrészről, hogy vannak-e bennük felvállalható részek?

Lássunk is neki:

MSZP

Európai parlamenti választás szempontjából az oldal üres, a jobb felső sarokban pihen egy tizenkétcsillagos zászló, amire kattintva elolvashatjuk a jelöltek életrajzát. Ennyi. Úgy fest a szocik, most még el vannak foglalva a "konzervatív fordulattal" - erről majd később -, illetve próbálják kimagyarázni, hogy több hétig szarakodtak egy miniszterelnök cserével, most meg az van, ami. Ettől valahogy nem jön meg az ember kedve a Göncz Kingához.

Fidesz

Így az elején annyit írjunk a javukra, hogy van egy külön oldaluk a célra. Szubjektív véleményem szerint amúgy szar és kezelhetetlen. Olyan Fideszes: ha nagyon akar az ember, megnézhet pár tíz videót, amiben a jelöltek elképzeléseiről hallhat - bár erre valószínűleg csak hardcore-supporterek vállalkoznak -, vannak életrajzok, fotók. Átfogó program, elképzelés sehol. Oh és létezik ilyen index-szájbarágó szerű valamijük a főoldalon "Mit kell tudni?" címmel, ahol, ha néhány témakörbe az ember beleolvas, tipikus baloldali demagógiával szembesülhet, úgyhogy kitérőként érdemes belekukkantani. Hát ettől sem vagyok beljebb, sebaj: tovább!

MDF

Semmi. Gyűjthetek ajánlócédulát, meg nézhetem a Bokros bajszát. Kezd elmenni a kedvem.

SZDSZ

Szintúgy. Félelemkampány, konkrétumok nélkül. A friss hírek közt szerepel, hogy Európai drogpolitikát szeretnének, és hogy már tíz éve a legalizálásért küzdenek. Annyira nem vihették túlzásba, ha kormánypártként nem sikerült. . .

Lehet más a politika!

Hát így kétlem. EU-választásról annyi, hogy megvannak a kopogtatócéduláik. Program sehol, a "céljaink" rovatnál letölthető egy dokumentum, ahol erről is szó van. Három oldalon, amiből kettő pont valóban fontos: a fenntarthatóság és az együttműködés. Több ez, mint amit a többiek összehoztak, de kevés, nagyon kevés.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Hát akkor a végére a meglepetés. 56 oldalas program, a főoldalról rögtön észrevehető. Nagyrészt blőd baromság, nemzeti-proletár támogatásra épült hülyeség, de létezik! Paradox módon a demokrácia ellenségeinek kikiáltottak viselkedtek a legdemokratikusabb módon: megmondták, hogy mit szeretnének csinálni. Az elismerés mindenképp jár nekik, és, ha az SZDSZ, vagy ezek közt menne a meccs, mint ahogy ezt a "liberálisok" látják, hát gondban lennék: fogalmazzunk így.

Összefoglalva. Program leginkább nincs. Ha van, baromság. A kampány célnélküli, napi politikára levetített és köze nincs ahhoz, ami ennek a szavazásnak a lényege lenne. Tájékoztatás semmi, színek és érzelmek alapján, ha van kedved, húzhatsz ikszet, de aztán, hogy nehogy számon lehessen kérni valamit: hát nem is ígérnek semmit.

Igazából becsukott szemmel is szavazhatunk. Ezekből bármelyik jut be, hűen képviselni fogja az országot.

4 komment

Címkék: közélet mszp fidesz szdsz mdf jobbik hungaricum céltalanság lmp európai parlamenti választás jövőkép nélküliség


A bejegyzés trackback címe:

https://masikmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr841114483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naxx · http://alhirek.blogter.hu/ 2009.05.19. 14:53:31

Szerintem azért a jobbikos anyagban vannak felvállalható dolgok, csak esetleg kicsit szakszerűtlenül nyúlnak a dolgokhoz. Mondjuk nem olvastam végig, csak kb. 20-25 oldalt belőle, de a mai Magyarországon lévő problémákra, ha nem is tudják a legjobb választ, de legalább keresik. Pl. jogrendszer, bűnözés, gazdasági bcs-k, az állam és az emberek viszonya, stb.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2009.05.29. 16:55:30

@NaXx: Ez itt a baj. Olyan valós problémákkal foglalkoznak, amelyekben a mainstream politika kudarcot vallott. Ettől viszont még nem kell elfogadni helyesnek a válaszaikat az adott problémákra, mert nem azok. Csak egy rakás hablaty.
süti beállítások módosítása