HTML

Másik Magyarország

"Jelet kell hagynom, hogy volt egy másik Magyarország." S élesen látta ezt a másik hazát, melyet szívével és tollával védett, mint ősei karddal és buzogánnyal.- Márai

Címkék

2009 (1) 2010 (1) 2014 (1) amerikai külügyminisztérium jelentése (1) ateizmus (1) átlagmagyar (1) barát (1) büntetés (1) céltalanság (1) charta (1) cigány (2) cigányok (2) dinoszauruszok (1) elit (4) ellenségkép (3) előrehozott választás (1) ember (1) emberi lét (1) ep választás (1) értékvesztés (2) értelmiség (3) európa (2) európai magyar (1) európai parlamenti választás (1) európai unió (1) fejlődés (1) felelősség (2) fidesz (5) gázpisztoly (1) gondolatébresztő (1) gondolatok (1) gulyáskommunizmus (1) gyerek (1) gyurcsány (1) hajnal (1) hatalom (1) hatvany lajos (1) hazugság (1) hit (1) holokauszt (1) hülyék (1) hungaricum (1) idea (1) identitás (1) index (1) integrálódás (1) isten (1) jegyzetek (1) jobbik (3) jobboldal (2) jobbos (1) jövőkép nélküliség (1) kádárizmus (1) kapitalizmus (3) katasztrófa (1) kellemes ünnepeket (1) képregényhősök (1) kezdeti optimizmus (1) kis szocializmus (5) kormány (1) kormányzás (1) közélet (5) közerkölcs (1) kurucinfó (1) liberalizmus (1) lmp (1) lokálpatriotizmus (1) lottó (1) magántulajdon (1) magyar (2) magyarország (1) második kerület (1) mdf (1) megmondás (1) még köszönd is meg (1) melegfelvonulás (1) morális problémák (2) motiválatlanság (2) mszp (2) myvip (1) nacionalizmus (1) nemzet (1) nem láttuk hogy ekkora baj van (1) neoliberalizmus (1) nép (5) népostorzás (2) new generation (1) örkény (1) orosz grúz háború (1) ország (3) példakép (1) polgár (1) politika (3) politikai felhozatal (1) populizmus (2) program (1) racionalizmus (1) reakció (1) reform (2) rendőrség (1) rendszer (1) roma (1) s.o.s. (1) sablon (1) séma (1) szakértői (1) szdsz (4) szélsőjobb (1) sznob (1) szociopaták (1) szolidaritás (1) társadalom (7) törvény (1) trianon (1) ugar (1) újév (1) újra állományba helyezés (1) új kezdet (2) választás (2) változatosság gyönyörködtet (1) védelem (1) viszockij (1) vízfej (1) voks10 (1) west balkán (1) zsidó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • TitokJolán: bion-bion (2011.09.14. 23:07) Az európai magyar
  • Lance2010: azt kihagytam, hogy nemcsakhogy nehezebb bejutni, de egyes szakokon hat-tízszeres túljelentkezésrő... (2011.07.19. 02:28) A dinoszauruszok kihalása elhalasztva
  • 1.szóló: "A Jobbik baloldali..." Basszus, most értettem meg, hogy miért is nem a patkó jobbszélső ülésein ... (2010.06.30. 23:05) Transzformációk
  • életfa: Ideje van visszatérni a Szent Korona rendszeréhez. A szellemiségéhez és a gyakorlatához is. (2010.06.06. 10:42) Most komolyan?!
  • I. P. S.: Ha csak ebből az írásból indulnék ki, azt hinném, húszéves egyetemista vagy. Van is egy ismerősöm,... (2010.06.06. 01:18) Tégy a motiválatlanság ellen!

Látogatók

2008.03.26. 17:31 d.z.

Subba á la széljobb

Valamikor a kezdetekkor megfogadtam, hogy egy bizonyos értelmi szint alatt helyet foglaló médiumoktól nem idézek. Mert hát mégiscsak a magányügyem volna, hogy kifejezetten jókat tudok röhögni a kurucinfon, de azért mégse kéne, hogy hírét keltsem. Jót, vagy rosszat, tökmindegy. Nos, ahogy az már az eddigiekből nyilvánvalóvá vált, én ezt a fogadalmat most meg fogom szegni. Mégpedig eme cikk miatt.

Az alapötlet kurva gáz. Mármint hogy direkte cigányokat keressünk a MyVip-en, aztán kiszedjük azokat, amelyek alapján le lehet járatni a többit. Ha én ezt megtenném skinheadekre vonatkozólag, biztosra veszem, hogy találok jó pár legalább ennyire lemaradott embert, sőt. De simán rákereshetnék a huszonév körüli Audi tulajdonosokra, ahol a hobbinál meg van jelölve a "gyúrás", az eredmény hasonlóképp alakulna. És még sorolhatnám a társadalom peremterületeit, de nem teszem, mert minek...

Visszatérve a cikkhez.
Az első két kiválasztott csak szimplán proletár. A harmadikat viszont már mindenképp érdemes megnézni, mert itt ez a kedves leányzó ilyesmiket ír:
    a; magyarok ne jelöljetek, csak cigányok
    b; középiskola: minek?
    c; munkahely: nincs és nem is lesz

Hát erre így első nekifutásra a reakcióm valami ilyesmi volna:
Ki a kurvaanyád vagy te ehhez?! Hál' Istennek olyan országban élünk, ahol nem különböztethetünk meg senkit faji, vagy vallási alapon, de azért jussunk már el odáig, hogy ez mindenkire vonatkozik! Nem azért alakultak ki ezek a törvények, mert nem volna egyszerűbb átküldeni az összes kisebbségit a zöld határon, vagy a hitleri verzió szerint megoldani másképp, egyszerűen azért lettek, mert ezt diktálja az erkölcs.
Ugyanaz az erkölcs, ami ma valahogy úgy kéne hogy hangozzon a már kialakult törvények oltalmában, hogy "csak azért mert kisebbséghez tartozom, még nincsenek a többségtől eltérő jogaim".

Szóval szép és jó, hogy itt mindenki szívesen látott vendég, de azért ennek vannak feltételei. Ha például valaki önként el akar határolódni a többségtől és meg kívánja szegni az összes társadalmi alapszabályt, azt az Isten szerelmére ne tituláljuk már "szegény eltévelyedettnek". Csak mivel a társadalom ilyen elemei elébb-utóbb úgyis megjelennek szépen fésülve az illetékes bíróság előtt.
És ez teljesen cigány, vagy nem-cigány független.

48 komment

Címkék: myvip cigányok szélsőjobb


A bejegyzés trackback címe:

https://masikmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4397862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lili 2008.03.26. 20:20:22

Kisvárosunkban (tudatosan nem írom le, hogy hol) a polgármester kérdőívet juttatott el a város végzős általános iskolásaihoz, középiskolásaihoz. Átlagos kérdések, hogy képzelik el a jövőjüket, továbbtanulás, egyetem után hazaköltöznének-e, stb...Az jött ki, hogy a középiskolások egyáltalán nem szándékoznak a városban továbbtanulni (2 fősuli van), és a 80%-uk nem tervezi, hogy itthon éljen, dolgozzon egyetem után. Az indok: viszonylag sok a városban a roma lakosság aránya, és nem akarnak velük élni. A polgármester totál kiakadt, mivel a város fenntartja a középiskoláit, ergó pénzt fektet ezekbe a gyerekekbe, többek között azért, hogy majd a későbbiekben adók formájában ez megtérüljön, és a potenciális adófizetők elpályáznak innen, csak a segélyezésre szorulók maradnak, ők viszont egyre többen. És egyre többet akarnak. És lenézik a magyarokat, akik vannak olyan hülyék, hogy pénzelik őket.

Linda 2008.03.26. 20:52:29

Jó a cikk, jó, hogy megírtad!

Azt pedig nem tudom, hogy a rasszisták miért gondolják, hogy aki nem hisz az alsóbb/felsőbbrendűségi téveszméikben, az nem találkozott még cigány emberrel...

bence 2008.03.26. 20:53:10

tocimiccicc vagy ki. fékezzed már magadat. a spammeléssel az általas tisztának vélt szándék is besározódik

nadivereb 2008.03.26. 20:58:53

Nem hiszem, hogy valaha leírtam volna ezt egy hasonló témájú cikkel kapcsolatban, de mélységesen egyetértek. Attól, hogy valaki cigány, nem lesz több joga. (Az, hogy kevesebb sem, remélem, természetes) Ha ugyanis nem dolgozik, lop vagy csak simán egy s*ggfej, akkor ugyanúgy kell bánni vele, mint a lusta, bűnöző, s*ggfej "magyarokkal".

drstrangelove 2008.03.26. 21:29:42

Baszkikáim, az ilyen regisztrációkról süt, hogy fake. Ez olyan, mintha az iwiwen egy állítólagos feka azt írná, hogy atletizálással vagy hip-hoppal keresi a kenyerét és szétlövi a fejedet, ha még egyszer megkérdezed. Ne szórakozzunk már. Ez a "Még ők maguk is elismerik magukról, hogy rasszisták a többségi társadalommal szemben" duma teljesen gáz, főleg egy a kurucinfot látszólag támadó cikkben. Hát, minden jót, olvassatok sokat };

shenk 2008.03.26. 21:42:35

Többek között ezért is kellene sürgősen, rohamléptekben leépíteni Mo-on a szociális hálót, hogy ne írhassák le egyes állampolgárok azt, hogy ők sosem fognak dolgozni... Amíg eltartjuk őket, addig bizonyos értelmi/erkölcsi szint alatti emberek mindig ezt az életvitelt fogják folytatni.
Tény, hogy a magyarok között is vannak olyanok, akik egész életükben egy szalmaszálat nem raknak keresztbe, de azért el kell ismerni, hogy a legnagyobb hazai kisebbség soraiban ez manapság szinte alapkövetelmény. Eddig nem sok kivétellel találkoztam, pedig a munkahelyemen temérdek ember dolgozik, s az elmúlt 2 évben 2 roma származású kollegánk volt, egyikük már nem dolgozik nálunk... SZóval vannak kivételek, csak valószínűleg őket a roma társadalomból kinézik. Az meg a másik, hogy több roma nemzetség is van (vagy minek nevezzem őket), és mindnek mások a szokásaik, hagyományaik, a társadalmi normákhoz való viszonyulásuk, de azért el kell ismerni, hogy az átlagember annyit lát (még az erősen megszűrt médiában is), hogy a cigányok bűnöznek, segélyből élnek, koszosak, stb. És itt megint eljutunk sajnos oda, ahová a mai Magyarországon minden jelentősebb társadalmi vagy gazdasági probléma torkollik a kormányok impotenciájához. Ugyanis ma a cigánykérdéssel érdemben foglalkozni politikai öngyilkosság.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.03.26. 21:55:52

Ahhoz, hogy ilyen téren érdemi előrelépés legyen, kéne egy nagyon tökös kormány. Az a baj, hogy egyfelől cirka egymillió szavazóról van szó, ezért nem nagyon merik basztatni a témát. A másik, hogy ha mégis megtennék, a másik oldal kihasználná azt. A mostani politikai felállásban ilyen ügyben még nagyon-nagyon hosszú ideig nem lesz előrelépés.

Muad'Dib 2008.03.26. 21:56:07

drstrangelove 2008.03.26. 21:29:42
Igen és amikor agyonvernek valakit az is csak fake. tudom, te nem veszed be a sok hülye dumát...
Sőt amikor combonszurnak valakit az is kamu...
Lehet kéne többet sétálgatnos bizonyos helyeken. Irány a 95-ös busz Hős utca felé. Sajna nekem kell utaznom rajta. És képzeld hallottam már üvöltözni cigányokat, hogy rohadt magyar köcsög és társai.. de ez is csak fake...
1ébkét honan a francból veszed ,hogy csak fehér ember lehet rasszista? Ez valami privilégium?

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.03.26. 21:59:15

Btw drstrangelove
Én nem általánosítottam. Csak arról az egy adott emberről fejtettem ki a véleményemet. Az eredetiségét meg nem az én dolgom ellenőrizni, mindenesetre azt lássuk be, hogy vannak ilyen emberek az országban. S mint azt a cikk zárósorában is mondtam...

2008.03.26. 22:24:08

Sajnos sok hülye fiatal cigó képzeli magát ganxstának, ez van. De mondjuk, hogy fake az túlzás. Ennél cifrábbakat is hallottam én már cigányoktól. Sok élt a környékemen a rendszerváltás után, együtt kellett velük élni. "Le kell húzni a csicskákat. Megszakítom a nő táskáját. Megyek csepelre rabolgatni. Lehúzom ékszerre." Stb. dumák. Ilyeneket simán mond egy cigó aki bűnözésből él. Beszélgettem velük jópárszor. Volt olyan is aki tök normális. Engem is vertek meg, szerintem akit nem vert meg cigány pesten nem is férfi, de vették el a cigimet, pénzemet is. Szerintem elég szomorú, hogy mostanság kezd csak a társadalom ilyen problémákkal foglalkozni, holott elég régóta fent állnak.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.03.26. 22:36:52

Egyetértek a cikkel.

Rá lehet fogni, h a c-típus, hiperpigmentált stb kifejezések mit váltanak ki, meg mondjuk a skinhead-zenék.

DE!!!
Többségi társadalmunkban ők a kisebbség!
Alkalmazkodni kell annak az országnak a kultúrjához, ahol élnek!
A kultúrájukat, hagyományaikat természetesen ápolhatják. De abba a magyargyűlölet NEM tartozik bele.

Hova megy innen? El tudja adni az ingatlanát? Tegye! költözzön el! De máshol is kell alkalmazkodni!
Dolgozni is! (Bár van aki dolgozna, ha lenne munka.)

Crusi 2008.03.26. 22:40:28

Nem fake, a "készülök magyart ölni" aláírással rendelkező példányt magam hívtam fel telefonon, hogy ugyan már, ha felkészült, összejöhetnénk valahol. Megreccsent hang, szerintem már jó páran felhívták elöttem: "Én tisztelem a magyarokat". :DDD

És persze, hogy nem akart talizni... :D

És a hang egyértelműen cigányé volt, tehát csak azt akartam ezzel mondani, hogy azok a képek ott fent valódiak, és ténylegesek. A cikkel egyébként nem értek egyet, de mindenknek szive-joga nem tudomásul venni a valóságot, hogy kellőképp európéer legyen.

1234 2008.03.26. 22:46:44

Hello, egy volt liberális szavazóként írom: hogyha az iwiw-en felírom, hogy cigányok ne jelöljenek, vagy megyek cigányt ölni, annak valahol szerintetek nem lenne nyoma?

Csak kérdem.
Minimum habzó szájjal kitiltatnak és meg is szüntetnék a lapomat.
Egyébként jó a cikk.

spoono 2008.03.26. 22:58:13

kicsi ország, kicsi szar, mégis sokat rágódtok rajta,
gyerekek, az isten szerelmére, nincsen jobb dolgotok, menjetek moziba, olvassatok szépirodalmat, múzeum, kultura, partizzatok, legyen valami hobbitok, csináljatok gyereket, satöbbi...
persze a szabad vélemény-nyilvánitáshoz mindenkinek joga van...
jómagam egy metropolisban élek, még vagy másik 8-10 millió emberrel, legalább 200 különböző náció, mégis elférünk valahogy, kezdem elhinni, hogy mindenütt jó, de messze a(z otthontól) legjobb.

keats 2008.03.26. 22:59:13

miért a magyar kultúrába bele tartozhat a cigány gyűlölet ?:)

freemind 2008.03.26. 23:00:17

lehet ez fake is, valami csokkent kepessegu is, vagy akar provokacio is, de nekem teljesen mas gondolatok jutottak eszembe.
ha valaki ciganyozik a lapjan, kb megrantja a vallat az ember, nincs belole hiszti. itt forditva tortenik, mindenki kiakad. en ezt is ugy kezelem mint a forditottjat, lenezem es elszomorit. lehet ez itt "mi orszagunk", lehet a romak kozott magasabb a bunozesi arany, lehetnek ok nagy szazalekban a tarsadalom eltartottjai (mindket fel kulonbozo merteku hibajat ebben nem firtatva), de akkor is ugyan arrol van szo: az emberek genetikailag ellenerzesekkel viseltetnek az idegen nepek irant, ezt vagy lekuzdik, sajat erdekeiket is szem elott tartva, vagy engednek az osztoneiknek, mint ennek peldaja a fenti eset is.

winerprince 2008.03.26. 23:06:56

fremind:ellenérzések idegen népek iránt? Talán a szlovéneket,svábokat stb. is szokták magyarországon szidni?

freemind 2008.03.26. 23:08:28

spoono: szinte teljes mertekben egyetertek. sajnalom azokat, akik erre pazaroljak az idegeiket.

ami a nagyvarost illeti: barmennyire el is fogadjak egymast ott az emberek, ahol en eltem, ha lementel videkre (csak tobbszazezres varosokba), rendesen utanakopdostek a biciklizo azsiaiaknak a kocsikbol... valoszinuleg meg nem szoktak meg a massag elfogadasat, vagy nem tudom. kellemtelen

freemind 2008.03.26. 23:14:30

winerprice: mindenhol azokkal szemben (nem kizarolagosan) el kulonosen, akik a tarsadalom alsobb retegeit tomegeben kepezik. lasd torokok nemetorszagban, sokadik generacios afrikai bevandorlok franciaorszagban, romanok olaszorszagban, romak nalunk. abban a pillanatban viszont, hogy bunbakot kell keresni ossztarsadalmilag, rogton opciova valnak az eltalad emlitettek is.

shenk 2008.03.26. 23:21:41

spoono: igen, ez egy kicsi ország, 10 millió lakossal, ebből kb. 3,5 millió dolgozik, a többi ilyen-olyan okból eltartott (félig-meddig jómagam is, de én legalább tanulok, és dolgozom, amennyit tudok). Ezen eltartottak egy része keresőkorban van, és úgy kívánná meg mind a jó erkölcs, mind a gazdasági racionalitás, mind a társadalmi igazságosság, hogy ők is aktívan részt vegyenek kicsiny államunk építésében, hogy legalább az elviselhető szintet megüsse az átlagemberek életszínvonala, és ne az legyen a mindennapi probléma a családok döntő többségében, hogy most kifizessem a gázszámlát, vagy inkább vegyek dolgokat egy normális vacsorához a családnak, mert 2 hete csak gagyi mirelitkaját eszünk, meg tesco virslit. És mondhatod, hogy demagóg vagyok, de ez itt a kőkemény valóság. Tudom, mert átélem. És hidd el, hogy van nekem is hobbym, olvasok is, mind szépirodalmat, mind egyéb regényeket, tankönyveket, van egy kis életem, amit igazgatok, mint ahogyan a post szerzőjének is van, de mivel már abból a biliből, amiben élünk régóta csak folyik kifelé a szar, ezért az emberek néha felemelik a hangjukat, hogy hééé! Ha ő ingyen él, akkor én miért nem?
Holnap visszanézek, jóéjt mindenkinek.

freemind 2008.03.26. 23:35:34

shenk: teljesen ertheto a felhaborodasod. felkialtasz, hogy heee. utana? mi a megoldas? szerintem az ellentetek szitasaval nem haladunk elorefele. senkit sem fogunk tudni munkara kenyszeriteni sem. eltavolitani sem tudjuk a nem dolgozo szazezreket, akiknek jelentos resze kisebbsegi. de kurv@ nagy resze (donto tobbsege) nem az!!! Ezert sem szabad bevonni az etnikai alapot.
Mint minden mas esetben, nincs tokeletes megoldas, de ugy velem, a legtobbet toleranciaval tudunk elerni - es ha abbahagyjuk a masokra mutogatast. Tisztaban vagyok vele persze, hogy itt mindenki rendesen fizet pl adot, nem log a bkvn, nem vesz csempesz cigit, stb, de lehet pl ebbe az iranyba is idulni. Ezekrol persze ne nyissunk vitat, a mindenkibe en is bele tartozom, de persze ha valakinek van kedve, lehet anyazni.

gabest1 2008.03.27. 00:46:17

jobban nem lehetett volna eldugni a linket? üssetek, de ha nem írja be valaki hogy létezik, észre sem veszem...

ersefr 2008.03.27. 00:49:45

az ilyeneket bírom:
"És erről a kurucinfó (bár tényleg szinvonaltalan, demagóg médium) sajnos hitelesen számol be."

Igazat beszél, de tudom, mi a kánon

:)

freemind 2008.03.27. 00:58:51

ok, vegyuk, hogy nehez mellettuk elni. de mi a megoldas? onmagaban fanyalogni nem sokat er.

Pulen Csilla · http://kisibolya 2008.03.27. 01:18:42

Igen, minden okunk megvan az elkeseredésre. Egyetértek a cikk írójával, de kétségkívül igazuk van azoknak is, akik a többségi toleranciában látják a kiutat. Viszont ez utóbbiak talán költözzenek rövid időre a "problémás" kerületekbe (városokba, falvakba), és sürgősen dolgozzanak ki hatásos problémakezelési technikákat a magyar-roma konfliktusok feloldására. Nekem, sajnos, nincs ötletem. Nehéz befogadónak és elfogadónak lenni egy olyan közösséggel szemben, amely egy alapvetően archaikus, tekintélyelvű, a magántulajdont nem elismerő, keleti (ázsiai) típusú társadalmi berendezkedést tart fenn a maga számára egy magántulajdonon alapuló, nagyjából demokratikus (még ha posztkommunista is) társadalmon belül. Ettől most nem kell elájulni, ez nem afféle intellektuális okoskodás, egyszerűen csak ebben látom a problémák gyökerét. A roma férfiak többségének jó ez a rendszer, mondhatni erős váruk, ebbe zárkóznak be, a roma nőket nem kérdezik, mert egy részük csak nyomorult árucikk a prostitúció piacán, más részük genetikai szaporítóanyag, a saját roma családtagjaik max. erre méltatják őket (tisztelet a kivételnek). A romák évszázadok óta élnek így a különféle közép-európai politikai keretek között, pontosabban az itteni társadalmak perifériáján, és senkinek sem jutott eszébe, hogy a kis különbejáratú társadalmi berendezkedésüket szétrobbantsa. A nagyszüleim idejében a kakastollas csendőrök, a szüleim (ill. a gyerekkorom, az "átkos") idején a látszatmunkahelyek és a családi pótlék, a rendszerváltás óta a különféle segélyek számítanak problémakezelésnek. Mindezek együttes hatása mára beérett, örülhetünk neki. Felelős politikusaink pedig magas fallal körülvett villáikban nem óhajtanak elgondolkodni azon, hogy mikor eszkalálódik a probléma (vagy ez már az?) Féltem a gyerekeimet. És ugyanakkor sajnálom azt a sok csillogó szemű, tüneményesen szép, értelmes, ügyes, jobb sorsra érdemes roma gyereket, akik húsz év múlva frusztrált, megkeseredett felnőttként, dologtalan bűnözőként, gátlástalan maffiózóként az én szelíd, jólnevelt, szorgalmas gyerekeimet fogják meglopni, kirabolni, terrorizálni. Mert ezt a mintát kapják a drága felmenőiktől. Azt hiszem, a közeledésnek, a romák társadalmi felemelkedésének a felelőssége nemcsak a többségi társadalom vállán nyugszik. Ez bizony, kétirányú út. Bocs, de nekem elvárásaim vannak velük szemben (is). Esetleg rám lehet sütni, hogy kirekesztő vagyok, de úgy érzem, emberi jogom, hogy biztonságban, nyugalomban éljem le az életemet. Pont.

ezüstke 2008.03.27. 06:03:05

Szia, kár volt megszegned a fogadalmadat, ilyen primitív emberekkel nem érdemes foglalkozni, de legalább kikerültél az index kezdőlapra, látod csak ennyi kellett...egy jó téma amin lehet hörögni. Érdemes volt? Sztem nem...

Barnabás 2008.03.27. 06:10:50

D.Z.
Cenzúrázgatunk-cenzúrázgatunk.Az utolsó cenzor állitólag Lendvai Ildikó volt.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.03.27. 07:02:03

Yup, cenzúrázgatunk. Egy bizonyos szint után. Nincs bajom senki véleményével, de azt tessék kulturáltan kifejteni. A másik, hogy aki itt konkrét népcsoportokat ítél el azt törlöm. Sorry.

states 2008.03.27. 07:27:56

A balliberális értelmiség képmutaó és álszent úgynevezett emberjogi, kisebbségi politikája vezetett oda, ahol most tartunk, és ez még csak a kezdet. A tanártverő cigánygyerek Öld meg a magyarokat felírattal fényképezteti magát, lehet tippelni, milyen fotókat fog készíttetni magáról úgy 10 év múlva...

Nzoltan 2008.03.27. 08:09:30

És az is röhelyes, hogy egyesek a tolerancia címén a homokba dugják a fejüket, ahelyett hogy megneveznék a problémát, beszélnének róla és megpróbálnák megoldani azokat.

Sajnos a mai politikai elit érdekelt abban , hogy a szavazat megvásárolható legyen 1000 forintért vagy egy kiló narancsért. Kell a buta ember no.

Nzoltan 2008.03.27. 08:16:26

Spoono

Nincs több hiteled a témában mint a mi politikai elitünknek. Ugyanis nem te élsz itt és nem te találkozol a nap mint nap a problémával.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.03.27. 08:31:26

Akik szerint minden bűncselekmény a cigányok lelkén szárad, nézzen körül egy kicsit a BKV figyelő blogon!
Mer' ugye a graffitis faszagyerekek is cigányok vóttak, mi???

subotei 2008.03.27. 08:33:42

Mert nálunk az esélyegyenlőséget úgy értelmezik, hogy a futóversenyen egyenlő esélyt kell biztosítani minden indulónak. És ha van köztük olyan, akinek nincs lába, akkor - hiszen az világos, hogy azt pótolni nem lehet - nem az a megoldás, hogy a hendikepeseket külön előnyökhöz juttatják, vagy más versenyeben indítják, hanem demokratikusan a töbiekét is le kell vágni.

Dr Gregory House 2008.03.27. 08:54:25

A pozitív diszkrimináció is diszkrimináció.

Amíg egy (bármilyen) kisebbség fittyet hányhat a többségre, addig hogyan kérjük számon a toleranciát?

shenk 2008.03.27. 08:59:07

Freemind:
1: a megoldást a segélyek fokozatos csökkentésében látom, mivel így rákényszerülnek alternatív jövedelemforrásokra. Ezzel párhuzamosan a jogrendszert gatyába kell rázni, hogy a bcs-t elkövető állampolgárokkal szemben normálisan fel lehessen lépni, és ne évekig húzódjon 1-1 ügy. Valamint emellett sok pénzt kéne költeni az oktatásukra, és leszarom, hogy az ő kultúrájukba nem fér bele az érettségi, mindenkinél kötelezővé tenném. Valamint az olyan vállalkozásokat, ahol bebizonyosodik, hogy valakit a származása miatt nem alkalmaznak, vastagon megbüntetni, mert a magyar csak abból tanul, ha elveszik a pénzét, másból nem. És ezt nem csak a romákkal kapcsolatban alkalmaznám, hanem minden egyes állampolgárra vonatkozna.
Pulen Csillával mélységesen egyetértek, ragyogóan összefoglalta a lényegét a dolognak. A megoldásnak 3 helyről kell együttesen származnia: politikai hatalom, mert ott vannak meg a kellő eszközök, magától a cigányságtól, illetve a magyar társadalom idetartozó részétől, illetva a többségi társadalomtól, akiknek befogadóbbaknak kell lenniük.
Sok szó esett a toleranciáról. Véleményem szerint ma Magyarországon cigánykérdésben nincsen tolerancia. Van viszont struccpolitika, és néha előbukkanó, felszínre törő, ugyanakkor elfojtott indulat, gyűlölet(?), és félelem. Ez jellemzi ma Magyarországot. A többség fél egy kisebbségtől. Aki nem hiszi menjen el a Blahára, vagy a VIII., IX. kerület akármelyik részére, és sétáljon este 9 után egyedül az utcákon. De akár a XIII. egyes részeit is mondhatnám. És nyilván vidéken is sok helyen ugyanez a helyzet.
A nap húszpontos képe:
Neked elképesztően iditóta hozzászólásaid vannak minden blogon, ezt már észrevettem. Senki nem mondta, hogy minden bcs a romák lelkén szárad, aki mégis, az hülye. Nem erről van szó. Egyébként azok nem graffitisek voltak, hanem taggelők. Ha nem tudod a különbséget, akkor 1: kuss. 2: irány a google. A graffiti szvsz egy szint után már művészet kategória. Menj ki akármelyik régi gyárépülethez, vagy a Filatorigáthoz, stb. és nézd meg. Elképesztően gyönyörű graffitik vannak. A taggelésnek viszont semmi értelme, azt valahogy beépíteném a btk-ba, mert attól ronda már az egész ország... Nagy pénzbüntetésekkel kellene szankcionálni, illetve közmunkával. Valamint lehetne indítani ellene kampányt is a kereskedelmi tv-kben, hogy eljusson ez a taggelők szüleihez is, mert biztos vagyok benne, hogy a többségük nem tudja, mit is csinál a gyereke.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett.

Petike82 2008.03.27. 09:09:09

Hát én nem tudom, csak annyit szeretnék hozzáéfűzni, hogy kedves freemind szerintem költözz be közéjük, aztán éljél közöttük, aztán majd ha sikítva rohansz mert nem birod elviselni, akkor is menjél vissza.
Itt nem arról van szó, hogy más "fajba" (sicc!) tartozó embereket predesztináltan utálnánk, hanem minden faji kötöttségtől mentesen arról van szó, hogy a cigányok, vagy ha jobban tetszik romák, élősködnek rajtunk, eszük ágában sincs beilleszkedni, jobban utálnak minket mint mi őket, és végül iszonyat agresszívek. Nézzük meg a börtönt: 80% cigány a lakosok közül. vajon miért van ez? nem hiszem hogy faji megkülönböztetés miatt...
Azt mondjátok, hogy több tolerancia: hát nem tudom, én meg azt mondom hogy kevesebb segély, még több rendőr, még több fegyelmezés aztán vagy elmegy vagy megszokja. Tanárverő "diák"? azonnyomban agyonverni, vagy 20 évre bezárni. Nem az hogy jajj szegény gyerek, meg az oktató alkalmatlan volt amúgy is tanárnak. Úgy gondolom, hogy példát KELL statuálni. Vegyék már észre., hogy ez itt nem az ő hazájuk, ők itt vendégek. És igaza van az előttem szólónak, hogy ennél több toleranciát mint tőlünk kapnak sehol a világon máshol nem kaptak volna.
De azért így a végére! Hol van ilyenkor az EU parlamentben ülő SZDSZ-es cigány képviselőasszony? mert arra emlékszem mikor Józsikát hasbaszúrta rasszista indíttatásból egy másik cigány akkor marha nagy volt a szája hogy itt kérem fajgyűlölet van, ésatöbbi. Most miért nem szólal fel, hogy tezsvérek szeggyétek mán magatokat összébb? ja hogy ez belefér? meg amit szabad Jupiternek nem szabad a kisökörnek? Hát NEM! aztán meg majd megy a sírás-rívás ha jó sok cigány tesót meg gyereket fejbe találnak rúgni és eltalálják dobni a kanalat. És ez valóban nem a rasszizmusról szól, ez a faji alapoktól mentes társadalmi normákról, és az együttélés szabályairól szól.
Bocs ha összervissza, csak még reggel van nagyon.

drstrangelove 2008.03.27. 09:57:45

Kedves dz,

nem akartalak általánosítással vádolni. A hozzászólás lényege az lett volna, hogy a többségi társadalom tagjaként szerintem terméketlen dolog kipécézni egy olyan tagját az esetenként valóban idegesítő és fenyegető kisebbségnek, amelyik teljesen alkalmas arra, hogy a velük kapcsolatos - esetenként megalapozott - szetereotípiákat megerősítse. Ez, nézetem szerint értelmetlen. A problémák mindenki előtt ismeretek. Ha újra és újra úgy hívjuk fel a figyelmet rájuk, hogy közben az előítéleteket igazoljuk, akkor nem történik előrelépés. Valóban nem a te dolgod ellenőrizni a forrás hitelességét, de ebből a forrásból kiindulva itt egy olyan beszélgetés keletkezett, amely során konkrét hülyeségek hangzanak el. Mindenki azon siránkozik, hogy mégiscsak szemetek ezek a cigányok, hiába vagyunk mi toleránsak. Ez csak egy csavarás a fajgyűlöleten. Szerintem.
Üdv

drstrangelove 2008.03.27. 10:00:00

Egyébként a kép is, az idézet is és a blog is király. Csak ez nem tetszett.

Daved · http://buxevo.com/hu 2008.03.27. 13:40:21

akik nem tudtak beilleszkedni a társadalomba, azokat nyugodtan kitaszíthatná a társadalom....
ennyi. pusztuljanak

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.03.27. 16:37:16

drstrangelove abszolúte igazad van, majd lesz erről is egy cikk valamikor, bár az szinte biztos, hogy nem lesz index címlapon. A kiemelést a cikk második sorában ítéltem el amúgy.
A másik, hogy az egész témának a kezelése nem jobb és baloldal függő, és ezt örülnék ha észrevenné a "nép". Ugyanis mint azt már irtam egymillió szavazó az mindenkinek egymillió szavazó, és ezt nem úgy értem, mint egymillió cigány, hanem, mint egymillió ingyenélő. A megoldás is, ha lesz, mindenkire vonatkozni fog (jó esetben), a problémát se kell kategóriákra osztani. Vegyük úgy, hogy vannak itt jóemberek az országban, akik megélnek a többi adójából, és ezzel kéne valamit csinálni. Például azt, ami itt az első pontnál van: masikmagyarorszag.blog.hu/2008/03/25/kepzelt_kampanyprogramom
Egyes egyénekből bármilyen következtetést levonni egy adott népcsoportra baromság, de a 99 százalékukból is az. Ugyanis, ha kirekesztünk akár egy embert is, akiből (röhögjetek ki) Nobel-díjas lesz, akkor mi kérem beszoptuk. A lényeg az volna, hogy mindenféle megkülönböztetés nélkül leküzdjük azokat az elemeket, akik képtelenek betartani a társadalmi alapszabályokat. Egy ez igy igazságos. Nincs mit tovább magyarázni ezen. Aki igazságra vágyik, az gondolkozzék el a saját gondolatai igazságosságán!

drstrangelove 2008.03.27. 16:39:52

Vettem ;)

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.03.29. 09:19:46

shenk: elképesztően nagy barom lehecc, ha neked ez jön le... na mind1.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.03.29. 09:21:13

Ami lemaradt: remélem, anyád sírját is összemázolja egy ilyen nagyonfehér graffittisssss művészpalánta. És akkor is hirdetni fogod, hogy mecsoda nagy művészet ez...

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.03.29. 09:24:00

Petike82: te meg egyszerűen hazudsz. Pontosan arról van szó, hogy itt nagy pofával hirdetitek, micsoda aljanép a cigányok.
Holott az esetek igen nagy többségében még a közvetlen közeledben élőkről sem tudod, hogy ők is cigányok.
Akiket meg lecigányoztok, azok bőre az esetek nagy részében csak a kosztól sötét... na ezt kéne felfogni az egysejtű agymaradványotokkal.

shenk 2008.03.29. 12:08:40

a nap húszpontos képe:
Két érdemi témája volt a hozzászólásodnak, mindkét részére reagáltam. Akkor mi az, hogy ez jön le? Attól, hogy te képtelen van disztingválni, más még lehet rá képes. Én szerintem minden hozzászólásomban megtettem. Nem értem a problémádat. Szerintem valójában nincs is, csak mivel már elindultál ezen a vonalon a hozzászólásaid témáját illetően, fáj visszavonulni, vagy beismerni, hogy alaptalanul vádaskodtál. De mindegy, nem lesz emiatt egy álmatlan éjszakám sem. A graffitisekről meg írtam, hogy ahol elhagyatott gyárépületek, stb. van, ott milyen jól mutat a sok rajz. És kérdem én: láttál már síron pl graffitit? Ugye, hogy nem. És tag-et? Azt meg ezer helyen láthattál, akár csak a kerepesiben is... Teljesen más szubkultúra. Van taggelő ismerősöm, igaz már pár éve nem láttam, de nekik abból állt a "buli", hogy éjszaka a vonatokat telefirkálták. A graffiti teljesen más, de valószínűleg neked ezt hiába magyarázom.
Az meg a másik, hogy ki cigányozott itt? Egyáltalán nem w-blog féle cigányozásról van itt szó, hanem a dolog, mint társadalmi probléma felvetéséről. Amit letagadni lehet, de akkor meg téged néz hülyének a fél ország. És, ha figyelmesen elolvasod az egyes hsz-eket, akkor többen is megemlítettük, hogy nem CSAK a cigányokról van szó, hanem az ingyenélő emberekről. Nekem nem a bőrszínnel van bajom, hanem az életvitellel, amit sok cigány és sok magyar is folytat, és ami tarthatatlan és tűrhetetlen. Ennyi. Nincs itt semmiféle rasszizmus (legalábbis egyes hozzászólók részéről), csak normális társadalom iránti vágy.

shenk 2008.03.29. 12:12:51

Kiegészítés: ha félmillió francia/olasz/spanyol/finn/angol/ japán/akárki lenne az országban, aki nem dolgozik, és segélyekből él, akkor rájuk mondanám, hogy nem maradhatnak így, és menjenek dolgozni, és ne adjunk nekik segélyt. Ha az országban csak magyarok élnének, és belőlük lenne X aki nem dolgozik, pedig mehetne dolgozni, akkor az ő seggüket rugdalnám addig, amíg munkát nem keresnek, és őket sem tartanám el az idők végezetéig. Ezt kéne már végre megérteni, és egy tisztán gazdasági problémából nem kéne faji, illetve szociológiai problémát gyártani, mert ez az egész csak arra jó, hogy a dolog más aspektusán lehessen vitázni (ami teljesen felesleges), hogy addig se kelljen a valódi megoldással foglalkozni.

shenk 2008.03.29. 12:15:21

De akik eltervezték az egészet, azok számítása tökéletesen bejött, mert többek között mi is itt szapuljuk egymást, ahelyett, hogy valahogy elősegítenénk a probléma megoldását. Igaz, az átlag állampolgárnak nem sok eszköze van, de amíg a köz tekintete nem a probléma gyökere, valója felé fordul, addig a politikai elit sincs rákényszerülve arra, hogy foglalkozzon a dologgal.
süti beállítások módosítása