HTML

Másik Magyarország

"Jelet kell hagynom, hogy volt egy másik Magyarország." S élesen látta ezt a másik hazát, melyet szívével és tollával védett, mint ősei karddal és buzogánnyal.- Márai

Címkék

2009 (1) 2010 (1) 2014 (1) amerikai külügyminisztérium jelentése (1) ateizmus (1) átlagmagyar (1) barát (1) büntetés (1) céltalanság (1) charta (1) cigány (2) cigányok (2) dinoszauruszok (1) elit (4) ellenségkép (3) előrehozott választás (1) ember (1) emberi lét (1) ep választás (1) értékvesztés (2) értelmiség (3) európa (2) európai magyar (1) európai parlamenti választás (1) európai unió (1) fejlődés (1) felelősség (2) fidesz (5) gázpisztoly (1) gondolatébresztő (1) gondolatok (1) gulyáskommunizmus (1) gyerek (1) gyurcsány (1) hajnal (1) hatalom (1) hatvany lajos (1) hazugság (1) hit (1) holokauszt (1) hülyék (1) hungaricum (1) idea (1) identitás (1) index (1) integrálódás (1) isten (1) jegyzetek (1) jobbik (3) jobboldal (2) jobbos (1) jövőkép nélküliség (1) kádárizmus (1) kapitalizmus (3) katasztrófa (1) kellemes ünnepeket (1) képregényhősök (1) kezdeti optimizmus (1) kis szocializmus (5) kormány (1) kormányzás (1) közélet (5) közerkölcs (1) kurucinfó (1) liberalizmus (1) lmp (1) lokálpatriotizmus (1) lottó (1) magántulajdon (1) magyar (2) magyarország (1) második kerület (1) mdf (1) megmondás (1) még köszönd is meg (1) melegfelvonulás (1) morális problémák (2) motiválatlanság (2) mszp (2) myvip (1) nacionalizmus (1) nemzet (1) nem láttuk hogy ekkora baj van (1) neoliberalizmus (1) nép (5) népostorzás (2) new generation (1) örkény (1) orosz grúz háború (1) ország (3) példakép (1) polgár (1) politika (3) politikai felhozatal (1) populizmus (2) program (1) racionalizmus (1) reakció (1) reform (2) rendőrség (1) rendszer (1) roma (1) s.o.s. (1) sablon (1) séma (1) szakértői (1) szdsz (4) szélsőjobb (1) sznob (1) szociopaták (1) szolidaritás (1) társadalom (7) törvény (1) trianon (1) ugar (1) újév (1) újra állományba helyezés (1) új kezdet (2) választás (2) változatosság gyönyörködtet (1) védelem (1) viszockij (1) vízfej (1) voks10 (1) west balkán (1) zsidó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • TitokJolán: bion-bion (2011.09.14. 23:07) Az európai magyar
  • Lance2010: azt kihagytam, hogy nemcsakhogy nehezebb bejutni, de egyes szakokon hat-tízszeres túljelentkezésrő... (2011.07.19. 02:28) A dinoszauruszok kihalása elhalasztva
  • 1.szóló: "A Jobbik baloldali..." Basszus, most értettem meg, hogy miért is nem a patkó jobbszélső ülésein ... (2010.06.30. 23:05) Transzformációk
  • életfa: Ideje van visszatérni a Szent Korona rendszeréhez. A szellemiségéhez és a gyakorlatához is. (2010.06.06. 10:42) Most komolyan?!
  • I. P. S.: Ha csak ebből az írásból indulnék ki, azt hinném, húszéves egyetemista vagy. Van is egy ismerősöm,... (2010.06.06. 01:18) Tégy a motiválatlanság ellen!

Látogatók

2008.09.07. 23:07 d.z.

A magántulajdon védelme

9. § (1) Magyarország gazdasága olyan piacgazdaság, amelyben a köztulajdon és a magántulajdon egyenjogú és egyenlő védelemben részesül.

 

13. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a tulajdonhoz való jogot.

 

40/A. § (2) A Rendőrség alapvető feladata a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme.

 

A Magyar Köztársaság Alkotmánya

 

 

Van egy szép országunk. Van annak egy szépen megfogalmazott jogrendje. Van ennek a jogrendnek a betartatására egy választott szervezetünk.

 

Ami pedig nagyon úgy néz ki, hogy teljességgel alkalmatlan a feladatára.

 

Ennek jelei pontokba szedve:

 

a; Tudjuk a hírekből, hogy a magántulajdon elleni bűncselekmények száma megugrott.

b; Szervezetek alakulnak, amik el akarják látni egy már létező szervezet munkáját.

c; Radikalizálódik a közvélemény.

d; Hogy az internetes világnál maradjunk: blog indul a témában.

 

Lehetne még sorolni olyasféle dolgokat, hogy nem érezzük magunkat biztonságban éjszaka, közterületen, de talán ez nem éppen újkeletű dolog és tökéletes biztonságot nem is lehet elvárni.

 

Mindenesetre nem ártana, ha odafent választott képviselőink - melyeknek a hétköznapoktól való elrugaszkodását mi sem jelképezi jobban, mint, hogy chartázgatnak, miközben a problémát ők generálták tizennyolc év alatt és most ránk akarják hárítani - észrevennék, hogy a nép felől van egy elvárás. És itt most nem valamiféle irtsuk-ki-a-cigányokat-típusú primitív baromságról volna szó, csupán egyetlen elengedhetetlen vágyról, mely nélkül nem működhet normálisan ország és nem lehet nemzet a nép.

 

Legyen rend!

 

Hogy, hogyan? - kevésbé érdekes. Minden bizonnyal vasszigorral. Meg pártízezer rendőr felvételével. A jelentkezőkedv növeléséhez mondjuk fizetésemeléssel. Ahogy tetszik. Felelősségteljes dolog vezetőnek lenni, aki ennyivel nem tud megbirkózni, az nyugodtan leléphet, nyolc általános elvégzése után szerintem bárki képes átlátni a problémát és a megoldási lehetőségeket.

 

Namármost, tudjuk, hogy a politika nem egy egyszerű dolog és mifelénk meg legkevésbé sem úgy alakul, hogy az a borsodi uborkatermesztő parasztbácsinak (szándékos példa) jó legyen. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a populizmus igencsak elterjedt és, ha bár hasznosnak nem mondható, esetünkben akár az is lehet. Ugyanis a rend iránti vágy nem egy-két értelmiségi meg nem értett közgazdász álma, hanem igenis valós támogatással rendelkező valami. Úgyhogy előbb-utóbb valamely párt le fog csapni rá. Minden bizonnyal először az MDF, majd a Fidesz.

 

A probléma csak az, hogy a helyzeten azonnal változtatni kell és ezek a pártok erre most képtelenek, lévén, hogy nem tagjai a kormánynak.

 

Nem, most nem az jön, hogy: "Gyurcsány takarodj!", kicsit több konstruktivizmus volna a cél, nemde? Szóval maradjunk annyiban, hogy: "Gyurcsány, nyisd ki a szemed!".

 

Te se chartákkal fogod legyőzni a rasszizmust, az nem olyan dolog, hogy nekimész egy fejszével oszt' megdöglik. A rasszizmus erősödése egy jelzésértékű társadalmi jelenség. Azt mutatja, hogy a társadalom alja mennyire elégedett az ország demokratikus működésével. Igen, ez most furán hangzott. A rasszizmus primitív, infantilis, szegényes gondolkodású embereknek sajátja. Na, ők a társadalom alja. Ők vannak sokan. Ha elégedettek, nem keresnek maguknak ellenségképeket. Viszonylagos biztonságban, békében nem virágoznak ilyesféle baromságok. Ezt a békét megteremteni volna a kormány feladata.

 

Ha a magyar jogrend a mostani formájában (bármiféle szigorítások nélkül) be lenne tartatva, nem volna itt semmiféle Magyar Gárda, se halott uborkatolvajok, se egymillió ingyenélő, se chartázgatás...

 

Vagy ez már érdekeket sért?

 

1 komment

Címkék: törvény védelem charta magántulajdon


A bejegyzés trackback címe:

https://masikmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr27653083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2008.09.08. 04:59:52

A mai politikai szereplők, pártok és személyek, alkalmatlanok. Érdekeik kizárólag ciklusokra bontott finanszírozási érdekek, politikai és államvezetési program nélkül.
Tudatosan szítanak indulatokat, fenntartanak viszolygást, gyűlöletet, hogy megosszák a társadalmat, így biztosítva a szavazóbázist maguknak. A zsigeri ellentéteket kihasználva tudnak maguk mellett tartani szavazókat. Csak szavazatokban tudnak gondolkodni, emberekhez közük nincs, felosztották maguk között a piacot, mint a kurvák a teret.
Ha kétszer egymás után sikerülne megtenni, hogy senki nem megy szavazni, éhen vesznének mind.
süti beállítások módosítása